האם לדעתכם ניתן לשווק באינטרנט ללא אתר ?

ראובן ,תודה - מסכימה .

עוד מישהוא ? אני בדעה שעסקים קטנים,לא תמיד יש להם את התקציב (או התזמון הנכון ) לבנות אתר ולכן ישנן אופציות שיווקיות אחרות...

ראובן ,תודה - מסכימה .

עוד מישהוא ? אני בדעה שעסקים קטנים,לא תמיד יש להם את התקציב (או התזמון הנכון ) לבנות אתר ולכן ישנן אופציות שיווקיות אחרות...

noga ke

New member
אפשר להקים בלוג

בבלוגר של גוגל, שנראה כמעט כמו אתר. דרך טובה להתחיל בשיווק, או לשווק משהו שהוא לא במסגרת העסק העיקרי.

nathaliesh

New member
זה בהחלט אפשרי, כל כלי

מועיל למשהו אחר, אז השאלה היא לדעתי לא האם ניתן לשווק באינטרנט ללא אתר, אלא מה המטרה בשיווק?

אכן..ויש היום הרבה כלים

שמספקים גם נוכחות וגם נראות אינטרנטית מצוינת (שגם זה בהחלט שיווק )

Itzik RDVC

New member
כן אבל השאלה למה ?

כיום ניתן בעלות אפשית לעלות אתר בסיסי עם דומיין שלך. פייסבוק וכל האחרים הם מעולים אבל לדעתי בתור השלמה, בסוף שאני משווק דרך דף בפייסבוק יש שם ים של פרסומות של מתחרים שלי.... לכן בסוף אני רוצה את האנשים באתר שלי !

תשובות נכונות ושאלות גם..ואמקד

אחד הדברים שעסקים בתחילת דרכם נתקלים בהם ,זה הדעה וההמלצה לפתוח אתר ,כי בלי אתר אין שיווק לעסק. הרבה עסקים משלמים בתחילת דרכם,הרבה כסף בלי להבין ,בלי להתמקד (מה רוצים,לאן פניהם מועדות ,מה זה בכלל שיווק,לאן העסק הולך ) או להבדיל מקימים אתר כי זה "חובה " וכשהאתר לא מביא לקוחות (כי אמרו להם שלקוחות יגיעו מהאתר או להבדיל לקוחות לא יגיעו אם לא יהיה אתר ....* האכזבה המפח נפש גדולים,וגם המשך הדרך והתחושות מתבסס על זה. למען הסר ספק - אני בעד גם וגם... ואמשיך להכנס בימים הקרובים לתת דוגמאות ורעיונות -בשיווק אינטרנטי מחוץ לקופסא וגם ללא אתר.. ואיציק מסכימה איתך - אנחנו רוצים אנשים באתר שלנו. אבל.... צריך לקדם את האתר (תקציב ) צריך לדעת איך לבנות אותו (וזה באתר בסיסי לא לומדים או עושים ) וישנם דרכים מדליקות ואחרות ,לנוכחות אינטרנטית ברשת.. אחזור שוב :) מטיילת לי בגשם בין פגישה לפגישה במרכז (תלאביב )_

Itzik RDVC

New member
אתר חשוב גם אם לא מקודם כי...

1. דור האנשים שגדלו על אינטרנט "מזלזלים" במי שאין לו אתר. 2. גם אם חבר סיפר לי על עסק, אנים אוהבים ללכת לאתר של העסק ולראות במה מדובר. 3. נותנים כרטיס ביקור מצפים שיהיה בו אתר ואימייל ! 4. אחד הפרמטרים החזקים בקידום זה "וותק" ולכן חשוב לרכוש דומיין להקים אתר פשוט ולתת לזמן לעשות את שלו. 5. אפשר היום לדוגמה בעזרת מערכת כמו Wordpress להקים אתר בחינם אם קצת עזרה של תיכוניסט.... אחסון לא עולה יותר מ-4-5 דולר לחודש ודומיין מתחיל ב-5-6$ לשנה. אני חושב שזה חשוב כמו שפעם עסק שלא היה בדפי זהב לא נחשב רציני. המאמץ כל כך קטן למה לא לעשות אותו

מסכימה :)

חשוב שיהיה אתר. לגבי כל הסעיפים -נכון לגבי 5 -לא מדויק,אתר מקצועי תיכוניסט לא יכול להקים ולעיתים הנזק רב מהתועלת . אין ויכוח לגבי חשיבות אתר -אבל............ מניסיון ,הרבה מאוד עסקים ,חווים קושי בזה ועוגמת נפש בתחילת דרכם אני יעלה בהמשך טיפים לשיווק וכלים -שאינם דווקא אתר. מהסיבה הפשוטה -הרשת רחבה ,יש מגוון כלים ודרכים שאנשים פשוט לא מודעים אליהם... ולגבי מאמץ קטן.............. לבנות אתר ,להחליט על אתר,לאפיין אתר -יש הרבה מאוד עסקים שעבורם זה רחוק מלהיות פשוט הדילמות ההחלטות המה עושים האיך.... ורק לכבודם (בעיקר ) פתחתי דיון זה.... יש גם דרך אחרת.

Itzik RDVC

New member
כן תיכוניסט וכן מאמץ קטן - יחסית

מי שמכיר מערכות כמו WORDPRESS מבין שכל מי שאין לא פחד ממחשבים והוא משתמש סביר + של תוכנות, יכול תוך כמה ימים לבנות לעצמו אתר של WP. כל מה שצריך זה מישהו עם קצת יותר ידע טכני שיסייע להתקין על השרת את -WP ולזה התכוונתי תיכוניסט. נכון שעדיף לאפיין אתר ולהשקיע משחבה ולשלם למומחים. אבל שאין ברירה ואין תקציב בתחילת הדרך, אפשר להקים אתר WP. לבחור אחד ממאות ה-TEMPLATES החינמים או לרכוש במחיר לא גבוהה משהו שעוצב עבורנו. לאחר מכן לבנות 3-4 דפים עם מה אנו עושים זה לא כזה סיפור קשה. אני סייעתי לכמה חברים בעלי עסקים קטנים לבנות בתוך יום יומיים אתר מכובד שישרת אותם עד לאותו השלב בו הם יוכלים להרשות לעצמם לשלם למומחים.

d amir

New member
אתר טוב לא חייב להיות יקר

רונית הרשי לי לתקן אותך יש היום אפשרות לעשות אתר בליסינג, ואז העלות של האתר אינה גבוהה, וכייון שהאתר כולל מערכת ניהול תוכן ניתן להזין אליו תכנים, ואם בונה האתר השקיע בכתיבת הקוד, אז לרוב העסקים האתר יתקדם טוב גם ללא עבודת מקדם אני לא ארחיב כדי שלא לעשות פרסומת עצמית, אבל רק אומר שאני חושב שאתר של העסק הוא הבסיס ההכרחי לכל פעולות השיווק. למעשה, אתר טוב יגבה ויעצים כל ערוץ שיווקי אחר שנעבוד בו ולכן אני טוען שאת הזמן היקר של בעל העסק עדיף להשקיע קודם כל ביצירת אתר של העסק. אתר שלא מראה פרסומות של מתחרים, אתר שהמידע בו מסודר בסדר הגיוני, וכמובן שהאתר מאפשר לבעל העסק שליטה עצמית על תכניו כל שאר הפתרונות החינמיים עולים בזמן יקר מאד, וברוב המקרים יהיו הרבה פחות יעילים אמיר

היי אמיר -טוב לראותך

זה לא תיקון -אלא תוספת מבחינתי,ותוספת מבורכת (שכמובן צריך לדעת לבחור נכון מה מי ואיך..) -כשאנו מדברים על אתר בליסינג לגבי האם אתר הוא הבסיס ההכרחי ? אני חושבת שהעולם האינטרנטי רחב מאוד ויש הרבה דרכים אחרות נוספות ובמחשבה אחרת. אין קשר לחינם או לא חינם. אבל הקיבעון והתפיסה שכל עסק חייב אתר אחרת העסק שלו לא קיים (כמו דפי זהב של פעם,וכיום האם זה רלוונטי ?) לא משווק לא יצליח אני חושבת ויודעת שיש דרכים אחרות . ואני בעד שכל אחד יתרום מהידע שלו כדי שבסופו של דבר ,כל אדם וכל עסק יוכל לבחור מה מתאים לו. לפחות בתחילת הדרך לפני שהוא עצמו מגובש על מה ומי. ללא החלטות של "חובה " או "מוחלט " שאלו החלטות שבסופו של דבר גורמות לעסקים לעשות את ההחלטות הלא נכונות בזמן הלא נכון . **מסכימה איתך אין קשר ליקר וטוב בדיוק כמו שפיתרון אחר יכול להיות קיים ללא קשר לחינם ** ואני לא יודעת אם שמת אבל בחתימה שלך אתה בהחלט רשאי לצרף פרטי התקשרות אליך וקישור לאתר

d amir

New member
אתר הוא לא האמצעי היחיד, אבל

אני מאמין גדול באתרי אינטרנט כמו גם במתן שירות אישי וטוב ללקוחות, ולכן פיתחתי את שני המוצרים שמופיעים בחתימה זה נכון שיש עוד אמצעי שיווק מלמד אתר, וזה נכון שניתן למצוא בעלי מקצוע שמסתדרים מעולה בלי אתר אבל אתר, שמכיל הרבה מידע המסודר בצורה הגיונית, יכול להשלים ולחזק פעילות "אנושית" (כגון נטוורקינג, הרצאות ופגישות אחרות), יכול להרחיב ולחזק משלוחי מידע (פליירים או אימיילים) ואף לחזק את הפעילות ברשתות החברתיות (הרי יותר נוח ויעיל לשים לינק למאמר באתר שלך מאשר לכתוב את כולו בפייסבוק) ועוד לא דיברתי על לקוחות שימצאו אותך בגוגל (ממומן או אורגני) ולכן אני אומר שכדאי מאד שיהיה אתר מהניסיון שלי, לאתר משלך יש עוד אפקט מאד חשוב כשאתה יוצר את התוכן לאתר שלך, אתה צריך לספר על עצמך (עמוד אודות), לתאר את העסק (עמודי האתר) ולחדד את היתרון היחסי של העסק לפסקה אחת (עמוד הבית) ואף למשפט אחד (הסלוגן). וגם צריך להחליט מיהו קהל היעד שלך ומהם הצרכים שלו שאתה תענה עליהם (אלה למעשה מילות המפתח שהאתר יתמקד בהן) כלומר יש כאן תהליך מבורך של הגדרה עסקית, שמצד אחד צריכה להיעשות ברצינות (שהרי זה יתפרסם ברבים תחת השם שלי), ומאידך אין לי בעיה לשנות מחר את מה שכתבתי היום (בהנחה ויש לי אתר שמאפשר לי לעשות את העדכונים בעצמי) השילוב הזה מאפשר לי להגדיר בצורה טובה מי ומה העסק שלי, אך בלי הלחץ המשתק של להחליט עכשיו ל-5 שנים ובינינו - הדבר היחיד שהכרחי לעסק הוא שתגדיר את עצמך כעסק, תבין מה היתרון היחסי שלך, ועל איזה צורך של הלקוחות אתה עונה כל שאר הדברים נועדו להביא אותנו למימוש של זה ואתר אינטרנט הוא הכלי שיעזור בזה הכי הרבה :) ורק עוד מילה קטנה לגבי הליסינג אלמלא היה אתר בליסינג, ניתן היה לענות לכל מה שאמרתי לעיל בתשובה בנוסח "אתה מאד צודק אבל המחיר של האתר לא מצדיק את התועלת שלו" אבל יש את אתר בליסינג, על שלל יתרונותיו, והוא מבטל את טיעון המחיר, והוא מאפשר לקבל את כל היתרונות שציינתי לעיל במחיר שכל עסק יכול לעמוד בו אמיר

רונס

New member
בוודאי...

אבל בתנאי שאת משווקת משהו שיש לו אתר או לפחות עמוד נחיתה
לשיווק באינטרנט יש עשרות מודולים שונים שלכל מודול יש מטרה אחרת, חלקם ליצור לידים ע"י סקוויז פייג'ס, יצירת טראפיק לעמודי נחיתה/גלריות/כתבות יח"צ ועוד ועוד ועוד. לדעתי לשווק מוצר באינטרנט ללא עמוד שמציג את המוצר זו טעות, הצרכנים של המדיום הזה התרגלו לקבל הכל כאן ועכשיו והדוגמא הכי טובה שאני יכול לתת זה מתוך העבודה האישית שלי עם אחד הלקוחות, באתר של הלקוח יש עמוד צור קשר עם טופס מינימלי בשביל שלא יאבדו את הדרך/חשק עד הכפתור שלח, וליד הטופס יש מגדול מספר 1-800, מהיום שהעלתי את ה1-800 לעמוד של הלקוח, לא היה טופס אחד שנשלח ומספר הפניות הטלפוניות עלה במעל 200%. אם את עושה קמפיין כלשהו למוצר, סביר להניח שמישהו יחפש אותו, גם סתם הפניה בפורום עם מספר טלפון, לפעמים תהייה חייבת בגיבוי כלשהו, למרות שלכאורה הלקוח מקבל את מה שהוא חיפש ב"פול" מושלם מבחינת המפרסם. ונ.ב גדול מאוד כייף שהפורום חזר לפעול, תודה רבה על ההשקעה וברוכה הבאה, לרגע חשבתי כבר להפסיק לבדוק כאן כל יום אם חזרנו לפעילות או לא... רון

כמובן שכל שאלה שאני שואלת....

היא למטרת הדיון,ולמטרת הרעיונות שיעלו :)
למען יקראו ויראו כמה שיותר אנשים גם אם לא שאלו... דוגמא נהדרת נתת לשימוש במה הלקוח צריך ומה יבלוט לו לעין וכמה שיותר נגישות (מספר חינם אם אני לא טועה ) כמה שזה משפיע :) וחזרנו לפעילות :) כמובן שאשמח לראות כל אחד ואחת ממכם פעיל ותורם ואט אט צצים אנשים שאני "מכירה " או מכירה רמז : ביז :) ותמשיך לבקר תודה על תגובה מצוינת

למעלה