טוב אז אני אגש ישר לעניין, המחנכת שלי הביאה לכל תלמיד לעשות הרצעה בתאריך נבחר על נושא שהיא חלקה לנו, בגלל שלא אהבתי את הנושא (יחסים ומניות בעידן הפייסבוק
) אז החלטתי לעשות הרצעה כל הסגנון חיים האלטרנטיבי (במיוחד דרך התחומי עניין שלי) ועל זה שאנשים צריכים להבין שאנשים שנראים שונה יכולים להיות בדיוק כמו כולם (ז"א מבחינה חברתית, שכלית וערכית)... אז חשבתי לשאול אותכם מה דעתכם אפשר להכניס להרצעה? נושאים שכדאי להעלות? -בעקרון אני הולכת להראות להם שמטאל זה לא בעיקר סטאניזם, אלימות וכל מה שהם חושבים... -אני רוצה להראות להם מה החשיבות של לפתח סגנון משלך (מראה על אישיות מגוונת שלא נכנעת לכל מה שמסביב) -אני לא רוצה לבוא ולומר "אנחנו יותר טובים ממכם, אתם צריכים לסגוד לנו". אז מה דעתכם? מה הייתם מכניסים להרצעה? אני אשמח אם אפילו תעלו תמונות שיכולות להמחיש את הנושא כדי שאני אכניס למצגת. אפילו תמונות 9גאג ודברים שאפילו יעזרו להעביר את ההרצעה בכיף(גם תמונות רציניות יתקבלו בברכה).
דבר שני, את יכולה לתת השוואה בין ליריקה של מילים משירים מזרחיים למילים משירי מטאל. שיבינו על מה השירים בעצם, כי אנשים חושבים שהשירים הם רק על מוות ורצח חתולים אפשר לתת תמונות מפסטיבלי מטאל... אפשר לתת תמוונת מפסטיבלי אלטרנטיב למשפחות (יש כזה דבר) ועל החיים הנורמטיבים שאנשים מנהלים אפשר לדבר על החשיבות לביטוי אישי בעידן שבו קשה לפתח זהות אישית מרוב הגירויים הסביבתיים כמו הפרסומות בטלוויזיה ובעיתון שאומרות לך איך להראות ואיך להיות והסדרות שבהן כל האנשים נראים בעצם אותו הדבר כשהם בסביבה דומה אפשר לדבר על דרך הבחירה בחיים אלטרנטיביים כדרך פתרום לאנשים של אמוצאים את עצמם במסלול המיינסטרים שהקהילה סוללת לך. איינשטיין לא עשה בגרות והוא די בסדר. לא חובה ללכת לגור בתל אביב כי זה המקום הכי מגניב לגור בו, יש חיים אלטרנטיביים שהם לא שחור וניטים. לדוגמא אנשים שבוחרים לחיות בחווה משל עצמם, לגדל את הירקות של עצמם ולהיות טבעוניים לגמרי. יש כאלה גם בארץ.
וזה בדיוק מה שאני רוצה לעשות, להראות אלטרנטיבה שהיא לא רק ״פריקים״ לא חשבתי אבל על הדוגמאות שנתת אז זה מעולה D: אה וחשבתי לפתוח את ההרצאה עם נורא אל נורא של אורפנדלנד כדי שיבינו שלא כל מטאל זה שטניזם ושאפשר לשלב את הסגנון מוזיקה הזה עם דיי הרבה סגנונות מוזיקה
ולא מעורבת בכלל באורח החיים ה"אלטרנטיבי", אבל אני חושבת שבהרצאה על ה"שונה" והאחר, להראות איך מי שנראה שונה הוא בעצם נורמטיבי בכל מובן אחר - מפספס את הנקודה. החינוך הזה לקבלה של השונה לא מתבסס על כך שגם השונה הוא בעצם דומה לנו, אלא שגם לשונה, אחר ומוזר ככל שיהיה, יש זכות קיום. להראות שאורח החיים האלטרנטיבי עדיין מתבסס על אותן נורמות תרבותיות, מוסריות וחברתיות שלרוב העולם המערבי יש, ממש מפספס את האפשרות להעביר מסר של סובלנות, אם זאת כוונתך.
לרוב מחנכים אותנו בבתי ספר לקבל את האחר במובנים של "זה לא משנה אם הוא לבן\שחור\נכה" אבל בת'כלס שוכחים שיש אנשים שגם אם לפי ה"נתונים" שלהם הם מושלמים אותם אנשים בוחרים לחיות שונה\להראות שונה\לעשות דברים שלא מקובלים בחברה ואותם אנשים מקבלים יחס ממש ירוד (אם יורשה לי אפילו לומר חרא) בכל תחומי החיים שלהם, אם זה מהחברה, מהמנהל שצריך לערוך לו ראיון עבודה ואפילו מהמשפחה שכל הזמן דוחפת אותו להפוך להיות שוב "נורמאלי" כי "מי יתחתן עם בן אדם שכזה?" או "איך הוא יצליח בחיים?".