יוקר המחיה - מה עושים?!

The Blue Fairy

New member
יוקר המחיה - מה עושים?!

אולי זה הגיל, אולי זה בגלל שאני עומדת לסיים את התואר (שאין בו מה לעשות) ואולי כי אני לחוצה מטבעי אבל.. אני מודאגת! אני מודאגת שאנחנו כזוג צעיר לא נוכל להחזיק את עצמנו כלכלית אם אמשיך לתואר שני אני מודאגת שלא הלכתי לכיוון הנכון, כי אולי התרומה הנפשית גדולה אבל התרומה הכספית אפסית אני מודאגת מהמחשבה שלעולם לא אוכל לקנות בית משלי (או לפחות ב10 שנים הקרובות), ואני כל כך שונאת לגור בשכירות =\ מה איתכן? מה עושים? בוחרות את המקצוע שתלמדו לפי ההכנסה הצפויה או הולכות לפי הלב? (כמובן שאם זה הולך יחד - נהדר!)

nettus

New member
שאני בחרתי הלכתי על פי הלב

אבל אני יודעת שעם קולנוע אין מה לעשות בארץ, או יותר נכון כסף גדול אין בזה. עכשיו אני ילך למקצוע שהוא על פי הלב שלי אבל גם יכניס לי כסף שזה טיפול באנשים, אני עוד לא יודעת עוד איזה, אבל אני יודעת שזה לא יהיה משהו קונבנציונלי, כמובן שאני חושבת על כך שלמדתי 4 שנים שאני לא הולכת לעשות איתם יותר מידי, ועכשיו אני צריכה סוג של להתחיל מחדש, ועכשיו גם ההורים שלי לא יעזור לי עם הלימודים, אבל נראה מה נעשה, אני לוקחת עכשיו שנה של "חופש" כדי לעבוד ולהרוויח כסף, ועם יהיה לי מספיק כסף אז לעשות כל מיני סדנאות שאמורות לקדם אותי למטרה שלי

The Blue Fairy

New member
אני באותו המצב שלך לצערי =\

אולי תנסי טיפול במוזיקה או בדרמה? משהו בסגנון?

nettus

New member
אמממ זה בעייתי

כדי כדי לעשות טיפול במוזיקה אני צריכה לדעת להתעסק במוזיקה (משהו שלא קשור לריקוד) אבל מי יודע אולי עם השנים אני אוכל להוסיף את הסלסה שלי לזה. הכי הרבה שאני יכולה לעשות זה טרפיה בקולנוע, אבל בשביל זה אני צריכה תואר ראשון כדי לעשות שני. מה שלא יהיה לי לפחות לא השנה. אבל נראה לי אני ימשיך את הסדנאות של המסע שהתחלתי, ואני יחפש קוצ'יג או משהו כזה, זה טוב דווקא

the mush

New member
אני גם בחרתי ללכת עם הלב,

אני החלטתי ללמוד חינוך וללכת להיות מורה. יש בזה כסף, אבל לא מליונים. ואני כלכך מזדהה איתך... החיים היום פשוט כל כך קשים מהבחינה הכלכלית. אפילו היום, שאני בסךהכל חיילת משוחררת שגרה בבית של ההורים, אני קורעת ת'תחת בעבודה ולא ממש מצליחה להנות מהפירות של העבודה. ואין מה לעשות, הכי כואב לי, שלאף אחד בממשלה לא ממש אכפת שכבר אין לי על מי לסמוך. המצב ק-ש-ה!

The Blue Fairy

New member
המצב זוועה

וכל כתבה כזו שהח"כים מעלים לעצמם את השכר ומנגד העובדות הסוציאליות בקושי סוגרות את החודש קורעת אותי איך אפשר לחיות פה ככה? ומה יהיה העתיד של כולנו ככה?

cindy in town

New member
היי פיה

אולי אוכל לתת לך חומר למחשבה... החיים לא צפויים. מה שנראה לך מקצוע מבטיח היום לא בהכרח יתן לך ביטחון כלכלי מחר. לכן הדבר הכי טוב שאת יכולה לעשות בשביל עצמך הוא ללכת לכיוון שאת אוהבת. גם זה לא בהכרח לכל החיים כי גם את משתנה, אבל זאת לפחות נקודת פתיחה עם קארמה טובה.

The Blue Fairy

New member
היי
ברוכה הבאה

אין לי ספק שאת צודקת, אי אפשר לדעת היום מה יתן לי ביטחון כלכלי בעתיד (למרות שמה זה היום? אני מסיימת את התואר בעוד חצי שנה) ואני גם יודעת שאין טעם ללכת לעבודה שאני לא אהנה בה, רק בשביל הכסף ומצד שני אני רואה איך זוגות משכילים מתקשים היום לסגור את החודש, לא מצליחים לקנות דירה וחושבים פעמיים לפני שהם מביאים עוד ילד לעולם וזה מפחיד

cindy in town

New member
נכון

מאוד מאוד קשה לחיות פה. וילד נוסף הוא לפעמים לצערי ההבדל בין להחזיק את הראש מעל המים לבין לטבוע מקווה שדברים ישתנו- אולי יאיר לפיד ואולי מי יודע...

The Blue Fairy

New member
אני דווקא לא הייתי בונה על מנהיג כזה או אחר

כי נראה לי שרק אנחנו יכולים להזיז דברים, הקיץ היה התחלה מעולה!

the mush

New member
חצי מסכימה איתך.

כי זה לא מנהיג שיבוא ופתאום- וואו, הכל יהיה שונה... אלא תפיסה חברתית וממשלתית אחרת. לחזור קצת לפעם, שחינוך היה מעל הכל, שאיכות החיים חשובה לראש הממשלה ולא רק צמיחת הכלכלה בבורסה..

coolit

New member
אצלי זה הולך יחד בעיקרון..

מצד שני בחרתי להתחתן עם אברך - לא עובד, לומד תורה, מקבל מלגה מהישיבה (לא מהמדינה אגב, מתורמים, אז תחזירו את העגבניות למקרר) ואני עכשיו בשנה ב' של התואר ובע"ה יולדת בעוד כחודשיים-חודשיים וחצי אני רק רוצה להתמרמר על מחירי הנדל"ן: כשהאחים הגדולים שלי התחתנו ההורים שלי יכלו לתת להם כסף+הלוואה ולקנות עם זה דירה.. הם נתנו 30,000 דולר (הדולר היה שווה אז 4-4.5 ש"ח נגיד) וההורים של הצד השני נתנו 30,000 דולר, ואת השאר ההורים שלי הלוו לזוג הצעיר, ואמא שלי אמרה לי אתמול שה60,000 דולר האלו היו חצי ממחיר הדירה!!! כלומר הדירות עלו איזה 500,000 ש"ח, ועכשיו הסתכלתי ביד2- אותן דירות עצמן שוות היום 900,000, 950,000... והיום 30,000 דולר, או גם אם הולכים לפי שקלים ולא לפי דולרים, לא עוזרים כלום בקניית דירה.... זה די מבאס.

The Blue Fairy

New member
מסכימה איתך לחלוטין

מחירי הדיור יצאו מפרופורציות וזה לא רק בקניה, גם בהשכרה כשאנחנו שכרנו את הדירה הקודמת שלנו לקחו לנו 1800 ש"ח (2 חדרים), כיום, 3 שנים אחרי, לוקחים עליה 2500 ש"ח!!! (אני יודעת שיחסית למרכז זה זול אבל יחסית לחיפה זה ממש יקר)

coolit

New member
כן.. גם כאן 2500 לחדר וחצי וכד'..

למזלנו נפלנו על דירה זולה (כי יש בה דברים מעפנים, אבל אנחנו סבבה עם זה.. הדבר היחיד שמפריע זה שאין גז, רק כיריים חשמליות) אבל אלו אכן המחירים

The Blue Fairy

New member
זה נורא, אנחנו עכשיו שוקלים לעבור

(כי בעל הדירה שלנו רוצה להעלות לנו את המחיר וכי הדירה מאד מאד ישנה) ואני מסתכלת על המחירים בחוץ, זוועה!

למעלה