אשתדל ממש לקצר
אשמח אם תקראו לפחות את ההקדמה!
תראו, אני יודעת שהודעות שלי הן הודעות שהן חופרות, מפורטות ובאורך הגלות ולא תמיד יש לאנשים סבלנות לקרוא אותם - אז הם מדלגים עליהם. ובגלל זה, יכול להיות שזה גורם לנקודות מאוד חשובות להתפספס. אני באמת אשתדל להיות קצרה יותר ועניינית יותר, אבל חשוב לי שתשקיעו כמה דק' - כי כאן בעצם כל העניין! חשוב לי להדגיש גם שהדברים נאמרים בנימה עניינית, ואם הם נתפסים בטון מטיף - אז אני מתנצלת מראש ומקווה שתבינו אותי על הצד החיובי ביותר. לפעמים צריך להיות קצת ענייניים.
קודם כל, חשוב לא לקבוע כלום עם בעל הסטודיו. עדיין לא לסגור תאריך, עד שלא נסגור את הנושאים האלו כאן כולם ביחד. הדיונים הרבים שאנחנו מעלים כאן לגבי סטודיו לא בהכרח אומרים שזה מה שנקבע, בעיקר בגלל שתי הבעיות שהעלת כאן, שעובדה - הן עדיין לא פתורות. אם בעיה אחת לא תיפתר, אז נאלץ לדחות את הסטודיו לפעם הבאה (וזה לא נורא, נוכל עוד להתבשל עם זה ולפתח את זה יותר), כי חבל שנתחיל לפתח כאן דברים ובסוף זה יתקע אותנו.
לגבי בעיה מס' 2. אם להגיד את האמת? אני בכלל לא חושבת שזה אמור להפוך לבעיה, כי זאת כלל לא הייתה אמורה להיות בעיה מלכתחילה - הקטע עם הכסף. זה נושא שאנחנו מדברים עליו לא מהיום, לא מאתמול ולא מלפני שבוע, אלא תקופה ארוכה מאוד. עוד מאז הסטודיו הקודם, שזאת תקופה של כמה חודשים. עשינו סקר בו אנשים קבעו - אם הם רוצים מפגש חברתי רגיל / בחוץ, או מפגש בסטודיו. לפי מה שנבחר, הרוב בחר בסטודיו. מאוד התלהבנו מהמפגש הקודם, ורצינו להריץ כאן עוד משהו דומה וראינו הרבה התלהבות כאן מצד גולשים ואנשים. וגם כי זאת דרך לשפר ולהשתמש בכל המשו"בים שכתבנו על המפגש הקודם ולשפר את ההתנהלות שלו. ועכשיו,
שאלה לי אליכם. בחרתם בסטודיו - כי זה מלהיב אתכם הרעיון וזה הכל - או כי אתם רוצים, יכולים ויש לכם דרך לממן את ההפקה הזאת? כאילו, זה מגניב לבחור בסטודיו. אבל מישהו משלם על זה אם לא חשבתם על זה. אני חושבת שאנשים שבחרו בסטודיו - אולי לא חשבו שלב מספיק קדימה. שאם בוחרים בסטודיו, אז... כן. זה עולה כסף. ואנחנו משלמים על זה. ומי שמתכוון לבוא למפגש, צריך להיות בידיעה שיש לו מספיק כסף כדי לשלם. אני לא רוצה שיווצר מצב שמישהו מכסה על כולם ואז צריך להחזיר לו. אנחנו צריכים להיות מאוד אחראיים בדבר הזה, כי צריך לזכור שזה בשבילנו!
וגם אם זה נשמע קיצוני ואני בטוחה שזה לא יקרה - שאנשים יבואו, יצטלמו, ואז ילכו ולא ישלמו.
אני לא רוצה שזה ייצא בטון רע, אבל אם זה יוצא ככה - אז זה בגלל שאני לא מוצאת ניסוח אחר כדי לומר את זה, אבל הטענה הזאת של - "אין לי כסף אז אני אבוא בתור צלם" לא מתקבלת. לא כי אני מזלזלת ביכולות צילום כאן של האנשים, אלא כי... זה לא אמור להגיע למצב כזה. כל אחד כאן תכלס יכול לבוא בתור צלם, אבל זה לא הקטע. אני מעדיפה הרבה יותר שיבואו צלמים חיצוניים שלא בדיוק חלק מהקהילה הפורומית כאן בתפוז (ז"א, הם כן חלק מהקהילה וחברים שלנו - אבל באופן חיצוני, ולא פעילים כאן בפורום. מקווה שהבנתם) - כי כל הקטע בהפקה הזאת שהיא הפקה של
חברי הפורום וחברי הפורום צריכים להיות חלק פעיל בצילומים עצמם, ולא לעמוד מאחורי העדשה. יש אנשים שהם מהפורום שבאמת חשוב לי שהם יבואו כי החוויה הזאת תפורה עליהם והנוכחות שלהם במפגש הזה כ"כ חשובה ומוסיפה, אז באמת שאין לי בעיה להוסיף עליהם אם זה מה שמונע. אבל חבר'ה, תהיו מעט אחראיים. אל תגידו "כן, אנחנו רוצים" ואז בסוף "אה, אבל אין לי כסף" אחרת אין קטע. זה כמו ללכת לחנות בגדים ולקחת מלא בגדים כי הם יפים - ואז להגיע לקופה ולהיזכר "אוי, אבל אין לי..." כל פעם מחדש אנחנו כותבים "חבר'ה, תשאירו 50 ש"ח בצד. תשמרו, תחסכו, אל תשתמשו". זה לא אומר בהכרח שכל אחד ישלם 50 ש"ח, כי אם נהיה המון אנשים - זה ייתחלק בין כולם, וזה יכול להגיע ל-20 ש"ח שאדם משלם. ה-50 ש"ח זה בעצם למקרה צורך / מקרה חירום ולשעת סכנה. זה רק
ליתר ביטחון. אז מה אכפת לנו? אז באמת, אל תגידו "לא אמרתם", כי זה דברים שנאמרים בכל פעם שמדברים על הסטודיו. ואם אין לכם... אני באמת לא יודעת מה להגיד, חוץ מזה שזה יהיה לי ממש חבל שלא תבואו (אני אישית שומרת לעצמי כסף בצד בשביל המטרה הזאת, שיהיה לי מספיק לנסיעות ולסטודיו וכל מה שצריך, ואם מישהו כאן ממש עם בעיה דרמטית - דברו איתנו על זה! הכל בשביל למצוא פתרון).
דרכים איך לפתור את הבעיות - תעלו כאן. כי באמת שיש בי כ"כ הרבה רצון שנעשה את ההפקה הזאת כולם ביחד, כי זאת יכולה להיות פתיחה נהדרת גם עם הניהול החדש כאן.