נפתח איוונט למפגש בפייסבוק!

MeshiNS

New member
נפתח איוונט למפגש בפייסבוק!

זה איוונט כדי לראות אם באמת כדאי לקבוע מפגש וסטודיו, השעות והתאריך לא קבועים, אתם מוזמנים להזמין את מי שאתם רוצים :) וכמובן שאנחנו עכשייו צריכים לדון בנושא הצלמים (אתם יכולים לרשום את דעתכם פה כדי לחסוך בלגן באיוונט) לינק לאיוונט: http://www.facebook.com/events/319651581380057/

MeshiNS

New member
דיון לגבי צלמים+תשלומים

אוקי עלו פה שתי בעיות עיקריות: 1.מספר צלמים גדול+אנשים שבאים רק בתור צלמים כדי לא לשלם כסף על הסטודיו. 2.קשור לראשון, אנשים שאין להם כל כך כסף לשלם לסטודיו.
אז יש לי הצעות לשני הדברים האלה, אני אשמח אם תביעו את דעתכם.. 1.לגבי הצלמים, אנחנו נחליט על שלושה צלמים אשר יהיו הצלמים הרשמיים של המפגש צילומים הזה, כל השאר מוזמנים להביא מצלמה ולצלם אך יתחייבו כמו כולם לשלם על השהות בסטודיו. הצלמים שנבחר הם צלמים שיודעים להשתמש בציוד שיהיה הפעם בסטודיו ושהיינו מרוצים מהתמונות שלהם בעבר. 2.אנשים שיש להם בעיות כספיות כל שהן (לא משנה מאילו סיבות), יש פה הרבה אנשים נדיבים שמסכימים לשלם עליכם \להשתתף איתכם במחיר. לדעתי אנשים שיש להם כסף ורוצים לעזור יכולים לשלם על חלק מהמחיר של אלה שאין להם הרבה כסף לשלם על הסטודיו וככה הם לא יצתרכו לשלם מעבר למה שהם יכולים.. כמובן שיש אנשים שמוכנים לשלם את המחיר המלא על אחרים אבל אני אישית לא רוצה שבן אדם אחד יתחיל להיות בנק לאומי וישלם על יותר מבן אדם אחד (לא כולל אותו)... אז אם יש למישהו מפה בעייה עם התשלום לסטודיו הוא יכול להודיע לנו ופשוט נמצא לו פתרון כי אנחנו לא רוצים שאף אחד מפה יפספס את החוויה
אתם יכולים להציע עוד פתרונות או להעלות עוד בעיות בנוגע לסטודיו וככה נדון על זה ביחד .

MeshiNS

New member
היו בסביבות ה20 איש...

כל אחד שילם 32\34 שקל כולל מע"מ (לא זוכרת מספר מדוייק) .

מרמותק

New member
אני חושב שכדאי להזכיר,

הצלמים מקבלים מזה יותר ממה שהם נותנים. חוץ מהנאה, סטודיו עם תנאים (הפעם בכל אופן) ומלא דוגמנים לבושים ומאורגנים, ראינו גם מהסטודיו שעבר שחלק יצאו עם תמונות נהדרות לפורטפוליו שלהם. ולצורך העניין, כמה היה משלם כל אחד במפגש שעבר אם כולם היו משלמים? (אני עדיין חושב ש-2 צלמים לא יהיו חייבים לשלם או אפילו צלם אחד עיקרי. בסופו של דבר זה אמור לצאת פחות מ-30 שקל לכל אחד, הצלמים מקבלים אחלה תמונות כמו כן גם המצולמים, וכולם אמורים לקבל גם אחלה אוכל. החישוב הולך ככה: בוק רגיל (500 ש"ח מינימום) + ארוחה במסעדה (30 ש"ח מינימום) = 530. 30/530 = 5%! זאת אומרת 95% הנחה D: כמובן, אני צוחק, ואין בזאת להעיר לאלו שבאמת לא יכולים לשלם, אבל אם כבר לחשוב בחסכנות אז ללכת על הכיוון החיובי. בנות, המון כבוד על הארגון המוצלח!

הזכרת לי! (לגבי האוכל)

פתחנו את זה לדיון בעמוד בפייסבוק. אבל... רוצים לדבר על זה גם כאן או שמספיק שם?

MeshiNS

New member
א.אני גרועה במתמטיקה

אז לא הבנתי מה רשמת בין כל המספרים האלה חחח ב.אנחנו באמת הולכים לבחור 2-3 צלמים עיקריים שלא הולכים לשלם על הצילומים, כמובן שהם יהיו צלמים שאנחנו נבחר בקפידה שיודעים לנהל את כל הפלאשים, התאורה וכאלה... :) ג.תודה

אשתדל ממש לקצר

אשמח אם תקראו לפחות את ההקדמה!
תראו, אני יודעת שהודעות שלי הן הודעות שהן חופרות, מפורטות ובאורך הגלות ולא תמיד יש לאנשים סבלנות לקרוא אותם - אז הם מדלגים עליהם. ובגלל זה, יכול להיות שזה גורם לנקודות מאוד חשובות להתפספס. אני באמת אשתדל להיות קצרה יותר ועניינית יותר, אבל חשוב לי שתשקיעו כמה דק' - כי כאן בעצם כל העניין! חשוב לי להדגיש גם שהדברים נאמרים בנימה עניינית, ואם הם נתפסים בטון מטיף - אז אני מתנצלת מראש ומקווה שתבינו אותי על הצד החיובי ביותר. לפעמים צריך להיות קצת ענייניים.
קודם כל, חשוב לא לקבוע כלום עם בעל הסטודיו. עדיין לא לסגור תאריך, עד שלא נסגור את הנושאים האלו כאן כולם ביחד. הדיונים הרבים שאנחנו מעלים כאן לגבי סטודיו לא בהכרח אומרים שזה מה שנקבע, בעיקר בגלל שתי הבעיות שהעלת כאן, שעובדה - הן עדיין לא פתורות. אם בעיה אחת לא תיפתר, אז נאלץ לדחות את הסטודיו לפעם הבאה (וזה לא נורא, נוכל עוד להתבשל עם זה ולפתח את זה יותר), כי חבל שנתחיל לפתח כאן דברים ובסוף זה יתקע אותנו. לגבי בעיה מס' 2. אם להגיד את האמת? אני בכלל לא חושבת שזה אמור להפוך לבעיה, כי זאת כלל לא הייתה אמורה להיות בעיה מלכתחילה - הקטע עם הכסף. זה נושא שאנחנו מדברים עליו לא מהיום, לא מאתמול ולא מלפני שבוע, אלא תקופה ארוכה מאוד. עוד מאז הסטודיו הקודם, שזאת תקופה של כמה חודשים. עשינו סקר בו אנשים קבעו - אם הם רוצים מפגש חברתי רגיל / בחוץ, או מפגש בסטודיו. לפי מה שנבחר, הרוב בחר בסטודיו. מאוד התלהבנו מהמפגש הקודם, ורצינו להריץ כאן עוד משהו דומה וראינו הרבה התלהבות כאן מצד גולשים ואנשים. וגם כי זאת דרך לשפר ולהשתמש בכל המשו"בים שכתבנו על המפגש הקודם ולשפר את ההתנהלות שלו. ועכשיו, שאלה לי אליכם. בחרתם בסטודיו - כי זה מלהיב אתכם הרעיון וזה הכל - או כי אתם רוצים, יכולים ויש לכם דרך לממן את ההפקה הזאת? כאילו, זה מגניב לבחור בסטודיו. אבל מישהו משלם על זה אם לא חשבתם על זה. אני חושבת שאנשים שבחרו בסטודיו - אולי לא חשבו שלב מספיק קדימה. שאם בוחרים בסטודיו, אז... כן. זה עולה כסף. ואנחנו משלמים על זה. ומי שמתכוון לבוא למפגש, צריך להיות בידיעה שיש לו מספיק כסף כדי לשלם. אני לא רוצה שיווצר מצב שמישהו מכסה על כולם ואז צריך להחזיר לו. אנחנו צריכים להיות מאוד אחראיים בדבר הזה, כי צריך לזכור שזה בשבילנו!
וגם אם זה נשמע קיצוני ואני בטוחה שזה לא יקרה - שאנשים יבואו, יצטלמו, ואז ילכו ולא ישלמו. אני לא רוצה שזה ייצא בטון רע, אבל אם זה יוצא ככה - אז זה בגלל שאני לא מוצאת ניסוח אחר כדי לומר את זה, אבל הטענה הזאת של - "אין לי כסף אז אני אבוא בתור צלם" לא מתקבלת. לא כי אני מזלזלת ביכולות צילום כאן של האנשים, אלא כי... זה לא אמור להגיע למצב כזה. כל אחד כאן תכלס יכול לבוא בתור צלם, אבל זה לא הקטע. אני מעדיפה הרבה יותר שיבואו צלמים חיצוניים שלא בדיוק חלק מהקהילה הפורומית כאן בתפוז (ז"א, הם כן חלק מהקהילה וחברים שלנו - אבל באופן חיצוני, ולא פעילים כאן בפורום. מקווה שהבנתם) - כי כל הקטע בהפקה הזאת שהיא הפקה של חברי הפורום וחברי הפורום צריכים להיות חלק פעיל בצילומים עצמם, ולא לעמוד מאחורי העדשה. יש אנשים שהם מהפורום שבאמת חשוב לי שהם יבואו כי החוויה הזאת תפורה עליהם והנוכחות שלהם במפגש הזה כ"כ חשובה ומוסיפה, אז באמת שאין לי בעיה להוסיף עליהם אם זה מה שמונע. אבל חבר'ה, תהיו מעט אחראיים. אל תגידו "כן, אנחנו רוצים" ואז בסוף "אה, אבל אין לי כסף" אחרת אין קטע. זה כמו ללכת לחנות בגדים ולקחת מלא בגדים כי הם יפים - ואז להגיע לקופה ולהיזכר "אוי, אבל אין לי..." כל פעם מחדש אנחנו כותבים "חבר'ה, תשאירו 50 ש"ח בצד. תשמרו, תחסכו, אל תשתמשו". זה לא אומר בהכרח שכל אחד ישלם 50 ש"ח, כי אם נהיה המון אנשים - זה ייתחלק בין כולם, וזה יכול להגיע ל-20 ש"ח שאדם משלם. ה-50 ש"ח זה בעצם למקרה צורך / מקרה חירום ולשעת סכנה. זה רק ליתר ביטחון. אז מה אכפת לנו? אז באמת, אל תגידו "לא אמרתם", כי זה דברים שנאמרים בכל פעם שמדברים על הסטודיו. ואם אין לכם... אני באמת לא יודעת מה להגיד, חוץ מזה שזה יהיה לי ממש חבל שלא תבואו (אני אישית שומרת לעצמי כסף בצד בשביל המטרה הזאת, שיהיה לי מספיק לנסיעות ולסטודיו וכל מה שצריך, ואם מישהו כאן ממש עם בעיה דרמטית - דברו איתנו על זה! הכל בשביל למצוא פתרון).
דרכים איך לפתור את הבעיות - תעלו כאן. כי באמת שיש בי כ"כ הרבה רצון שנעשה את ההפקה הזאת כולם ביחד, כי זאת יכולה להיות פתיחה נהדרת גם עם הניהול החדש כאן.

NyaPrawr

New member
תפוזבלון. תגובה-

אני מסכימה איתך. אני ממש רוצה שיהיה מפגש, סטודיו או לא סטודיו, אבל בעיית הכסף תפריע לזה לעבוד. בקושי יש לי כסף לשלם על עצמי. אבל כשבחרתי סטודיו, הבאתי בחשבון את עניין הכסף- ואני חושבת שזה שוה את זה. אני חושבת שאם נראה שאין לנו מינימום של אנשים למקדמה, או שנגררים למריבה, עדיף לתכנן מפגש בפארק במקום. כי זו בעיה רצינית, ועדיף לבחור פתרון אחר במקום לנסות לשכנע אנשים בכוח שיוציאו על זה כסף כשהם לא רוצים.. :/

MacabreDoll

New member
מסכימה מאוד

מלכתחילה הייתי בעד אירגון מחוץ לסטודיו, עם צילום או בלי אבל הרוב בחר סטודיו אולי נעשה סקירה חוזרת :/

גם אם כן גם אם לא

תמיד יש אלטרנטיבה אחרת
מה עם מוזיאון תל אביב או מקום תרבותי / מגניב / מעוצב? אולי אפשר לדבר איתם, או אם כל מקום שאנחנו חושבים עליו. ללכת לעשות צילומים שם, אם אנחנו עדיין בקטע של צילומים. בין אם זה בסטודיו או לא, אפשר לחשוב על מקום אחר שאולי לא דורש השכרה וכסף. אני בעד סקירה חוזרת - כי אני חושבת שאנשים פה קצת שינו את דעתם. יותר חשוב, לבחור תאריך שנוח לכולם (כבר סיימנו על ההצבעה?) - ופשוט לרוץ על זה. ברגע שיש תאריך, יש הכל.

NyaPrawr

New member
אני בעד סטודיו!

אני פשוט חושבת שעשינו את זה בכיוון הלא נכון- היינו צריכים להתקשר לסטודיו, לשאול אותם אילו תאריכים פנויים להם, ואז לפי זה להציע תאריכים פה. בפעם הקודמת הארגון היה דיי פשוט. הבעיה היחידה הייתה מתי שאלינה שילמה את המקדמה וכולם היו צריכים להחזיר לה, כי לא חשבנו מראש על זה שמישהו צריך לשלם אותה. השלב הבא זה להבהיר שרק 2-3 אנשים באים בתור צלמים בלי לשלם- להגיד את המחיר הממוצע שיצא לכל משתתף, ואז לראות כמה אנשים מסכימים לזה. אם אז נראה שאין לנו מינימום אנשים (גם באיוונט בפייסבוק), נתחיל לחשוב על חלופות.

MacabreDoll

New member
אצל הסטודיו זה עובד בצורה כזו (לשתיכן)

את מזמינה תאריך ומשלמת עליו מקדמה, אחרת אין לך תאריך שמור! זה כל הקטע הם רוצים ללכת על בטוח, בעליי המקום מוסרים שזה עקב גל הברזות שהיה להם, ואני לא מאשימה אותם לגבי- את באמת חושבת שנצליח למצוא סטודיו חינם? אני רק מצאתי יותר יקר

לא סטודיו חינם

אלא כמו ש.. פעם הפורום הלך לסוזן דלל והצטלם שם, אז אולי אפשר לנסות למצוא מקומות כאלה - של תרבות - שאפשר לעשות גם שם. מקומות עם פסלים יפים וכאלה. להתקשר לא הזיק לאף אחד, אז אני יכולה לנסות. אולי לדבר עם איזה מוזיאון, לספר להם שאנחנו פורום כזה וכזה ורוצים לעשות כך וכך ואם אפשר להשתמש במקום לטובת העניין. אין לי מושג, אני סתם זורקת רעיונות לאוויר. אולי זה הגיוני, אולי לא. אפשרי? אפשרי. בשביל לעשות דברים כאלה אני מאמינה שצריך תיאום, אבל אפשר פשוט לשאול ונראה מה תהיה התשובה שלהם. אם בשביל להשתמש במוזיאון צריך לשלם - אז נעזוב. אולי יש מקומות שכן מסכימים להכנס ולצלם שם ולא יידרשו את זה. ואולי אני חיה בסרט. אולי.

Blue Emptiness

New member
ברור שלא חסרים! פשוט צריך לחפש.

אני דווקא כן רוצה סטודיו, אבל אם זה לא הולך, אז לא. צריך להחליט מה עושים ואז כבר נחפש מקום, אני בטוחה שנוכל לחשוב על משהו מגניב!

MeshiNS

New member
תזכרו שמזג האוויר לא פועל לטובתינו הפעם...

החורף מתחיל ויש חשש שיהיה גשם = \

Blue Emptiness

New member
כן, צריך להתחשב בזה.

לכן מלכתחילה העדפנו בסטודיו בתור מקום סגור, אבל וול, זה לא בדיוק מסתדר גם.

למעלה