שינה ודיבור מתוך חלום

צ ב י ם

New member
../images/Emo1.gifשינה ודיבור מתוך חלום../images/Emo1.gif

החבר שלי אמר לי שאני מדברת מתוך שינה וזה רגיל ואופייני אצל חלק גדול מהאוכלוסייה. אבל כמה חלק מהאוכלוסייה הלקויית השמיעה מדברים בשפת הסימנים מתוך השינה???? לא רק שאני מדברת מתוך שינה (דיבורים מתוך שינה בדרך כלל אינם ברורים והם יותר כמלמול) אני גם מדברת בשפת סימנים וזה שעשע אותי למדיי לשמוע על זה. שאלתי מה סימנתי - והוא אמר לי שסימנתי משהו כמו "מה" או "מה נשמע"? משעשע ביותר לדעתי D-:

המרחפת

New member
השותפות שלי לחדר

טוענות שבאחד הלילות שרתי מתוך שינה. אני סקרנית לדעת האם זה באמת היה כך. באשר לשפת הסימנים- זה מאד מעניין. ולדעתי, זה הגיוני בהחלט, לא? אדם ידבר בשפה הקרובה ביותר לליבו, כמו שחברה שלי, כשישנה אצלי, דיברה ברוסית בשנתה. זו כמו השאלה באיזו שפה אנשים חולמים. אבל אין ספק שזה תמיד נראה מצחיק.

שאלה לי אליכם

תגידו, איך זה יכול להיות שחירשים מדברים מתוך שינה? איך זה ייתכן?? יעל

המרחפת

New member
למה לא?

הם חרשים, לא אילמים. זו טעות נפוצה לחשוב שחירשים מתקשרים אך ורק בשפת סימנים, וזה מאד מאד לא נכון, וצריך לשנות את הגישה הזו. רבים מהם מדברים, חלקם מדברים מעולה, וחלק אפילו מעדיפים את הדיבור על פני הסימון. ומאן, אדם שהכי נוח לו בדיבור, ידבר גם בשנתו, כמו אדם שומע.

פשוט ההנחה היא

שהחרשים מעדיפים שפת סימנים, ולכן לא יתכן כי ידברו מתוך שינה... למרות שאני לא אתנגד לחירש שידבר איתי רגיל (עם השפתיים הכוונה) כך שאני אוכל להבין אותו...

mishmesh

New member
וחרשים מלידה-באיזה שפה הם חולמים?

ובאיזה שפה הם חושבים?

למעלה