איזו מכה

SaintJohn

New member
../images/Emo10.gifאיזו מכה../images/Emo10.gif

היה לי ביום רביעי מבחן בחדו"א, אותו מקצוע שיש לי בעיה רצינית איתו ושעליו כתבתי כאן לפני חודשיים בערך. המבחן היה יותר קל ממה שציפינו שיהיה, וכשראיתי שיש לי סיכוי כלשהוא לעבור את הקורס, אז כבר התחלתי להגביה ציפיות לקראת קבלת הציון. עשיתי בראש חישובים והגעתי למסקנה שזה די גבולי, והתעקשתי רק לראות את האפשרות שאני עובר את הקורס, ועוד עם מועד א' בלבד. לא התייחסתי לאפשרות שאני אכשל ושאני אצטרך לעשות מועד ב'. ראיתי עכשיו את הציון, והציון הסופי של הקורס הוא 54 - 2 נקודות קטנות ואומללות פחות מהעובר המיוחל, וזה נחת עליי במכה אדירה. עכשיו אני צריך שוב לחזור על החומר, ולגשת שוב למבחן הזה. זה כאב ראש רציני שאני ממש לא צריך בתקופת הבחינות הזו, שהיא קשה מאוד גם ככה. מחר יש לי מבחן, יומיים לאחר מכן יש לי בוחן, וביום ראשון יש מבחן גדול וחשוב, ולאחר מכן מבחן נוסף. אני לא יודע איך אני אצליח לאסוף את הכוחות כדי לעבור שוב על כל החומר הזה, שהוא די סינית בשבילי. אני אבדוק לגבי ערעור על התוצאה. אולי יש לי שם שביב קטן של תקווה. בינתיים הציון הזה לא נותן לי להתרכז בלימודים למבחן מחר. זה לא יוצא לי מהראש, וזה דיכא אותי לחלוטין. אני לא יודע איך להתמודד עם זה.

לא שאני יודעת מה זה חדו"א

אבל מפתיע אותי שאתה אומר שהציון "נחת עליך בהפתעה" - הרי ידעת שהמקצוע בעייתי וסך הכל קיבלת ציון "לא עובר" אפילו שהמבחן היה קל כי תכלס את החומר כנראה אתה לא יודע. לא היית צריך להגביה ציפיות באופן לא מציאותי. זה שהבחינה הייתה קלה רק קידמה אותך מעט אבל עדיין, את החומר אתה לא יודע. אין מנוס. אם רוצים לעבור, צריך לדעת משהו. הציון מדכא אותך? חבל. זה לא כאילו הייתה לך איזו הזדמנות פז שפיספסת. תכלס לא ממש למתד למבחן הראשון. הציפיות שלך לעבור אותו הסתמכו על העובדה שהמבחן היה קל ולא על זה שלמדת וידעת את החומר! אם היית יודע מעט יותר, כנראה שהיית עובר את המבחן הראשון. כל שנותר לך לעשות הוא לדעת מעט יותר למבחן הבא. במקום להיות עסוק בכמה קיבלת ואיך לתחמן ציון טוב במועד ב', תשקיע בחלק מהחומר כך שלפחות תעבור בפעם הבאה!

SaintJohn

New member
חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי

אני מסכים עם כל מילה שלך. עשיתי טעות שהגבהתי ציפיות, תוך כדי התעלמות מהעובדה שיש מצב שאני אכשל בדיוק כמו שיש מצב שאני אעבור. העניין הוא, ששליטה בחומר הזה היא לא ממש חיונית בשביל התואר שאותו אני לומד - הנדסת מערכות מידע. זאת משוכה שצריך לעבור בשנה הראשונה, ולא יהיה אסון אם בסופו של יום אני לא ממש יודע את החומר. כך אמרו לי יודעי דבר. אין שום ספק שאם הייתי יודע את החומר אז הייתי עובר את המבחן, אבל העובדה היא שזה לא המצב. ברור שזה נוגד את כל הרעיון הכללי של לימודים, שאומר שאני לומד כדי לרכוש ידע, וגם הייתי מאוד מאוד שמח להיות במצב בו החכמתי מהקורס הזה כי זה תמיד נחמד ללמוד דברים חדשים, אבל המצב שבו אני נמצא הוא קצת שונה. לא ממש מפריעה לי העובדה שאני לא יודע את החומר, בדיוק כמו בערך חצי מהכיתה שלי. פשוט עשיתי טעות כאשר לפני המבחן הייתי בטוח שאני אכשל ושאני אצטרך מבחן נוסף, ואחרי המבחן הסתנוורתי מהעובדה שיש מצב שאני אעבור. אני מניח שקיבלתי בדיוק את המגיע לי (או שבעצם מגיע לי ציון הרבה יותר נמוך
), ועכשיו אני צריך לאכול בדיוק את מה שבישלתי לעצמי. זה יהיה ממש לא קל, זה בטוח.

Ronit E

New member
../images/Emo24.gif

מכירה מניסיון את המצב הזה של כשלון במבחן [במיוחד אחרי שהציפיות עולות בשלב מסוים] זה מצב מדכא לחלוטין ומוריד את כל המוטיבציה ברמות...יחד עם זאת אני גם יודעת שזה משהו שאפשר להתגבר אליו. למרות שידעת שזה קורס לא קל למרות שציפית שהמבחן יהיה בעייתי כל ההבדל הוא רק 2 נקודות ! מה שאומר שאם אתה לא מצליח בערעור [ו-2 נקודות זה סיכוי טוב לעבור בעזרת ערעור!] למועד הבא אתה צריך לדעת רק עוד 2 נקודות כדי לעבור... אני מאמינה בך שתצליח יותר במועד ב [הצלחת יותר מ- 50% מהשאלות במועד א ככה שיש לך סיכוי] ובכלל, אולי אפילו תוכל להגיע לציון הרבה יותר גבוה במועד ב אחרי שאתה יודע כבר מול איזה מבחן אתה עומד ושהשד אינו כלכך נורא.

SaintJohn

New member
אני אכן מקווה שהערעור יצליח

מועד ב' יהיה יותר קשה, אין לי מה להשלות את עצמי לגבי זה. אם לא יקבלו את הערעור שלי, אני אצטרך לאגור את כל הכוחות שאין לי ולצאת לדרך המתישה הזאת של למידה למבחן הזה, שוב. נקווה שיהיה בסדר

spider kisser

New member
המועד ב' הוא לא איזה שבועיים אחרי?

בטח יהיה לך איזה שבוע פנוי או משהו או כמה ימים לפחות שבהם לא יהיו לך מליון מבחנים על הראש. ואז תהיה יותר רגוע בקשר להכל, יהיה בסדר..! אגב, אצל מי אתה עושה חדוא?

SaintJohn

New member
רונן פרץ

והמועד ב' מתקיים בדיוק 3 ימים אחרי המבחן האחרון של מועד א'...ייפי!
לא נראה לי שהוא מלמד גם אותכם

yuval k

New member
בהצלחה ../images/Emo24.gif

ושוב, אני כאן בשבילך
(גם כשאהיה בארץ אהיה נגיש למסרים, מייל וכו'...)

yuval k

New member
נצל אותי כשאתה עוד יכול ../images/Emo3.gif

אני הולך להישאר מאחוריך בקרוב... אתה יודע, הסמסטר השני אצלנו הוא בעיקר חזרה לקראת המבחן, ולא נלמד כלומדבר

buffgirl

New member
רק בהצלחה! ../images/Emo24.gif ../images/Emo80.gif|מיוחדת|

חדו"א זה הכי שטן שבעולם (למעלה יחד עם טריגו' ושיט כאלה) ואני מקווה שתעבור את המבחן בהצלחה!

noosh

New member
:| חדו"א זה החלק הכי קל בבגרות

וטריגו זו התגלמות השלמות
אם את צריכה עזרה תגידי

TheBlueOne

New member
אויש...

יעזור לך אם אני אספר שנכשלתי 3 (!) פעמים במיקרו כלכלה (כן,כן הייתי צריך לחזור על הקורס הזה שוב..) ובפעמיים האחרונות הייתה חסרה לי תשובה אחת! נכונה? (אמורוקאי)... תתעודד! אני בטוח שתעבור את זה.... בסוף כולם עוברים וההרגשה אחרי זה.. נהדרת!

המון המון בהצלחה../images/Emo24.gif../images/Emo60.gif

אין לי יותר מה להגיד מזה, כי היי - אני רק בתיכון ואני לא חושבת שזה בכלל משתנה, מה גם שהספר של חדוא שלי ינוח על המדף עוד שנה לדעתי ועדיין.. בהצלחה
אני מקווה שתצליח, והרי אתה לומד את זה כי זה מעניין אותך או כי זה המ, אמצעי למשהו שמעניין אותך נכון? תלמד ופשוט תנסה להנות מזה כמה שאפשר וזה באמת ילך יותר טוב ככה

SaintJohn

New member
תודה רבה../images/Emo9.gif

ואני אכן משתדל להנות מזה עד כמה שניתן (ולא ניתן יותר מידי). אני גם מנסה למצוא את העניין במקצוע הזה, וזה גם משהו שלא ממש הולך טוב... נראה איך ילך עם הערעור. אני כבר מרגיש יותר טוב לגבי זה, וזה בהחלט גם בזכות העידוד שנתתם לי
המון תודה לכולם!

למעלה