איך מסתדרים עם הבצק הזה

../images/Emo10.gif איך מסתדרים עם הבצק הזה ../images/Emo35.gif

לכבוד יום ההולדת של בתי מחר בגן, החלטתי לגוון ולנסות ולהכין עוגה מצוירת. קראתי בשקיקה את המאמרים בנושא, שינסתי מותניים, קניתי חומרים בסיסיים וניגשתי לעבודה. אבל, כצפוי (ככה מרפי עובד) הנסיון נכשל. משום מה, הבצק היה דביק מאד וספח כמויות קורנפלור שנראות לי גדולות ממה שצריך בד"כ (הבנתי מהמאמרים שצריך ממנו ממש קצת). אחרי שהיה גמיש ונוח, רודד בקלות, אבל בזמן ההעברה לעוגה עצמה הוא נמתח מאד ונקרע. מיותר לציין שהציפוי הושלך היישר לפח... אז איפה טעיתי? מה עשיתי לא טוב? חבל לי כ"כ...
 

net the jet

New member
אוי...למה זרקת ? אי אפשר היה להציל?

קודם כל..כן להשתמש בקורנפלור וללוש טוב..לא לפחד מהענין הזה ! ( הקורנפלור ) יש ימים חמים שבהם הבצק יותר בעיתי, אז קודם כל אפילו להדליק מזגן ולקרר ( מאד ). כשאת מרדדת לשים הרבה קורנפלור על המשטח, שלא ידבק, וכנראה שרידדת דק מדי , ובגלל זה נקרע לך. יש לך עוד בצק ?? תנסי שוב..בהצלחה !
 
הבצק

היה מרוח כולו בגנאש שעל העוגה, ולא היה מנוס... האמת, כ"כ פחדתי מכל "אזהרות הקורנלור" שפחדתי שהבצק ייסדק... מסתבר שאולי באמת הייתי צריכה יותר קורנפלור. ובכל זאת-האם הבצק אמור להימתח כ"כ? רידדתי לגודל של קוטר העוגה+גובה ובהעברה לעוגה הוא ממש נמתח (גלגלתי על המערוך).הכצעקתה ???
 

michahz

New member
נראה שעשית כמו שצריך. אולי היית

צריכה לרדד יותר עבה.
 

Lela

New member
קצת תשובות

הבצק צריך להיות קצת דביק גם בזמן העבודה- לא צריך לייבש אותו לגמרי עם המון קורנפלור- זה יוצר סדקים בבצק כשהוא מתייבש. כשהעברת לעוגה הוא נקרע- כנראה רידדת דק מידי. חבל שזרקת- יכלת לקחת את הבצק ולהמשיך ללשו אותו- הוא היה חוזר שוב למצב טוב לעבודה. לא נורא- בפעם הבאה יצא מוצלח יותר!
 
למעלה