דילמה מעיקה- מה עושים?

../images/Emo10.gifדילמה מעיקה- מה עושים?

שלום חברים, אני נמצאת בדלימה ואשמח אם מישהו יוכל לייעץ לי. אני מצטערת אם כתבתי יותר מדיי, ניסיתי לקצר כמה שרק אפשר.. אז ככה, אני באה ממשפחה שההורים כל הזמן במריבות, מגיל קטן זה ככה. הם פשוט לא מסתדרים. הם גם לא מתכננים להתגרש. המריבות שלהם יכולות לקרות גם בפומבי, ליד זרים או קרובי משפחה בלי "לדפוק חשבון" לאף אחד, וזה כולל קללות עסיסיות, ודי גסות (בעיקר מהצד של האבא). הבעיה היא שאני ובן זוגי מזה כמה שנים חושבים להתחתן, והיות והורים אף פעם לא נפגשו חשבנו להפגיש בין המשפחות קודם להכרות. הבעיה היא שאני מנסיון יודעת שהם תמיד רבים ואבא שלי תמיד מקלל, ואני פוחדת פחד רציני שזה יקרה כאשר משפחתו של חברי יהיו שם. אני פוחדת שיהיו לי פאדיחות נוראיות. (אבי אדם אגואיסט ודי אלים, ולא מעניין אותו להתנהג יפה או לכבד אנשים אחרים, הוא גם גדל בבית אלים כשהיה ילד ואני מניחה שזה עבר אליו). אני שונאת את אבי על כך שהוא מתנהג בצורה ברברית כזאת וכמעט ולא מדברת איתו ביו םיום (מהסיבה העיקרית שכל אי הבנה קטנה בינינו יכולה להוביל לצעקות ואלימות מצידו, פשוט השלמתי עם זה שבתכלס אין לי אבא נורמלי וזהו.) אבל ממש אין לי מושג מה לעשות כאשר נפגיש ביניהם, אני די בטוחה שהוא יריב עם אמי (כמו תמיד), וממש לא נעים לי שהוא יקלל לידם וכל זה. ובכלל, עוד יותר מפחיד אותי לחשוב מה אני יעשה בחתונה ש"אמורה" להיות בעתיד... אני לא ישנה לילות מהפחד הזה וממש חוששת מזה, אודה לכל מי שייעץ, ובכלל, אם למישהו יש קצת נסיון בתחום - זה גם יעזור... תודה מראש..

joshh

New member
אני רוצה להבין משהו...

הוא מרים עלייך יד ? אם תבקשי ממנו להיות רגוע ולא לריב עם אמא מול הוריו של הבחר ? מה דעתך אל בפיתרון שלא לשתף אותו בפגישה וגם בחתונה ? ממתין לתשובה, joshua

לא תודה, אבל בלתי אפשרי

ברור שזה עלה לי בראש, בכלל עלה לי בראש להתחתן ברבנות רק אני והחבר ועוד שני עדים. אבל בן זוגי מאוד רוצה חתונה רגילה.. ולא בא לי להרוס לו.. ומה יחשבו עליי שההורים שלי לא באים לחתונה?

joshh

New member
לא ענית על הכל ...

הוא היכה אותך פעם או ממשיך ? מה הבעיה לעשות חתונה גדולה ללא אבא ? את מסוגלת לדבר איתו שהוא יבין שהוא חייב לשמור על איפוק בזמן הפגישה ובזמן החתונה ? מה יקרה אם הוא ישתה בחתונה ? (טבע של אנשים אלימים להיות אלימים כשהם שיכורים)

אלימות מילולית בדר"כ

היי. בדרך כלל מדובר על אלימות מילולית ברמות מגעילות. ממש קללות עסיסיות וגסות שלא שומעים כמעט ביום יום. כן , כן מדובר על בן אדם מוזר.. מבחינת אלימות פיזית - אותי הוא לא היכה אף פעם, אבל פעמים נדירות היכה את אימי.

joshh

New member
אז ככה ...

את צריכה לפתוח איתו שיחה כנה. בשיחה את צריכה להגיד לו שאת שאת רוצה אותו בחתונה אבל אם הוא חושב שהוא לא מסוגל להתחשב בך ביום הכי גדול שלך, אז את לא רוצה שהוא יבוא לחתונה. הוא צריך להבטיח/להישבע שהוא יתנהג כמו בנ'אדם מול הוריו בפגישה ובחתונה. ובמידה ואת רואה שזה לא מתאפשר, אפשר לעשות חתונה גדולה ונחמדה פחות אבא אחד, אולי הוא רק תורם זרע ולא אבא שהוא אמור להיות. הכי חשוב שתדעי שזה אפשרי. בנוסף, אם קיימת פתיחות וחופשיות בניך לבין הורי הבחור, את יכולה לעדכן אותם על הבעיה שלך, (וזאת בהנחה שאת לא ממש בקשר עם אביך). תלוי איזה מין סוג של אנשים הם וכמה את בקשר טוב איתם. אל תגבלי את החיים שלך בגלל אבא שלך, אימך יכולה לבוא לחתונה ביעדיו. הוא כבר ממזמן לא שולט לך על החיים, אם הוא לא שולט על מעשיו שינסה להתמודד איתם לבד ובבית. את עכשיו צריכה להיות עסוקה באיזה שימלה את רוצה, הזמנות, ספר וכו... ואם את גרה במרכז, ואת צריכה מלון לאחר החתונה אני ימליץ לך על אחד ואף יסדר לך שם חדר מדהים <- ואילו הדאגות שצריכות להיות לך. בטח לא אביך. אני מאחל לך המון המון המון מזל טוב!!! joshua

אורזמן

New member
אולי ההתנהגות שלו לא רצונית

לא שאני בא להצדיק אתו, אולי הוא סובל מקופרולליה והוא זקוק לטיפול מקצועי. במידה והוא וירצה ללכת לאבחן את הבעיה ותתגלה התסמונת הזאת אצלו, אז יש מצב שהוא יגיע למפגש המשפחתי רגוע יותר וזאת לאחר שקיבל טיפול. לא תתגלה התסמונת הזאת אצלו, אז יש לו התנהגות לא הולמת בחברה ואל תשתפי אותו בהכנות השונות לחתונה וזה אומר גם לא לחתונה. עם כל הכאב והצער את לא צריכה להיות מודאגת בחתונה שלך, זה יום מיוחד עבורך יום של אושר נטו עבורך.
בהצלחה ומזל טוב לך פעמונית

magenta73

New member
קודם כל

זה מדהים שאת הגעת למסקנה הזאת והשלמת עם זה. שיש לך כזאת אמפתיה לאבא שלך. דבר שני, מה שחשוב זה שאת תכירי את המשפחה של בן-זוגך. המשפחות שלכם בכיך בכיף יכולות להכיר זו את זו רק בחתונה. אני מכירה זוג, כבר חמש שנים ביחד, ההורים לעולם לא נפגשו, וזה בסדר מבחינת כולם. הם מבינים ששמן ומים לא מתערבבים, ופשוט לא מערבים... אני בטוחה שבחתונה אבא שלך ירסן את עצמו, ואם לא, יש לך את כל הזכות שבעולם להעיף אותו משם.

כבעלת נסיון לא מועט..

תנצלי רגע שפוי שאבא רגוע -ותבקשי ממנו מפורשות לפני המפגש לשמור על איפוק. אל תדרשי, תתחנחני...תשאירי אותו רגוע ,ו"תסחטי " הבטחה שהמעמד של המפגש בין ההורים יעבור בצורה מכובדת- למענך!!!!! זה עובד!!!בדוק!!!

לדעתי את צריכה לשתףאת חברך ו..

אני הייתי מקיים מיפגש במסעדה שקטה ונינוחה ומכינים שיעורים לפני הפגישה .וכמה שיותר קצרה .הורים לא בוחרים זה מה יש.מה שחשוב לך להיות עם בעלך לעתיד ורק הוא בלבד. אביך לא ישתנה נסי לקרר את הקשר לחלוטין יותר בריא לך.

ghatto

New member
שימי לו בתה איזה משהו שירגיע אותו

איזה ריטלין או קצת ואליום.... וברצינות - אז ההורים שלו לא יאהבו את ההורים שלך.סביר להניח שממש לא יגיבו בחיוב כלפי אבא שלך ושגם יזלזלו באמא שלך שנשארת איתו. אבל זה לא צריך להוות שיקול לגבי העתיד המשותף שלכם.אז תבלו את החגים אצל ההורים של בעלך לעתיד והם יהיו מרוצים שאתם איתם ולא עם ההורים שלך.וגם אז אולי תצטרכי להתמודד עם חוסר הערכה כלפי ההורים שלך (לא מכיר את ההורים שלו אבל כל מיני תסריטים פולניים עולים לי בראש). ומה האופציה ? לא להתחתן ? למצוא חתן אחר שלהורים שלו יש גם זוגיות דפוקה ולאבא שלו מזג גרוע.עדיף שתהני מאוירה משפחתית יותר מוצלחת אצלם. אולי זו תהיה חוויה מתקנת. הזכרת לי את הפרק בסיינפלד שההורים של סוזן נפגשים עם ההורים של ג'ורג'.

Vdrums

New member
תראי את הסרט אהבה קולומביאנית

הם פתרו ת'בעיות שם (-:

למעלה