הניתוח מתקרב ומתקרב....

נת נות

New member
../images/Emo10.gif הניתוח מתקרב ומתקרב....

ביום ראשון אנחנו מתאשפזים בתל השומר, וביום שני יש לנו ניתוח להארכת גיד... תומר כל כך קטן, רק בן חודש וחצי, וממש מלחיצה אותי ההרדמה הכללית. האחות במרפאה האורטופדית אמרה שהוא יצטרך להיות בצום לפני ההרדמה, ושהרופא המרדים שנפגוש ביום ראשון יגיד לנו כמה זמן צום דרוש. אבל אני לא מצליחה לקלוט - צום לתינוק כל כך קטן???? איך אפשר??? כשהוא רעב הוא בוכה כל כך, ממש צורח, ואי אפשר להסביר לו שהוא חייב להיות בצום לפני ההרדמה... כאילו שאני לא מספיק בלחץ מהניתוח... אוף.

ראשית, בהצלחה.

לא ברור לי מהשם מי אתם אבל אוכל לתת לכם רק טיפ אחד... תבקשו שהניתוח יהיה על הבוקר כמה שיותר מוקדם בכדי שהילדון לא יצטרך לצום הרבה זמן בילילה, אני מאמינה שהוא לא אוכל בלילה, אז אם הוא "יצום" בלילה זה "בסדר" אבל אם ימשכו אותכם הרבה זמן , זה כבר מעצבן... אני היינו באותה הסירה וגם בתל השומר, ולכן ביקשנו להמשיך ולתת מיים גם שכבר אסור היה לאכול, והרשו לנו נדמה לי עד שעתיים לפני הניתוח. זה עובר, הילד מתאושש,(ההורים לא
) מחזיקה אצבעות ותרגישו טוב אורית

תשמעי, אפשר אחרת!

הרב לא עושים לניתוח הזה הרדמה כללית. אנחנו בשמנו פסלנו טיפול אצל רופא מסויים בגלל זה. יותר מיזה את הניתוח מומלץ לעשות לא לפני גיל חודשיים! וזה ללא קשר להרדמה. אנחנו לא עשינו הרדמה כללית אך לא היינו עם אושרי וזה היה סיוט סיוט סיוט. כבר היה עדיף שהיה בהרדמה כללית. היום בייתי יותר מתעקשת לחפש מישהוא שיעשה את ההארכה הזו יחד איתי. כמו שבור עושה (ולא הסכים שנבוא אליו) או וינטראוב. רק מהנסיון שלי אני יכולה להגיד שאני ממש מתחרטת היום ובדיעבד הייתי מנסה ומנסה שוב למצא חלופה. אין לחץ לעשות את הארכה הזו עכשיו.

פרלמנים

New member
הי נת נות,

קודם כל אפשר לקרוא כאן כל מיני טיפים. ועוד... 1. למה אשפוז של לילה מראש? זו הפעם הראשונה שאני שומעת על כזה דבר. 2. הצום הוא בערך 4-5 שעות. אני מאוד חששתי מהצום-מאוד! והצלחנו להחזיק מעמד למרות שאני מניקה והיה קשה...(מותר מים עם קצת סוכר עד שעתים לפני אם אני לא טועה-כל מרדים נוהג אחרת). 3. כמו שעידית כתבה, ההדמה היא משהו שאתם יכולים לשלוט בו-יש הורים שעל סמך סוג הרדמה מחליטים איפה יטופל הילד שלהם. אנחנו עשינו בביה"ח שניידר בהרדמה ספינלית (כמו זריקת אפידורל בעלת השפעה קצרה מאוד). 4. אנחנו עברנו את הניתוחון הזה בגיל חודש+4 ימים. (טפו טפו בינתיים הכל בסדר) למרות שבאמת שמעתי (בדיעבד) שלא מומלץ לפני גיל חודשיים. 5.מקווה שייכנסו לכאן עוד הורים ויענו לך לגבי ההרדמה-יש כאן המון שעשו בהרדמה כללית. בהצלחה מכל הלב, תעדכני! נשיקות לתומר...
ג'סיקה

nush האחד

New member
קודם כל- בהצלחה לתומר!! ../images/Emo24.gif

אני יודעת כמה שזה מלחיץ. אצלינו באיכילוב עוברים את הארכת הגיד בהרדמה מקומית (מאד אהבתי את הגישה הזו שלא צריך הרדמה מקיפה יותר) אבל יהיה בסדר!! אוטוטו והכל יהיה מאחוריכם. אגב, עידית, אצל וינטראוב לא מבצעים את הארכת הגיד יחד עם ההורים (אם הבנתי אותך נכון...). לנו לא הרשו בשום אופן להכנס עם הקטנצ'יק ובאיזה מקום אולי עדיף כך... מה שלומכם? התאוששת קצת ממה שעבר עליכם בשבוע האחרון? לא זוכרת מה כתבת בהוד' הקודמת- אתם מתכוונים ללכת לקבל חוות דעת נוספת? שבוע
לכולם

אנגלה3

New member
../images/Emo24.gifנת נות ערב טוב ושבת שלום

מצטערת שאני לא יכולה לספר מהניסיון שלי, לא עשינו את הניתוח, אבל אני מחזיקה לכם אצבעות ומאחלת לכם שהניתוח יעבור מהר ושהפשוש הקטן יתאושש הכי מהר שאפשר. הרבה בריאות תעדכנו בהמשך אנג'לה

באלי23

New member
היי נת נות!

הניתוח אצלנו היה בהרדמה חלקית בלבד (אפידורלית), אצל ד"ר בור ולכן גם לא ניזקקנו לצום. אבל הניתוח נעשה בגיל כמעט 3 חוד' כי הבנתי שלא עושים את הניתוח לפני חודשיים באמת.אני לא רוצה להלחיץ אבל גם לי לא ברור למה אישפוז לילה לפני. ( הסבירו לכם???) אין לי מושג לגבי ההרדמה הכללית מבחינת זמנים אבל אצלנו זה היה 20 דקות בדיוק כולל ההכנה. עוד לא הספקתי לנגב את הדמעות והיא כבר הייתה בחוץ ( בעלי היה איתה , אני לא הייתי חזקה מספיק). היא יצאה בצרחות , נתתי לה מיד לאכול והיא נרדמה ישר. נשארנו במחלקה בערך שעה להשגחה, ושיחררו אותנו הביתה. כאילו שלא קרה כלום. אני גם נלחצתי מאוד, אבל אפשר לומר שמה שקראתי פה בפורום קצת הכניס אותי לפרופורציה. ותכלס את יכולה להרגע לגמרי רק כשזה נגמר. אין לי מושג איך זה אצלכם, אבל הייתי ממליצה לכם בכ"ז לדבר עם מישהו מהצוות המטפל או הרופא על החששות שלכם. הייתי מופתעת לגלות עד כמה הצוות בעפולה מרגיע והאחות שהייתה איתנו הייתה פשוט אגדה. כל מה שנשאר לי זה לאחל בהצלחה, ושנשמע רק בשורות טובות. שבת שלום!!! עינבל.

נטע נותח בהרדמה מקומית!!!

ראשית, הניתוח שלו נעשה בגיל חודשיים וחצי ושנית שום הרדמה מלאה ושום קשקושים. זה באמת לא הגיוני להחזיק תינוק בן חודש וחצי בצום יום לפני - ואני ממש ממש לא מההיסטריות כאן... תבררי את העניין הזה יותר לעומק! אם לא הייתי לחוצה לגמור עם הניתוח הזה לפני שמסתיימת לי חופשת הלידה - סביר להניח שהניתוח היה נעשה בגיל שלושה חודשים כמו שהרופא תכנן מלכתחילה. יש לך זמן לחשוב. בהצלחה, אורנית

את צודקת.

היום ראיתי את הודעתך כאן בפורום ופתחתי את המייל אחרי זמן רב שלא עשיתי זאת. בכל מקרה המסרים שלי כבר בסדר - את יכולה לשלוח לי מסרים. את השניים האחרונים ששלחת לי- פתחתי והיה בסדר. אני שונאת לענות על שאלונים - לכן לא קיבלת תגובה. כל אחד והשריטות שלו. . . לילה טוב אורנית

פרלמנים

New member
הי אורנית

ראיתי את המייל ששלחת לפני שראיתי כאן את ההודעה, מצטערת על עניין השאלון, כבר שלחתי לך במייל חוזר כמה שאלות נוספות כי לא ידעתי על השריטה |קריצה|... תעני רק אם את יכולה ורוצה. נהיהבקשר ותודה על הכל, ג'סיקה

פרלמנים

New member
בהצלחה לתומר בניתוח מחר!

מחזיקים אצבעות שתהיו כבר אחרי
אנחנו כאן בשבילכם
מחכים לעדכון. ג'סיקה

נת נות

New member
אנחנו כבר אחרי ... ../images/Emo13.gif

למרות כל החששות היה בסדר בסוף... קודם כל אני רוצה להודות על התמיכה, ולהתנצל שלא כתבתי, פשוט הייתי בלחץ מדי.... אז אתמול התייצבנו בתל השומר לאישפוז, ואחרי שבדקו אותו הרופאים (כולל האורתופד - ד"ר שר המקסים, והמרדים) שלחו אותנו לנוח בבית, עם הנחיה של צום החל מהשעה ארבע בבוקר (מארבע עד שש מותר לתת מים, אבל תומר עדיין לא שותה מים). בגלל שהוא יונק קיבלנו קצת הקלה עם הצום... תומר היה הראשון שעבר ניתוח, בגלל שהוא קטן, ובשעה תשע בבוקר הוא כבר היה אחרי הניתוח. בניתוח היו איתו ד"ר שינדלר - האורטופד שמטפל בק"פ בתל השומר, שהוא מאוד מקצועי, וד"ר שר, אורטופד נוסף מהמחלקה שהוא מקסים. ההרדמה היתה בסוף הרדמה ספינלית (מסתבר שלא כל המרדימים בתל השומר מבצעים את ההרדמה הזו, לכן לא ידענו מראש שזו תהיה ההרדמה), שזה בעצם סוג של אפידורל, כמו שמישהי כתבה כאן למעלה, והיתרון היה שברגע שתומר יצא מהניתוח להתאוששות, קראו לנו ויכלי להניק אותו, ככה שבעצם הוא היה בצום רק חמש שעות, שזה לא כל כך נורא, כי גם בלילה הוא ישן שש שעות כבר בימים האחרונים (טפו-טפו-טפו...) נשארנו במחלקה עד הצהרים למעקב, ומכיוון שהכל בסדר, השתחררנו כבר הביתה... חוץ מזה, היום קיבלנו את הנעליים שתומר ינעל אחרי שהגבס האחרון ירד... אני מקווה שהוא לא יסבול מהן יותר מדי...
סורי על האורך, אבל רציתי לעדכן כמו שצריך....

למעלה