התקצר לי...

27חומד

New member
../images/Emo10.gifהתקצר לי...

הצוואר. לפני שבוע 46מ"מ והיום 30מ"מ... אה, וגם ריבוי מישפיר קל שאפילו שאמרו שלא משנה ולא משמעותי, מוסיף לאיכסה. כבר חשבתי ברצינות שהפעם זה סתם צירים חסרי משמעות אחרי שהם פה משבוע 27 ועד עכשיו לא היתה דינמיקה של ממש. אז נכון שאני כבר שבוע 32+2 אבל זה לא משכנע בגרוש את הגוש בגרון. נק' אור? בהערכת משקל היום 2073גר'. אבא של הפרא נמצא בבית כל חופש פסח ואני לא לבד איתה. יש עוד חצי ס"מ עד למחיקה שבה באמת נבהלים ממני
פעם קודמת משכתי עד שבוע 39 עם נתונים גרועים מאלה. הרופאה אמרה לנוח לבוא למדידה ומוניטור נוספים ביום ראשון, זה בנוסף לתור שכבר היה קבוע לי ליום רביעי. היום הרגשתי ממש את השוני בין רופא פרטי לרופא קופה. רופא קופה עשה לי הערכת משקל וביקשתי ממנו (בתיאום עם הרופאת קופה האישית שהיא באמת מקסימה) למדוד את הצוואר לאחר מוניטור לפני שיתחיל את ההערכה (כך נחסך לי לבוא פעם נוספת השבוע). מדד, נתן תוצאה, אמרתי לו שיש שינוי גדול מלפני שבוע, טען שעדיין תקין. לא אמר לדבר עם הרופאה הקבועה ולא כלום. לא הזכיר את אורך הצוואר בהערכת המשקל, אני מקווה שלפחות רשם את זה על דף המוניטור. עברנו להערכת משקל (לפחות נתן הזדמנות ללבוש בחזרה תחתונים), שם מתמר מלא בג'ל ממישהי אחרת
, ממד וזרק נתונים למזכירה שהקלידה מעבר לוילון. בקושי ענה לשאלותי והכל בקצרנות. אפילו נייר לנגב את הבטן כמו שצריך לא היה
יצאתי ממנומאד לא מסופקת מתשובותיו (זה לא הילד שלו שיכול למצוא עצמו בפגייה) והלכתי למזכירות שאמרו שהרופאה לא תהיה עד יום רביעי, בקשתי לדעת איך אוכל להודיע לה בכל זאת על השינוי במצבי, הפנו אותי לאחיות. אולי הן יוכלו ליצור איתה קשר למעני. שם אכן יצרו איתה קשר, לשימחתי בלי להסס לאחר מדידה כזו והיא אמרה מה לעשות. זהו, קיטרתי והוצאתי את תיסכולי. תודה על האוזן הקשבת...

אתתיקה

New member
רופא קופה- הערה כללית

יש ויש. אני מסכימה לדעה שהיחס האישי מהרופא חשוב מאד אבל הוא נובע לדעתי מהאדם עצמו ולא מהמסגרת שבה הוא עובד -פרטית או קופה. רופא הקופה שלי במכבי נפלא. הוא רגיש לבעיות ולרגישות בשל בעיות העבר (ויש כאלה), נגיש בפלאפון במקרה שצריך, מוכן לקבל מיידית כדי להרגיע, מתיעץ עם רופא אחר בתחומים שאינו המומחה בהם וחוזר אלי (ביוזמתו) טלפונית לעדכון בלי שארדוף אחריו, מקבל באופן פתוח התייעצות פרטית שלי עם רופא מומחה ומקיים איתו התיעצות משותפת לבקשתי ובקיצור- פשוט בן אדם. לא חושבת שבאופן פרטי הייתי מקבלת יחס טוב יותר.

זו באמת התקצרות משמעותית ../images/Emo10.gif

ואני יודעת עד כמה זה מבהיל, במיוחד כשאת נתקלת ברופא אנטיפט כזה שיוצר אצלך תחושה שאת לבד בהגנה על ההריון שלך מול עולם אדיש ואף עוין. אבל נקודות האור שציינת הן באמת מאוד משמעותיות: קודם כל, גיל ההריון המ-א-ו-ד יפה (אני בשבוע שלך כבר ילדתי, ותאמיני או לא, הייתי ממש מרוצה מעצמי...) אומר שגם אילו (רק אילו, כן?) היית יולדת היום, עדיין הילד שלך היה נמצא במקום יחסית בטוח מבחינת רוב סיכויי הפגוּת. גם הערכת המשקל היא טובה מאוד, כך שבסיכום כולל את יכולה להתנחם במחשבה שבתסריט הכי גרוע את יולדת אמנם לפני הזמן, אבל ילד עם סיכויים מצוינים.
שוב, זה לא שאני אומרת שזה מומלץ ללדת בשבוע 32, אני רק אומרת שלפעמים עוזר לחשוב מה הדבר הכי גרוע שיכול לקרות, ולהבין שבעצם הוא פחות גרוע ממה שנראה לנו. אבל מה שהכי חשוב הוא שאת עדיין לא יולדת! כמו שאמרת בעצמך, בהריון הקודם סחבת עד שבוע 39! עם נתונים מדאיגים יותר, אז למה שמשהו דומה לא יקרה גם הפעם? אני מאוד מאמינה שאת יכולה לעשות את זה. ולגבי הרופאים, תשמעי, אני מסכימה שהרופא הזה נשמע אדיש ודי חפיפניק, וזה לא דבר שצריך להשלים איתו (בטח לא עם היומרה להגיד לך מה בסדר ומה לא בסדר באורך הצוואר שלך), אבל כמו שאת עצמך אומרת - יש ויש. יש רופאי קופה שהם כמו הרופאה הקבועה שלך, משקיעים וזוכרים ומקדישים תשומת לב, ויש גם אחרים. אנחנו יכולות רק לעשות את מה שתלוי בנו ולבחור רופא קבוע שהגישה שלו מקובלת עלינו, ואת זה אני בטוחה שעשית. ואם אתרע מזלך להתקל באחד כזה, בשביל זה יש לך הנסיון והידע שלך... ממשיכה להחזיק אצבעות שתסחבי לפחות עוד שבועיים. עתליה

הילוש 28

New member
גם לי צוואר מקוצר

היי אני לעומתך בשבוע 28.5הצוואר שלי התקצר ל 2 ס"מ ם תעלה פתוחה של 6 מ"מ תאמיני לי אין לי מושג מה קורה פה..... היום נתנו לי זריקה להבשלת הראות וגם מחר מקווה מאוד מאוד לסחוב עד 34 גם 32 יהיה בסדר. הרופא שלי של הקופ"ח מאוד אחראי הוא עלה על זה כבר בסקירה המוקדמת והשכיבאותי כבר בשבוע 25. אני מודאגת....... חג שמח.

ביטנונת

New member
צרת רבות - חצי נחמה?

אני לא יודעת אם זה מנחם אבל גם אני בשמירה משבוע 26 (עכשיו אני 29+3) עם אורך צוואר 2 ס"מ. האמת היא שאחרי שבועיים שכיבה הוא התארך ל26 מ"מ והיום יש לי שוב בדיקה ונראה. מקווה לטוב..... אולי תתנחמי בזה שיש לי חברה שסחבה עד שבוע 37 עם מחיקה ופתיחה של 2 ס"מ.
לשתינו.

אפשר להצטרף לנחמה

אומנם לא פתיחה אבל שמירה ארוכה. אני בשמירה משבוע 18 עכשיו 20+2 והדרך עוד ארוכה. שיהיה בהצלחה חברות לנוח לשתות ושוב לנוח המנוחה עוזרת מכירה חברות ששכבו חצי הריון וילדו בחודש תשיעי. בהצלחה איתכם מיטל של שי

ככה את מתנהגת../images/Emo35.gif

תביישי! ומצד שני, אני חושבת שהנתונים לא כאלו גרועים. הצוואר עוד האורך סביר ואפשר למשוך כך זמן רב (עוד תלדי בזירוז
). אבל אין ספק שהצוואר צועק "תנוחי"
תסבירי לגיברת שזה מאוד לא נח להיוולד בחופשת פסח, כל שנה יש בעיה עם מסיבת יום ההולדת, כך שהיא צריכה לחכות לפחות לפחות עד אחרי יום העצמאות.

27חומד

New member
../images/Emo11.gifלא בכוונה...

ובכלל אם אני אלד לפני ו שתי היא פשוט תהרוג אותי, זה הרבה יותר מפחיד
. אני במצב רוח טוב יותר עכשיו, ביום חמישי הייתי נורא לחוצה ועצבנית גם בגלל הרופא המגעיל. מחר עוד ביקורת צוואר ומוניטור. נראה מה עשיתי במהלך השבת. אני אעדכן.

27חומד

New member
../images/Emo9.gifיותר טוב...

התארך קצת חזרה ל-37. והרופאה שלי הוכתרה כרופאה הכי נחמדה במרפאה לאחר שהיום דגמתי רופא מחליף נוסף

למעלה