יצאתי מ"הנפטלין" של הטרשת..

@diver

New member
../images/Emo10.gif יצאתי מ"הנפטלין" של הטרשת.. ../images/Emo10.gif

שלום לך דוקטור קרני. נפגשנו בעבר באחד הכנסים של הט.נ. ויש לי שאלה. אני יליד 1960. בד"כ בריא. אובחנתי כחולה MS בשנת 1985 לאחר כשנה של איסוף נתוני התקפים,MRI , CT . בשנת 1988 השתחררתי מצבא קבע במצב טוב ויציב. ללא שום תלונה מאז ועד לפני שלושה ימים. מלפני שלושה ימים הרגשתי בחילה והקאות ותחושה של חוסר שיווי משקל. לא הכרזתי על עצמי כחולה MS ונעשו לי בירורים כלאחד האדם, כולל בירור נוירולוגי,אא"ג, CT , EEG ,דופלר עורקי הצוואר וכד' הכל יצא תקין למעט CT ששם נאמר לי שרואים CVA פרונטלי טרי וסימנים של דמיאלינטיס. הועלה חשד ל-MS (כשאני יודע כבר שיש לי MS למעלה מעשרים שנה) רק ע"י רופאה אחת פנימאית בכירה. הרופאה הנוירולוגית שללה בתוקף את החשד !!!! בקיצור , שאלתי היא כזאת : כדי לקצר את הזמן שתהיה לי סחרחורת , האם עלי לקבל סטואידים כדוכמאת פרדניזון (כפי שקיבלתי בעבר הרחוק) או להמשיך עם הכדורים STUNARONE 25 MG אותם התחלתי לקבל במהלך האשפוז שהסתיים היום ? או שבכלל כדאי ללכת למרכז לט"נ בתה"ש ? במרפאה המקומית אין לי רקורד כחולה MS . וגם במקום עבודתי לא יודעים כלום מה-MS

תגובה

אם אכן זהו התקף אז סטונרון לא יעזור. ויש לשקול טיפול בסטרואידים. כדארי שתפנה לנוירולוג באחד המרכזים של MS.

alizaap

Member
שאלה ענקית-עבורי...

קראתי את השאלה הקודמת אליה הגבת- ויש לי שאלה או יותר: יש לי מפעם לפעם סחרחורות אימים, הנמשכות אפילו מספר ימים. סחרחורות- כאילו אני הולכת במעגלים, אם אני בכלל מצליחה ללכת (וזה אף פעם לא ישר...). הסחרחורות מלוות בבחילה חזקה מאוד ובכאבי ראש טורדניים- כאילו מישהו בוחש בראשי.אינני רואה טוב- עד כדי כך שאיני מעיזה לצאת מהבית או לנהוג ברכב. הכאבים האלו אינם מיגרנות שאני מכירה. יש לציין שאני סובלת ממיגרנות- משמשת ב-ריזלט. כדור הפלא. עשיתי MRI ונמצאו שם שני מוקדים דמיאלניטיביים. היתה שם בקשה לבירור דמיאלנטיבי מקיף. הרופאה אמרה שזה עדיין מוקדם לקבוע MS ויש לבצע בדיקות נוספות ומעקב המשך. בדיקת אוזניים- יצאה תקינה לחלוטין. בדיקת עיניים- מצויינת- ראייה 6-6. בדיקת שדה ראייה היתהתקינה לחלוטין (לבדיקת עצב הראייה). אני בת 43, עוד מעט. יש לציין, שלפני כשנתיים היה לי נימול ברגליים- בעיקר הימנית- נשלחתי לבדיקת NMG- ולא ביצעתיאותה כי פחדתי ממכות החשמל של הבדיקה. מאז זה נעלם, ולא חזר. לא זכור לי אם אמרתי זאת לרופאה (זה עלה לי לזיכרון בעת קריאת ההודעת בפורום). האם זה מוביל ל-MS? האם יש סימנים שאני צריכה לשים אליהם לב? אציין , שמרגע שהתחילו הסחרחורות- אני פוחדת לצאת מהבית ולנהוג מרחק של יותר מ-10 דקות, מחשש שזה יקרה לי בדרך... זה מאוד מפחיד, ההרגשה הזו.. מה לעשות?

למעלה