צריכה

../images/Emo10.gif צריכה ../images/Emo24.gif

אז ככה - אני באוסטרליה, חשבתי שעשיתי הכל כמו שצריך, נרשמתי לבית חולים בשבוע 20 כמו שהם מבקשים, עשיתי כל מה שאמרו לי לפי ההוראות ועכשיו גיליתי שאני לא יכולה להירשם למרכז לידה בגלל שאין מקום אפילו ברשימת ההמתנה. מסתבר שמי שעשה לי את ההרשמה לבית חולים (3 אנשים שונים) טעה, ואין קשר בין ההרשמה לבית חולים ובין הבחירה בין חדר לידה למרכז לידה. מסתבר גם שלבית החולים אי אפשר להירשם לפני 20 שבועות, אבל למרכז לידה אם לא נרשמים בשבוע 5-6 אז בדרך כלל כבר אין מקום
כן, מי שלא יודעת האוסטרלים הם אלופי העולם בבירוקרטיה, אפשר להיטרף!!! בקיצור איך שהינחתי את השפורפרת של הטלפון התחלתי
בלי שליטה איזה 40 דקות. תוך כדי זה אני חושבת לעצמי שאני ממש מפונקת, ושבסך הכל החדר לידה הוא גם סבבה, וגם בו יש מקלחת (אבל לא ג'קוזי) ושהאוסטרלים מאוד מנומסים ובחיים לא יעיזו לעשות משהו רפואי ללא אישור או לפעול בניגוד לתוכנית הלידה, ושבסך הכל הרבה בנות סיפרו לי שהן עברו לידה טבעית לגמרי בחדר הלידה הרגיל [כן, כאן זה אפשרי], אבל איכשהו לא רציתי שהציוד הרפואי יהיה זמין, והעדפתי להיות במקום שאין בו בכלל את האופצייה הרפואית אלא במקרי חרום ממש. בבית זה לא יקרה (הפעם) מסיבות שונות אבל רציתי לשאול גם אתן פינטזתן על לידת בית לא מתוכננת? אני כבר שבועים בסרטים על זה

פנטזתי? ברור לי שבפעם הבאה זה יקרה

בכל מקרה
גדול. מבטיחה לך שאפשר ללדת טבעי לגמרי גם בחדר "ממוכשר".

אם פי 3

New member
תראי

כשמדברים על בטיחות לידות בית, לא מדברים על לידות לא מתוכננות. אלו - יותר מסוכנות. אם החלום שלך הוא ללדת בבית, מוטב לממש את זה בלידת בית מתוכננת. אפשר ללדת טבעי (יחסית) גם בחדר "ממוכשר" (מעתיקה מאיילת). השאלה היא מה *את* רוצה.

תודה לשתיכן וגם

אני יודעת שעניין הבטיחות בבית תלוי בתכנון, בגלל זה שאלתי אם עוד מישהי פינטזה על לידת בית לא מתוכננת.. . לצערי מרכז הלידה הספציפי הוא היחיד באיזור וגם הכי 'מרכז לידה' באוסטרליה (למשל, היחידים שמסכימים ללנל"ק), אני יודעת מה אני רוצה אבל לא יכולה לקבל את זה, אז עכשיו צריך לעשות חושבים. משהו מעודד - הבנזוג שלפני שבועיים נלחץ מביקוריי בפורום לידה ביתית, אמר בתגובה לסיטואציה שנוצרה שלהתעקש על מה שאני רוצה זה לא פינוק, ולהתעקש על מרכז לידה לעומת חדר לידה זה להתעקש על הגישה! [למרות שהוא לא חושב שאני באמת אשתמש בג'קוזי
], נראה מה ילד יום....

vashti72

New member
שולחת ../images/Emo24.gif

נשמע לי שכדאי להפסיק לפנטז, ולהתחיל לעבוד על הבנזוג... וברצינות - אני בטוחה שאת יכולה ללדת בגישה יותר טבעית גם בבית החולים אם תבואי עם ההכנה הנכונה (נפשית ופיזית) ועם מלווים מתאימים!

rjf

New member
אני יכולה רק לשלוח לך חיבוקים ולשתף

אותך במחשבה שמתגבשת לה כרגע אצלי בראש - את תעשי את הלידה שלך למה שהיא צריכה להיות בשבילך לא חשוב איפה היא מתרחשת. (היה פה שרשור לא מזמן על הכנה נפשית ללידה ועשו בה קישור למאמר ממאמרי הפורום על בדיוק זה)

א אוהל

New member
בוודא שפינטזתי ../images/Emo13.gif

בכל מיני סיטואציות - שאחותי (חובשת במד"א) במקרה תהיה אצלנו כשזה יתחיל... שזה יהיה באוטו בדרך לבית היולדות (שעה נסיעה מהבית) ובעלי יקבל הנחיות ממד"א בטלפון... כל מיני תסריטים ולאורך זמן. אצלי זה בא על רקע הפחד שלי מפני התערבויות רפואיות בבית היולדות (שהתבדו לשמחתי). האם יש רק מקום אחד ללדת איפה שאת גרה?

../images/Emo152.gif

טוב, הפנטזיות שלכן ממש הרגיעו אותי, אני לא הפסיכית היחידה, חלק מהן היו מילה במילה מה שאני חושבת, ואני עונה ל-א אוהל גם כי אצלי הרקע דומה - פחד מהתערבות רפואית וגם כי שאלת שאלה... יש הרבה מקומות ללדת כאן, אבל זה המקום הקרוב ביותר לביתי (5 דקות נסיעה), וברגע שמחפשים מרכז לידה אז זה כבר מתחיל להיות רחוק יותר (לבתי החולים הקטנים אין). אחת הבעיות שלי הייתה שניזונתי בעיקר מסיפורים על בתי חולים בארץ, ומפורומים אוסטרליים של לידות בית (שכמו שכתבתי פה בעבר, מאוד קשה לסמוך עליהן כי הן לא מגבות את דבריהן כמו בפורום הזה, ובעיקר מספרות סיפורי אימה בעילום שם, שאותי זה לא כל כך משכנע - שמעתי על חברה/מישהי/שכנה וכו') אבל יש גם חדשות טובות, דיברתי עם מישהי שילדה באותו בי"ח שלי פעם במרכז לידה ופעם בחדר הרגיל והיא אמרה שאין ממש הבדל (חוץ מהג'קוזי). בשניהם יש נגן מוזיקה, כריות על הרצפה, כדור פיזיו, מקלחת, וכו', ואם התוכנית לידה היא של לידה טבעית אז לא מנדנדים עם התערבויות (גם לא מציעים אלא אם כן יש קושי רפואי), והלידה מנוהלת על ידי מיילדות בשני המקומות. בקיצור היא מאוד הרגיעה אותי, וכנראה שאני אלך לבי"ח בכל מקרה. לידה בבית? אולי כשאחזור לישראל ולא תהיה לי ברירה

ספרי לי על זה...

אני לא יודעת איך ידעתי על זה, אבל ישר אחרי שהגעתי לפה שמעתי שביום שלמחרת ההפרייה (!!) צריך לעשות שני דברים: א. לרשום את עצמך למרכז לידה הטבעי ב. לרשום את הרך הנולד לגן כי בשניהם יש תורי המתנה שלא מהעולם הזה (אה, אני יודעת איך - פגשתי מישהי שהיתה בהריון). אחר כך גם נודע לי שאם את מתכננת חופשה שנתית לשנה הבאה את צריכה להזמין את המקומות ישר בתום החופשה הנוכחית... אוהבי הרשמה מראש, האוסטרלים האלה. לא נותר לי אלא לשלוח לך
מנחם. ולספר לך על חברתי שילדה פה, והיא היתה יולדת ישראלית די שגרתית בגישה שלה, ובארץ אני מתערבת אתך שהיא היתה גומרת עם מפל ההתערבויות הרגיל, ופה הם משכו אותה ללידה טבעית, והמיילדת השהתה את האפידורל אפילו שהיא ביקשה, עוד קצת ועוד קצת, ואז היא כבר היתה בפתיחה מלאה. היא אפילו כעסה קצת על המיילדת שמשכה אותה בלי אפידורל. אז אני חושבת שאם תבואי לשם ותגידי להם "אני באוריינטציה טבעית", הם מאוד ילכו אתך. בייחוד אם גם לך יש את הידע וההבנה וההכנה הדרושים. בעניין לידת-חוץ-לא-מתוכננת - טוב, זה ההובי שלי. מאז שהתחלתי לחשוב ברצינות על ילדים (חצי שנה לפני החתונה
) התחלתי לדמיין לידות, והפנטזיה הראשונה שלי היתה שאני מתחילה לידה בבית באמצע היום, ואיכשהו היא מתפתחת ואני נכנסת לעניינים וממש לא בא לי לקום ולנסוע לבית חולים, אז אני כבר נשארת בבית... תכלס מתוך סוג של "עצלנות". ואבא של בעלי (שעבד אז קרוב לדירה שלנו) שבא כדי לעזור לי לנסוע לביתחולים, נאלץ להישאר אתי ולעזור לי... ואני יולדת על הברכיים כשאני נשענת על המיטה שלנו. אז עוד לא ידעתי כלום, אבל כלום, על לידות, לא כל שכן לידות בית. וחשבתי שהפנטזיה מופרכת ולא התייחסתי אליה ברצינות. מאז שהגעתי לפה השתכללתי
, והפנטזיה הנוכחית - בבקשה אל תתפלצו לי - היא על לידה די מהירה, שמתפתחת כשאני בדיוק בקונצרט של המקהלה שלי. אז אני עושה חושבים, ובהפסקה נשארת בחדר הלבשה של Melbourne town hall (מכוסה כולו שטיחים בצבע אדום כהה - נראה לי הולם) עם השירותים ליד, ולא חוזרת למעלה לחלק השני, ועד שהקנצרט נגמר וכולם יורדים - אני כבר ילדתי. ואז קוראים לאישי מהקהל, והוא כמובן בשוק טוטאלי, וכולנו שרים את ההמנון של המקהלה - אנחנו תמיד שרים אותו בסוף כל קונצרט - אבל הפעם, שרים אותו לכבוד החבר הכי הכי צעיר שלה
ואז אני מתפנה לי באצילות לביתחולים, לנוח קצת ולוודא שהכל בסדר. אני מניחה שהמקור של הפנטזיה הוא בכך שהצטרפתי למקהלה הזאת בערך שבועיים אחרי שנחתתי פה, והיא היתה בשבילי בית שני ועוגן ותמיכה אדירה בשנה הראשונה והחשוכה שלנו (טוב, לא חשוכה, אבל מעייפת ומדכאת מאוד). וגם העובדה שאז גרנו בקומפלקס סטודנטים ענק, בדירה מרוהטת שהרגישה בית מלון - בחיים לא הייתי יכולה ללדת שם, זה לחלוטין לא היה "בית" - אז המקהלה קיבלה את התפקיד.
אני חושבת שלפנטזיות האלה יש תפקיד מעצים - לגרום לי לחשוב שאני יכולה ללדת לבד, מתוך עצמי. כך שבלידה האמיתית, גם אם אני ארצה תמיכה מסביב, אני לא ארגיש תלויה, כאילו לא הייתי יכולה להסתדר בלעדיה. אני *אבחר* להיעזר.

וואו גם לי עוברות מחשבות כאלו ...

אני הרי רוצה "לסחוב" כמה שיותר בבית עם הדולה ואז ללכת לבי"ח אז יצא לי לפנטז שאולי אני אחכה "יותר מדי" והלידה תתרחש לה בבית ...

הילהל

New member
פינטזתי קשות

שתהיה לי לידת בזק. או לפחות שאגיע לביה"ח כדי ללחוץ כמה דקות וזהו. מזל שהאיש לא נתן לי להסחף בדמיונות. ואצר כל הזמן שיש לו תחושה שהדברים יהיו דומים ללידה הראשונה, בעיקר מבחינת זמנים. והוא צדק לגמרי. וטוב שהייתי מוכנה נפשית לאופציה הזו.

debby12

New member
מנהל
המממ. לא בדיוק

יכולה רק לחלוק כשהגעתי לחדר לידה בבית חולים למרות תכנונים ללדת בבית (בגלל רעלת הריון קשה) מצאתי את עצמי גם בוכה במין אבל כזה על לידת הבית שהתחרבנה לי. גם לדעתי לידת בית בלתי מתוכננת איננה רעיון טוב. לא הבנתי אבל - למה בעצם לידת בית *כן* מתוכננת לא מתאימה לך? (לא ב"מרכז לידה").

ובכן

קודם כל קראתי אתמול את סיפורי הלידה שלך ונותרתי המומה! ! ! עזר לי מאוד להפנים ש"האדם מתכנן ואלוהים צוחק" (ביידיש זה נשמע יותר טוב), ונראה לי שזה לקח חשוב להמשך הדרך. לגבי השאלה למה לידת בית מתוכננת אינה מתאימה לי? בתהליך הקצר שעברתי עד כה ושלרובו נחשפתן חשבתי על זה הרבה. בהתחלה כששאלת עלו לי אינסטינקטיבית תשובות שונות (בן זוג, גודל הדירה, כסף), אבל אחרי מחשבה הגעתי למסקנה שאלו לא הסיבות האמיתיות אלא מין סיבות שאני ממציאה כדי להצדיק את זה שאני לא מרגישה נכון לבחור בלידת בית כרגע. הדחיפה העיקרית שלי ללידת בית היא חשש מהמערכת הרפואית ואופי לא אסרטיבי, ולכן אם הייתי בישראל הייתי ככל הנראה בוחרת בלידת בית, אבל נראה לי (מקווה שלא אתבדה) שכאן המצב קצת שונה. אני חושבת שהתגובה שחזרה כאן לגבי זה שלידות בית לא מתוכננות הן בטוחות פחות חידדה עבורי משהו שחיפשתי אחריו בשבועות האחרונים (ע"ע מחשבות על מה זה טבעי). איך שאני רואה את זה עכשיו, הבחירה היא קודם כל בין ללדת לבד לבין ללדת עם עזרה. ברגע שבוחרים בלידה עם עזרה, אפשר להתכוון ולתכנן את הלידה הטבעית ביותר בתוך הנסיבות ובין שני הקצוות - הרפואי לעומת הפיזיולוגי. אחרי האכזבה מעניין מרכז הלידה עשיתי קצת שיעורי בית על חדר הלידה הרגיל ועל הרופא המיילד שלי, חיפשתי והשוויתי והגעתי למסקנה שבתוך האופציות שיש לי כרגע (כולל לידת בית) לידה בחדר לידה בבי"ח המסויים הזה תהיה המסגרת הכי תומכת ללידה טבעית שאוכל למצוא [כל עוד אני בוחרת ב"לידה עם עזרה"] וזאת מכיוון שיש שם אמצעים שאין לי בבית (אמבטיה, כריות, כדורים, מיילדות, שקט, פרטיות ועוד). מה שאני מנסה להגיד הוא שאם אצטרך "להפיק" לידת בית ההרגשה הפרטית שלי תהיה של משהו מאוד לא טבעי - כי במקום לרכז אנרגיות בהריון ארכז אנרגיות בארגון ותיאום. שוב, אני מקווה שלא אתבדה אבל ממה שאני משווה כרגע (לעומת ישראל וארה"ב - לא חוויתי אישית אבל חברות ומשפחה כן), מה שכאן מכונה "מרכז לידה" הוא בעצם לידה חוץ אשפוזית/צימר/לידת בית שאינה בבית. לעומת זאת מה שמכונה "חדר לידה" הוא מקביל למה שבארה"ב ובישראל נקרא "מרכז לידה", אלא אם כן היולדת מראש מודיעה שהיא מעוניינת באפידורל. כאמור, הכל יחסי...

debby12

New member
מנהל
מתי התל"מ שלך?

בזאת "מיניתי" אותך לכתבתנו לענייני אוסטרליה (חצי משרה - החצי השני של טחינה כמובן), ומחכה בסקרנות לשמוע איך "מרגישה" לידת בית חולים באוסטרליה. גם אני כמובן מקווה שלא תתבדי

3.1.07

יש עוד זמן... עכשיו יש נציגות בשתי הערים הגדולות.... אני בסידני! אגב מה שכתבתן למעלה לגבי חומר רפואי, עד כה קיבלתי עותק של כל בדיקה שעשיתי באופן אוטומטי, מאוד שונה ממה שאתן מתארות לגבי ארה"ב.

למעלה