רוה"מ במצב קשה - מצבה של ישראל

a e q u i t a s

New member
../images/Emo10.gif רוה"מ במצב קשה - מצבה של ישראל

ראש הממשלה, אריאל שרון בבית החולים - התקשורת העולמית כולה עומדת על רגליה כדי לסקר את מה שקורה במדינת ישראל, לאחר סקירה קצרה באתרי האינטרנט של עיתונים גדולים - שמתי לב שכולם מתייחסים ל" מה יהיה לאחר מותו של שרון, ומה יקרה למו"מ עם הפלסטינים מה אתם חושבים מעמדה הבינלאומי, מבחינת המלחמה בטרור בפלסטינים והמו"מ לשלום לאחר תקופת אריאל שרון
הקסאמים או הירי תלול מסלול ימשיכו להתפוצץ בשדרות ואשקלון
האם העולם הערבי יצהל לנוכח פרישתו של אריאל שרון מעולם הפוליטיקה הישראלית ובעצם מהזירה העולמית
מהם השלכות הפוליטיות בזירה הבינלאומית לישראל כשחקן חשוב...?

GR8 G I R L

New member
מה שאני יודעת-

זה שבהרבה מקומות בעולם די כואבים את המצב הזה... למרות שלפני כמה שנים לא אהבו את שרון בעולם ויש מקומות (כמו בלגיה) שטענו שהוא פושע מלחמה ויש להעמידו לדין.. אך בשנתיים האחרונות הוא פסע צעד ענק לכוון השלום.. בארה"ב רואים אותו כלוחם שותף נגד הטרור.. ובאירופה רואים אותו כמנהיג לשלום! ולכן גם בבלגיה שהיתה בין שונאיו הגדולות הביעו היום צער על כך שראש ממשלה כמוהו כנראה לא ישוב להנהיג את המדינה.. מבחינת הערבים? לא ממש יודעת מה הולך שם.. שמעתי שהם די צוהלים לנוכח המצב כמו שאנו שמחנו כאשר ערפת היה במצב קשה.. אך אלה רק שמועות ודיעות לא מוכחות! אוקי.

a e q u i t a s

New member
את מאוד צודקת

אני גם דיי בטוח, שגם מנהיגי העולם הערבי לפחות המתון מאוד דואגים על מצבו של אריאל שרון. על פי ידיעות בתקשורת - אבו מאזן, יו"ר הרשות הפלסטינית התקשר לח"כ אחמד טיבי כדי לשמוע על מצבו, גם בבירות ערב, קהיר, עמאן ואפילו בדמשק וביירות מאוד מתעניינים - המצב הגאו-פוליטי עכשיו מאוד רגיש.... חשוב לזכור שרק לפני ימים חיזבאלה (או אל קאיעדה) תלוי את מי שואלים ירו קטיושות בצפון, פלסטינים עדיין יורים קסאמים בדרום - האיום האיראני עדיין מהדהד כך בצד ואני בתקופת המתנה של שלושה חודשים על לנקודת האל-חזור.... ת'אמת עמוק בליבם של מנהיגי ערב, הם יודעים שרק שלום יכול לספק להם
שלום... בהחלט מנהיג חזק, בולדוזר זה לא בהכרח הורס, אלא גם בונה

GR8 G I R L

New member
כן אני מאמינה

שחלק ממנהיגי העולם הערבי דואגים.. הוא בהחלט היה מנהיג חזק שידע מצד אחד לעמוד על שלו ומצד שני להתפשר.. ולדעת איך וכמה להתפשר זה דבר חשוב! אם כי אני בטוחה שיש כמה מהם שמתפללים למותו

a e q u i t a s

New member
בחו"ל עוקבים בדאגה אחר מצבו של שרון

נלקח מאתר החדשות של NFC בתפוז בבית הלבן עוקבים בדריכות אחר מצבו של ראש ממשלת ישראל, אריאל שרון. דובר הבית הלבן, סקוט מק'ללן, מסר כי וושינגטון מקיימת קשר ישיר עם בית החולים וכי הבית הלבן מאחל לראש הממשלה איחולי החלמה מלאים ומהירים. הנשיא בוש פירסם הודעה רשמית בה הוא מסר, כי הוא ואישתו מתפללים לשלומו של ראש הממשלה, אריאל שרון, וכן הוא צירף איחולי החלמה. בוש כינה את שרון "אדם אמיץ ואדם של שלום". גם מזכירת המדינה, קונדוליזה רייס, שלחה איחולי החלמה: "מחשבותינו ותפילותינו עם ראש הממשלה, עם משפחתו ועם העם בישראל. אנו מאחלים לראש הממשלה החלמה מלאה". דובר הבית הלבן אמר עוד, כי ממשל בוש נמצא בקשר רציף עם ממשלת ישראל, מאז האירוע המוחי הראשון של רה"מ. היועץ לביטחון לאומי, סטיבן האדלי, הודיע לנשיא האמריקני, ג'ורג' בוש, על החדשות הקשות. דובר המועצה לביטחון לאומי בבית הלבן, פרדריק ג'ונס, אמר: "מחשבותנו ותפילותנו עם ראש הממשלה ועם משפחתו". הנשיא האמריקני וראש הממשלה קשרו קשר ידידות בעיקר בעקבות מותו של יו"ר הרשות הפלשתינית לשעבר, יאסר ערפאת". על סדר היום כעת, בוושינגטון, המשך המהלכים בראשם עמד ראש הממשלה, בהם מפת הדרכים. ערוצי הלווין הערביים משדרים בשידור פתוח ומביעים דאגה מכך שהסמכויות הועברו למ"מ אהוד אולמרט, ומכך שלא ברור אם שרון יוכל לשוב ולתפקד כראש ממשלה. תגובות מנהיגים ראש הממשלה הפלשתיני, אבו עלא, איחל לראש הממשלה, אריאל שרון, החלמה מהירה. אבו עלא ציין כי הוא עוקב בדריכות אחר הדיווחים על מצבו של שרון. הג'יהאד האיסלמי בלבנון מסר, כי: "איננו מצטערים על שרון, מגיע לו להיות בגיהנום, חי או מת". קנצלרית גרמניה, אנג'לה מרקל, איחלה לרה"מ אריאל שרון החלמה מהירה ואמרה, כי "בזמן כזה מחשבותי עם שרון ומשפחתו, אני מאחלת לו מכל ליבי החלמה מהירה." נשיא צרפת, ז'ק שיראק, איחל לראש ממשלת ישראל, אריאל שרון, החלמה מהירה ואמר כי "מאמצי השלום האמיצים שלו צריכים להימשך". הנשיא הצרפתי הוסיף כי הוא מקווה כי "ראש הממשלה הישראלי יתגבר על המצב הקשה". שר החוץ הבריטי, ג'ק סטרו, אמר במהלך ביקורו בביירות כי הוא מקווה כי יקרה נס וראש ממשלת ישראל, אריאל שרון, יחלים במהרה. לדבריו, "שרון הוא דמות בעלת שיעור קומה במזרח התיכון ובעולם כולו".

kapoya

New member
לדעתי

מעמדה של מדינת ישראל יפגע לאחר העלמותו (הבלתי נמנעת) של אריאל שרון מהמפה הפוליטית. אני לא רואה כרגע מנהיג ישראלי שיכול לספק כח מעמדי למדינת ישראל כמו אריאל שרון. הקסאמים ימשיכו לעוף , זה בטוח, אני צופה בתוך שנה קסאמים על כפ"ס וישובי התעענכים, אני צופה הדרדרות דרסטית מבחינה צבאית, ישראל תותקף ע"י הפלסטינאים, ולצערי לא יקום בקרוב מנהיג שידאג להחזיר אותם לחורים שלהם ולשבת בשקט. העולם הערבי כבר צוהל, למי שעוקב אחרי שידורי החדשות האינסופיות רואה את החגיגות המוצגות יותר (מדינות קיצוניות) והיותר מוסתרות (כמו אצל הפלסטינאים), מבחינתם ה"אבא של המדינה" מת, ולא משנה מה הוא עושה. ישראל תהפך לשחקן משני בעולם, לא עוד ישראל בראשי מהדורות החדשות בעולם, וארה"ב תמצא לעצמה בת ברית טובה יותר במזרח התיכון, מה גם שגם ככה מצבנו הפוליטי מול ארה"ב הולך ומחמיר מיום ליום. מצטער על התחזית הפסימית שלי, אבל זאת המציאות.

a e q u i t a s

New member
הרשתות זרות מדווחות על אשפוזו../images/Emo101.gif

הרשתות הזרות מדווחות על אשפוזו של שרון חדשות תפוז NFC מצבו הרפואי של ראש הממשלה, אריאל שרון, מעסיק את אמצעי התקשורת ברחבי העולם אשר מסקרים בעניין רב את המצב בישראל. סוכנות הידיעות AP דיווחה כי שרון הובל לבית החולים מאחר ולא חש בטוב. בחדשות פוקס דווח תחילה, כי שרון בהכרה מלאה וכי הוא מלווה ברופאו האישי. בכלי התקשורת בחו"ל מצטטים את אמצעי התקשורת הישראלים ומדווחים על העברתו הבהולה של שרון לבית החולים, בעקבות, ככל הנראה, אירוע מוחי נוסף. בשלב מאוחר יותר החלו הדיווחים ברשתות הזרות להיות פחות אופטימיים, בלשון המעטה. סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה, כי מקור בכיר בישראל אמר כי ישנה סכנה כי אריאל שרון לא יתאושש מהאירוע המוחי שעבר. בחדשות סקיי מביעים חשש לחייו של שרון. אריאל שרון, כך כותבים בסקיי, עלול שלא להתאושש. לאחר העידכון על מצבו של ראש הממשלה החלו ברחבי העולם מדווחים כלי התקשורת על אשפוזו של אריאל שרון - בכותרות הראשיות. בתקשורת דווח על העברת הסמכויות לראש הממשלה בפועל, אהוד אולמרט. CNN מדווח בכותרת הראשית: רה"מ של ישראל מחובר למכשירי החייאה. ערוץ CNN, אשר משדר ב"חדר מצב" שידר תמונות של רכבו של שרון בהגיעו לבית החולים. בערוץ הדגישו, כי שרון לא איבד את הכרתו וכי הרגיש מספיק טוב כדי להיכנס בעצמו לרכבו. כתב הרשת דיווח, כי לאחרונה תיפקד שרון בצורה טובה ואמר כי הוא התכוון לקיים את פגישותיו כרגיל. "ללא אריאל שרון, המפלגה לא הולכת לשום מקום", אמר כתב CNN, וכעת, כך הוסיף, ממתינים בדריכות כל תומכיו שהצטרפו למפלגת קדימה. ברשת הזכירו את התקופה הקשה שעבר רה"מ בעקבות ההינתקות. בג'רוזלם פוסט אומרים, כי שרון הגיע לבית החולים בהכרה מלאה. כתב הפוסט דיבר בראיון לרשת CNN על החשדות נגד שרון. נזכיר, כי שרון נחשד על-ידי המשטרה כי קיבל מאיל ההון מרטין שלאף שלושה מיליון דולר. רשת CNN עסקה בעיקר בשאלה, האם נושא בריאותו של שרון ישפיע על הבחירות הבאות. בחדשות BBC מציינים, כי כעת, ככל הנראה, יהיה עניין בריאותו של שרון נושא מרכזי בבחירות שיתקיימו בחודש מרס הקרוב

a e q u i t a s

New member
הערכות לקליטת צוותי שידור מרחבי העו

הערכות לקליטת צוותי שידור מרחבי העולם - חדשות תפוז מצבו הבריאותי של ראש הממשלה, אריאל שרון, זוכה לכותרות ראשיות במהדורות החדשות ברחבי העולם. אשפוזו של שרון מאז שעות הלילה של יום ד' הוא הידיעה הפותחת של המהדורות. עיתונאים מכל העולם החל מהרשתות הידיעות של CNN ו-SKY ועד תחנות בעולם הערבי ובאירן משדרות מפתח בית החולים.

a e q u i t a s

New member
מנהיגי עולם עוקבים אחר מצבו של שרון

לקוח מתוך חדשות וואלה ביקור השליחים האמריקאים בישראל וברשות בוטל. בלייר הביע דאגתו ממצבו של רה"מ. שיראק: כל מחשבותיי נתונות לשרון ברחבי העולם עוקבים בדריכות אחרי ההתפתחויות בבית החולים הדסה, בו מאושפז ראש הממשלה, אריאל שרון . שני השליחים האמריקאים, דיוויד וולש ואליוט אברהמס, שהיו אמורים לבוא היום לישראל ולרשות הפלסטינית, כדי לדון בבחירות הפלסטיניות, הודיעו הבוקר על ביטול ביקורם בשל מצבו של ראש הממשלה. טרם נקבע מועד חדש לביקור. ראש ממשלת בריטניה, טוני בלייר, מודאג ממצבו של ראש הממשלה, אריאל שרון . בגלי צה"ל דווח כי הוא העביר הודעה ברוח זו למשפחתו של שרון. גם שר החוץ הבריטי, ג'ק סטרו, הביע זעזוע ותדהמה ממצבו של שרון. בראיון ל-BBC אמר סטרו שראש הממשלה "היה דמות ענקית באזור במשך שנים רבות" ו"הפתיע את כולם באומץ שלו ובראייה המדינית שהוכיח בשנים האחרונות, בעבודתו לקראת הסדר שלום בר קיימא בין ישראל לפלסטינים". שר החוץ הוסיף: "אני לא רוצה לחזות את הנורא מכל. זהו אדם בעל לא רק אומץ פוליטי אלא גם אומץ פיזי ויכולת התאוששות מדהימה". נשיא צרפת, ז'אק שיראק, שלח איחולי החלמה מהירה לראש הממשלה, אריאל שרון. "כל משאלותיי וכל מחשבותיי נתונות לך", כתב שיראק, שהביע את תקוותו ששרון יתגבר על "החוויה הקשה". שיראק הוסיף, שהוא היה רוצה לראות את המשך "היוזמות האמיצות ששרון החל בהן". קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, שלחה גם היא איחולי החלמה לראש הממשלה ואמרה כי מחשבותיה "נתונות לאריאל שרון ולבני משפחתו". מרקל הוסיפה ואמרה כי "אני מאחלת לו החלמה מהירה ממעמקי ליבי". ראש ממשלת איטליה, סילביו ברלוסקוני, אמר כי "זה מאוד עצוב ברמה האישית ושלילי לגמרי ברמה המדינית. יש מעט מאוד תקווה להחלמתו. בואו ונקווה לנס". ברלוסקוני נחשב לבן-ברית פוליטי של שרון, ובמהלך כהונתו של שרון שינה את מדיניות החוץ האיטלקית, שהיתה פרו-ערבית באופן מסורתי. נציב האיחוד האירופי ליחסי חוץ, חוויאר סולאנה, אמר הלילה כי הוא עוקב מקרוב אחר הדיווחים על מצבו של ראש הממשלה, אריאל שרון, ומאחל לו לשוב לעבודה במהרה. ראש ממשלת יפן, ג'וניצ'ירו קואיזומי, ביטל את ביקורו בישראל בשל האירוע הבריאותי שעבר ראש הממשלה, אריאל שרון. נשיא דרום קוריאה אמר כי הוא מתפלל יחד עם העם בישראל להחלמתו של שרון נשיא ארה"ב, ג'ורג' בוש, אמר אתמול בהודעה כתובה שפרסם, כי הוא מתפלל להחלמתו של שרון. "לורה ואני משתתפים בדאגת העם הישראלי לבריאותו של ראש הממשלה, אריאל שרון, ומתפללים להחלמתו", כתב בוש, "ראש הממשלה שרון הוא איש אמיץ ואיש שלום. בשם כל האמריקאים, אנו שולחים את איחולינו ותקוותינו לראש הממשלה ומשפחתו". מזכירת המדינה האמריקאית, קונדוליסה רייס, אמרה: "מחשבותינו ותפילותינו עם ראש הממשלה, אריאל שרון, משפחתו והעם הישראלי. אנו מאחלים לראש הממשלה החלמה מלאה".

מה מצבו של רה"מ נכון לעכשיו??../images/Emo188.gif

ואני מוסיף לבפנים תוכן כדי לבצע הקפצה אז כמובן שאתם יכולים שלא לקרוא את מה שאני כותב עכשיו כי זה רק כדי להקפיץ את ההודעה כדי שאני אקבל תשובה בנושא השאלה: "מה מצבו של רה"מ נכון לעכשיו?"

O r c h i d

New member
אני לא יודע מה איתכם,

אבל לדעתי הוא לא יעבור את השבת. זה לא שאני רוצה שהוא לא יהיה בסדר אומשו כזה, אבל אני חושב שצריך להתחיל לתכנן את התקופה שאחרי. בקריירה שלו הוא לא ימשיך, וברור שהוא ישאיר אחריו חור בממשלה, ובגלל זה צריך להתכונן לתקופה שהוא כבר לא יהיה רוה"מ.

O r c h i d

New member
ראש הממשלה שרון יצא מחדר הניתוח

ראש הממשלה נותח למעלה משלוש שעות, במהלכן נלחמו הרופאים בדימום שגילו בבדיקת ה-CT שנערכה הבוקר. לאחר הניתוח הועבר שרון לביצוע תפרים וצילום נוסף בראשו, על מנת לבחון האם הדימום אכן פסק. הרופאים עידכנו את מקורביו של שרון: מצבו יציב. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3196195,00.html

בארץ ובעולם-מחזקים מהלכים של שרון

והרועה.... והכבשים.... והמרעה....... והכבשים שהלכו אחרי הרועה ...המנהיג ,אנא הם? אני תקווה שנשכיל ללכת בדרכו- קדימה-עם הנאורות וגדלות הנפש של שרון ואנשיו

למעלה