תגידו

../images/Emo10.gifתגידו

המנהג הברברי הזה של לשחוט תרנגולות ולעשות כפרות מה עושה לכם? לא עדיף כסף??? כל הדם הזה מסביב... ואם כבר דנו אותי למיתה ...התרנגול יעזור?

צורי80

New member
את מזכירה לי בדיחה

כמובן שלשחוט חיה בשביל לאכול אותה זה פחות ברברי... אנגלי פגש קניבל אחד בדרום אמריקה, כל אחד סיפר על התרבות שסובבת אותו, כששמע הקניבל על המלחמות המתרחשות באירופה שאל אותו בתמיהה "אתם הורגים בני אדם לא בשביל לאכול אותם? איזה ברברים אתם" ורק בשביל הפרוטוקול, אני לא מקיים את מנהג הכפרות עם תרנגול אך אני מכבד כל אדם עם מינהגיו.

בקשר לבדיחה..

כמובן שלשחוט חיה בשביל לאכול אותה זה ברברי !!! אני צמחונית אז הבדיחה היתה מיותרת בהחלט!!!!! תכבד כל אדם זה יפה. לי אין מה לכבד אדם שרוצח בעלי חיים, ועוד בשביל כפרות!!! שתהיה לך חתימה טובה

אור ה101

New member
תמיד אפשר

לשנות את גזר הדין עי` מעשה טוב ותמיד רצוי לדון את עצמנו לכף זכות. נכון וזה נראה מנהג לא הכי ... אבל יש עיניין דבקא להדר בתרנגול לבן ועפי` מה שזכור לי מכיון שתרנגול מסמל בעצם קריאתו את הבקשה לגעגוע, הצבע הלבן מסמל את האלמנט הזך הנקי והטהור ללא חטאים. יש בזה עוד עינינים שלא עולים לי לראש עכשיו.

../images/Emo12.gif

לשנות את גזר הדין ע"י רצח תרנגול ? ועוד לבן ???? ראיתי כמה שחיטות כאלה דוקא עם תרנגול שחור או צבעוני... ואם יש אלטרנטיבה ואפשר לעשות כפרות עם כסף, לא עדיף ? למרות שהתרנגול כביכול משמש כסעודה לעניים...ככה אומרים בכל אופן.

אור ה101

New member
אני חושב

שדבקא מהודר לעשות כפרות עם תרנגול יש בזה עיניין (אברר את זה) לי נראה שיש גם את החשיבות בגלל שיש בו חיים נכון שזה נראה אכזרי מאוד אבל לי ידוע שיש עיניין לעשות בתרנגול דבקא בצבע לבן. (ידוע לי שיש עניין יותר משמעותי בזה, לא זוכר) נראה שיש בזה עיניין גם בגלל שאת העופות מחלקים לעניים, ויש פה את עניין החסדים ושהיה עלינו גם רחמים מהשמיים עי` חסד שה` יעשה איתנו.

אור ה101

New member
חח... במחשבה שניה אם כבר מדברים

אני אישית לא רואה בזה שום פסול ואסביר לך למה. אשאל אותך שאלה אם מליוני בני אדם אוכלים במשך חייהם בשר עופות וכו" אז אני לא רואה בזה פסול כי בסופו של דבר אנשים אוכלים את העופות האלו. וכמי שמאמין שלכל בריאה בעולם יש תפקיד כמו שלפרי יש תפקיד ועי` האכילה (לפחות זו דעתי) כמובן בברכה אז מבררים את הניצוצות שבקדושה שבפרי עי` הברכה או כל דבר אחר ובכל תחום בחיים כך בעופות האלה שבסופו של דבר נאכלים לצורך מצווה. גם בעניין הכפרות וגם בעניין החסד שזה עובר לעניים ולא נזרק כך סתם "כבעל תשחית"

seeyou

New member
המנהג הברברי -../images/Emo8.gif

ברוב העמים יש מנהגים "ברברים" הקשורים בהתזת דם. אבל למה לא מדברים על הספורט הלאומי בספרד-מלחמת השוורים? שנה טובה יוסי

mayas2

New member
המנהג הברברי -

זה שבכל העולם יש מנהגים ברבריים לא אומר שגם לנו מותר...במיוחד לא בשביל שנרגיש טוב עם עצמנו שהעברנו(...) את החטאים שלנו לחיה שחוטה.

seeyou

New member
עברת החטאים שלנו לחיה שחוטה../images/Emo22.gif

רצוי לקחת בחשבון שבהרבה מנהגים -דתות שונות,לאורך ההיסטורי היו מקריבים בני אדם כפולחן-במיוחד...בתולות! זכור לי סיפור על בנאי שהיה אמור לבנות כנסיה. כול פעם שהקים קיר בגובה מסוים למחרת היה קורס. בחלום שמע קול שאומר שחייבים להקריב אישה. בזמנים ההם הנשים של העובדים, היו מביאות אוכל לאתר הבניה! הוא ביקש לא לספר לאף אחת מה נאמר בחלום למחרת,רק איישתו הופיעה,ולכן הוא קבר אותה בחיים בתוך הקיר!רק הוא לא סיפר בבית! מסכים שיש הרבה מה לשנות בחוקי הדת-מנהגים...אבל זה סיפור קשה, עד היום עדיין מיליארדי בני אדם מאמינים בסיפורים של הדתות שהם משתייכים. הקומוניזם ניסה להילחם בדת,בכול הדתות.... למרות הקדמה בטכנולוגיה , איפה הקומוניזם היום ואיפה האמונה בדת... יותר ויותר צעירים (נוצרים,מוסלמים) חוזרים לחיק הדת-לאום... אני מאוד חילוני,למרות זאת מכבד את האנשים אשר מאמינים בחיקי הדת! זה שאני לא מקבל את הגישה זה לא אומר שאני צודק! המשך יום נעים יוסי

179229581

New member
בקשר לתמונה....

ממש אהבתי אותה!!! מאיפה היא? תודה! לירן...

להבון

New member
הי

שלום פעמונית אני חושב שפעם באמת שאלתי את השאלה ששאלת משהוא ואני חושב שקיבלתי תשובה ולמה אני אומר חושב קודם כי אני לא ממש זוכר ולא יודע אם זה נכון או מדויק אבל אני חושב שזה יספק ןדבר שני אלא יגידו שאני לא משקיע מחשבה במה שאני כותב (חחחחחחחח) אז אני אחלק לשני חלקים את התשובה שלי למה דאווקה תרנגול או יונה אז פרטו כאן כמה מהתשובות ואני לא אחזור עלהם אבל אוסיף שהיונה יהתרנגול עושים הרבה רעש וזה מסמל את נושא לשון הרע שאנו מדברים ועל ידי כך מביאים הרס לעולם (אםםםםם אני מוכן לנסות לפרט בנושא אבל זה לא שייך כרגע) אז אך מתקנים שוחתים תרנגול/ יונה ואת בשרם נותנים לעני שזאת היא גמילות חסד כפי שידוע שהיא תיקון לנשא של לשון הרע ובכלל לחטאינו כן יש אפשרות על כסף וגם הוא הולך לעני אבל זאת אלטרנטיבה למי אין כיכולתו להסיג תרנגול /יונה בקיצור התרנגול הזה הולך לדבר חשוב הוא נשחט על מנת להשביע רעבונם של רעבים ללחם ומי יודע כמה נפשות התרנגולים האלה הצילו מרעב סתם נקודה שיכולה אולי לענות על מה ששאלת להבון

למעלה