שרשור 'רגשות בספרים'

sagiberg

New member
../images/Emo10.gif../images/Emo7.gifשרשור 'רגשות בספרים'../images/Emo13.gif../images/Emo4.gif

מה דעתכם- שנתמודד קצת עם הרגשות ?
אני מעלה שם ומתארת את הרגש המרכזי שהתעורר בי בזמן הקריאה, ואז רושמת מה הרגש אליו צריך הכותב הבא להתייחס. הספר- פוליאנה- עורר בי הרבה רגשות של כאב וחרדה לגיבורה והרגש הבא: זעם

Lildi

New member
זעם-אייבנהו

טוב זה לא היה כזה זעם, זה היה יותר כזה כעס נמוך, בגלל היחס האנטישמי שמתואר בספר. הרגש הבא הוא-קנאה

נשים קטנות והאסופית

נשים קטנות - כי הן גרות בסביבה כל כך חמה ונעימה...כל כך שונה מהחיים המנוכרים שלנו כיום... האסופית וכל שאר הספרים של אן - כי אני חושבת שאן פשוט מושלמת...אז איך אפשר שלא לקנא

sigalit33

New member
אני מעריצה של...

אוליביה!
אוליביה המקסימה ושובת הלב, אני פשוט מעריצה את האסרטיביות שלה, הבטחון העצמי שלה ודעתנות המתוקה שלה... וחוץ מזה שזה הספר שהכי הכי מצחיק אותי (כל הספרים בסדרה). אוקיי, אז הרגש הבא יהיה: פחדדד
ובגלל שיש כ"כ ספרי ילדים על פחד, מקווה לראות כאן תשובות מקוריות

הספר שהכי הפחיד אותי

והאמת היא שכבר כתבתי על זה כאן פעם, הוא "קורליין" של ניל גיימן. בדרך כלל אני בעד ניל גיימן אבל הספר הזה ממש עשה לי סיוטים ועורר בי חלחלה והרבה הרבה פחד
מקוה שאכן הייתי מקורית ,סיגלית,(התעלמתי מפחדרון בארון ומהפחדנים מרחוב אחד העם ומכל ספרי ההתמודדות עם פחדים למיניהם...) ולשם איזון המילה הבאה- רוגע, שלוה (מקוה שהם יכנסו תחת ההגדרה של רגשות).

sigalit33

New member
בהחלט מקורית (-:

לא קראתי את קורליין (עדיין), אבל שמעתי שהוא באמת ממש ממש מפחיד. ולגבי רוגע ושלווה - ספר נפלא ומקסים שמאד מרגיע ומשרה שלווה: "אלו הירח היה יכול לדבר" של קייט בנקס. ספר מצוין ל"לפני השינה". הרגש הבא: דכדוך/דיכאון

maore

New member
אפשר סיפור -הפיה פורטליזה

מתוך שודד החלומות של אסיף-כהן.

Athaclena

New member
יש כמה ספרים שדיכאו אותי

בעיקר כאלה שכולם מתים ואין תקוה לסיום טוב. לדוגמא, בחלק מהספינות החיות (במיוחד 2 הספרים הראשונים) הייתי מבואסת כי שום דבר טוב לא קרה, כל הזמן עוד ועוד צרות. "תתעודד, יכול להות יותר גרוע. הוא התעודד, ובאמת נהיה יותר גרוע" ועוד ספרים כאלה... הרגש הבא: התפלאות

maore

New member
גם אני לא אהבתי וחשבתי שמפחיד מדי

מצד שני ב"עשן ומראות" יש סיפורים עוד פחות מעוררי נחת.... נראה לי שבשורות טובות (השנון להפליא) ואבק כוכבים (סיפור האגדה המדהים ביותר שנכתב) הם שיאי כתיבתו.

מסכימה ביותר לגבי

אבק כוכבים, מסוג הספרים שחבל שקראתי רק כי לא אוכל לקרוא אותו לראשונה יותר.... דכדוך?.... המ... ניסיתי ללכת למחוזות סימפטיים יותר דוקא אבל אם צריך אז אני נזכרת בספר חמוד לקטנים- "זה לא היום של יולי". לא נורא מקורי אבל כן נורא נחמד ומראה יום שבו פשוט כלום לא הולך. המילה הבאה-(כדי לנסות בכל זאת....)
- תקוה.

sagiberg

New member
'הלורד הקטן' מתקשר אצלי לתקוה../images/Emo13.gif

וליכולת החזקה ליצור הנעה חיובית שיש בכל אדם אופטימי ובילדים בפרט. והרגש הבא הוא- שאט נפש

מצליחה לחשוב רק על סתם איכס

ולא ממש שאט נפש אבל כיוון שנראה שאף אחד אחר לא הצליח למצוא,נלך על האיכס של "על חולד קטן שרצה לדעת מי עשה לו על הראש" שהוא ספר נחמד להפליא שעוסק ,המממממ...... בקקי.
נראה לי מגעיל לכל הדעות, והרגש הבא-חמלה. תגידו, כמה רגשות יש בכלל

למעלה