OgaliO

New member
../images/Emo10.gif

טוב אז ההורים שלי התגרשו לפני 3 חודשים בערך .. ואממ, אני יודעת שתמיד אומרים שהכל משתנה וזה.. אבל לא חשבתי שזה ישתנה עד כדי כך
.. אבא שלי עבר לגור בעיר אחרת, מבקרת אצלו כל סופ"ש שני בערך + פעם בשבוע באיזשהו יום .. אבל הבעיה היא לא הוא, הבעיה היא אמא .. מאז הגירושים, התחילה להכיר אנשים חדשים, לטפח את עצמה יותר, לצאת יותר (ועם זה אין לי בעיה, זכותה המלאה ליצור לעצמה חיי חברה חדשים) .. אבל, העניין הזה מתחיל לטפס יותר מדי למעלה ועולה על דברים אחרים - עליי ועל אחי הקטן .. כל היום היא נמצאת בעבודה, חוזרת ב 8 בערך, וגם כשהיא בבית הראש בתוך העבודה, בערך משעה 10 - 12 בלילה היא בטלפון בחוץ (מממ.. כדי שלא נשמע) .. הבית יכול להיות הפוך וזה לא יעניין אותה .. היא לא שמה לב למה שעובר עלינו, מנסה להראות כאילו הכל בסדר בבית, כאילו שהיא מצליחה לבנות פה מקום שהוא חם ויכול להקרא "בית" למרות שאבא שלי עזב .. אבל זה לא ככה, היא פשוט מטאטא את הבעיה במקום לפתור אותה .. אני פשוט מרגישה שאין לי עם מי לדבר, שאין לי מי לבוא ולפרוק אצלו, שיעזור לי ויבין אותי. והרי אמא אמורה לעזור, להבין, לדבר עם הילדים שלה, לא
אמא אמורה להגן עליהם לא
אני רואה את החברות שלי יושבות שעות ומדברות עם אמא שלהן על הכל. על הבעיות עם החבר, על הלימודים, על כל מה שרע להן וטוב, על מה שקורה להן, על כל דבר חדש.. ואני פשוט לא מסוגלת לדבר איתה. מנסיון, כל דבר שאגיד לה יגרום לביקורת, במקום לעזור ואולי להראות איפה שגיתי ומה הייתי צריכה לעשות. אפילו הגעתי לקטע שבחיים לא חשבתי שאגיע עליו - דיברתי עם אבא שלי על זה שאני והחבר שלי התחלנו לשכב, והוא זה שדיבר איתי והסביר לי וכל זה.. ואיתה, אני אפילו לא רוצה לדעת מה תהיה התגובה שלה שתשמע את זה..
אחי גם מאוד השתנה מאז הגירושים, הפך להיות אגרסיבי וכוחני (הוא בן 10) .. כל היום עסוק בעצמו (מחשב וכאלה.. ) וכולם (אני ואמא) צריכים להכין לו, לנקות אחריו, לסדר לו, לעשות לו .. והוא כמו מלך. התחיל לדבר מילים שבחיים לא חשבתי שיעז להגיד אותם, ועוד יותר, לא חשבתי שאמא שלי תעבור על דיבור כזה בשתיקה (קורא לנו כלבות, פוסטמות, שבו בשקט, משרתות וכאלה ) אני מרגישה פשוט שמאז הגירושים היא נוקטת בגישה כלכך סלחנית לגביו, וכל פעם הוא מרשה לעצמו יותר ויותר.. עד לאן זה יגיע
למרות שאני לא מדברת על הגירושים (וזה די הפתיע אותי שפתחתי פה הודעה), זה כלכך קשה לי. הכל השתנה פתאום.. כל היחס בבית, הכל הפך לזלזול גדול, שאני פשוט מרגישה שמזלזלים בי. כשהם התגרשו, אמרתי להם שאין שום סיכוי בעולם שיהיה מצב שבו הם יכריחו אותי ללכת לאבא שלי, אלא שאני אלך כשאני ארגיש שאני רוצה ומוכנה. הם הסכימו ואמרו שאני בהחלט ילדה גדולה ויכולה לקבוע לעצמי מתי ללכת ומתי לא (אני בת 16) .. פתאום לפני שבועיים אמא שלי באה ביציאה "אחיך הולך לאבא שלך לשישבת, אם את לא הולכת גם, תמצאי לך מקום לישון בו. אני רוצה את הסופשבוע הזה עם עצמי לבד בבית ועם חברים".. אמרתי לה שזה לא מקובל עליי, ושאין לה שום זכות להוציא אותי מהבית כדי להיות עם חברים שלה, ושאם היא רוצה להפגש עם אנשים, שתצא איתם או שתלך אליהם. היא בתגובה אמרה שהיא לא הולכת לשום מקום ושאני יוצאת. אחרי ריב ממש גדול, הלכתי לישון אצל החבר שלי .. ובבוקר קיבלתי ממנסה אסאמאס שאומר "אני מצטערת על התנהגותי, לא הייתי צריכה להגיד לך דבר כזה. יותר זה לא יקרה. את הדבר הכי חשוב לי בעולם". סלחתי וחזרתי הביתה.. והיום להפתעתי היא שוב באה באותה יציאה. הזכרתי לה את האסאמאס ששלחה, ואת זה שיש לי בגרות ביום ראשון ואני צריכה ללמוד בסופ"ש ולא ללכת לחברים, והיא התעקשה שאני אפסיק לחשוב רק על עצמי, שהיא נותנת את הנשמה שלה ושאני אצא. בנוסף הזכרתי לה את זה שביום שלישי אני טסה (עם חברה) ל 10 ימים, ויהיה לה את כל הזמן הזה להיות עם עצמה.. אבל היא המשיכה בשלה.. דיברתי עם אבא שלי על כל העניין של המצב בבית, שהכל פשוט מדרדר, שאי אפשר לקרוא לזה בית, שאני מרגישה רע פה, שפוגעים בי ואני לא מרגישה שזה באמת מקום שאוהב אותי ושאני יכולה לחזור אליו, מקום שתמיד יקבלו אותי בו באהבה. שאני בכל הזדמנות יוצאת מהבית ופשוט מעדיפה שלא להיות פה. אני פשוט מרגישה שלא אכפת לה. היא לא יודעת כמה קשה לי וכמה רע לי עם כל המצב הזה. אתמול, אחרי שהרגשתי שאני פשוט לא מסוגלת להתמודד עם זה יותר, כתבתי לה מכתב, על כל מה שאני חושבת ומרגישה (אני לא בן אדם שקל לו לדבר, אז מכתב היה הפתרון להוציא את הכל), היא קראה את המכתב, אבל לא עשתה כלום והיום כאמור שוב בקשה ממני לצאת מהבית .. אני באמת כבר לא יודעת מה לעשות. אבא שלי והיא לא ממש מדברים ולכן הוא לא יכול להתערב בעניין. אני לא מסוגלת להתמודד עם זה יותר. מה עוד אני יכולה לעשות
מה עוד אני צריכה לעשות כדי שהיא תבין שרע לי
שאני לא יכולה יותר
אשמח לכל תגובה, עצה, רעיון ..
מצטערת שזה כלכך ארוך, ותודה למי שהגיע עד לפה.

moonie1

New member
אני יכולה לחשוב על שתי אופציות

א. או שתדברי איתה, וכשאני אומרת לדבר אני מתכוונת פנים אל פנים. זה הרבה יותר מחייב ונוקב ממכתב. אם תעמדי מולה והיא תצטרך לענות לך בצורה ישירה- אולי זה יעשה את ההבדל. ב. אולי תלכי לגור אצל אבא שלך? את לא חייבת להיות מנותקת מאמא, את יכולה לבקר כשבא לך- אבל רשמית ורוב הזמן תגורי אצל אבא, שם נשמע שאת הרבה יותר רצויה ואהובה

OgaliO

New member
../images/Emo10.gif

הבעיה היא שדיברתי איתה.. כבר כמה פעמים .. כמה אפשר להגיד את אותו הדבר לבן אדם
ובקשר לאבא שלי.. המצב לא אפשרי.. הבצפר שלי הכל פה.. הוא גר במרחק שעה נסיעה מפה.. הלוואי וזה היה אפשרי

moonie1

New member
:/

לא חושבת שתצליחי לשנות את אמא שלך, היא באה בגישה של 'אני חיה את החיים שלי עכשיו, אני מגלה את עצמי והילדים עומדים בדרך' . תנסי להתמקד על אבא. יש מצב שהוא עובר לאזור שלכם איכשהו? את בחופש, יש סיכוי שתעברי בית ספר- ז"א, את חושבת שזה שווה את זה? דיי מבאס שאי אפשר לפתור לך את הבעיה עד הסוף...

OgaliO

New member
כן אני יודעת זה מצב מסובך בטירוף ../images/Emo10.gif

את האמת שזה שחופש עכשיו די מציל אותי - אני אוכל להיות הרבה אצל אבא .. לעבור בצפר
כ"כ הייתי רוצה אבל אני לא חושבת שתהיה הסכמה מצידם .. הדבר שמנחם אותי, זה שמיום שלישי לא אהיה פה 10 ימים, אז יהיה לי זמן לחשוב עם עצמי מה בדיוק אני הולכת לעשות עם זה, כי אין מצב שאני משאירה את המצב ככה ונותנת לה להמשיך לפגוע בי. תודה בכל אופן שנתתם לי במה לפרוק את הכל

moonie1

New member
../images/Emo24.gif

תעלי את האופציה של לעבור בית ספר מול ההורים, תתעקשי על זה מאד. אני חושבת שזה יכול להיות רעיון טוב. היי, ואת תמיד יכולה לכתוב פה, גם כשהולך לך טוב!
אמונה.

מעצבן.

תעברי לאביך, אין שום סיבה מיוחדת להישאר בבית שמתנכלים (לדעתי, כמובן). אמא שלך פשוט הרגיזה אותי בטירוף, כאילו שזה קרה לי. זה מדהים, אבל עד שלא יקרה משהו (חלילה) - היא לא תבין.

אוי אוי אוי ../images/Emo14.gif

את מרשה לי להיות כנה איתך, ולהגיד לך את כל האמת? ואני אומרת את זה כילדה להורים שהתגרשו כשהייתי בת4, וכאימא בעצמי. האופציה שאת ואחיך תעברו לגור אצל אבא שלך, נראית לי מאד - לאור מה שאת מתארת, אם זה מקובל על אבא שלך, וגם על אימא שלך. זה כאילו שאימא שלך הלכה לבית ספר של הורים, אבל החליטה ל.................... ואני פשוט לא אגיד מה שאני חושבת, אבל נראה לי שהבנת. את ואחיך לא אמורים ל"גדל" את אימא, שפתאום החליטה כמו מתבגרת "לעשות חיים", כאימא, אתם אמורים להיות במקום הראשון, והיא אמורה להגן עליכם, לתמוך בכם, וכן גם לצפות לעזרה מכם, אבל לגרום לך לישון אצל חבר שלך ?!, זה מאד תמוה. יקירתי, כולנו היינו מעדיפים חיים נורמליים, במקרים מסויימים, צריך ללכת חמישה צעדים אחורה, ולהסתכל על החיים שלנו מהצד, ולחשוב מה אפשר לשפר בהם. את לא לבד, אנחנו כאן, ותנסי למצוא פתרון, החיים שלך מאד חשובים, וחבל שאת ואחיך לא תקבלו הדרכה, הבנה, עזרה, ומשמעת. אני יכולה להגיד לך שאני אומנם הייתי ילדה טובה, אבל כבת יחידה סבלתי מבדידות, אימא שלי לא שמה לב שלא הכנתי שיעורי בית, וחבל, יכולתי להגיע להשגים טובים יותר בחיים, עם קצת יותר הכוונה. בטח שהכי כיף לא לעשות כלום, או כמו שאח שלך שם רגל על רגל, אבל בחיים זה לא ממש מקדם לשום מקום. תפיקי מעצמך את המיטב, והעיקר תשמרי על עצמך, את צעירה, וגם במערכת היחסים שיש לך עם החבר שלך, תשמרי על עצמך - חלילה לא לעשות טעויות. כל טוב לך מכל הלב!

OgaliO

New member
ממ.. לפני זה -

היא אמנם עבדה הרבה כמו עכשיו, אבל הייתה מגיעה הביתה והייתה איתנו ולא עסוקה רק בעצמה .. לא הייתה יוצאת כ"כ הרבה חוץ מפעם בשבוע .. ובטח ובטח שלא היה דבר כזה להוציא אותנו מהבית.. אח שלי לא העז להתנהג ככה לא אליי ולא אליה, וההורים לא היו עוברים בשתיקה על התנהגות כזו (שיחות, עונשים) .. היתה הרגשה שמתייחסים אליי ושאכפת ממני .. זה מה שהיה לפני .. |:

OgaliO

New member
שלום לך

אני לא יודעת, אם זו רק תקופה, היא ממש ממש ארוכה .. אני מקווה שזה יעבור, כי זה די קשה ומבאס להעביר את החיים ככה עד גיל 18 שאוכל לצאת מהבית, לא ?

מגיע לך חיבוק גדול, ולאמא שלך ניעור חזק !

שלום ילדה/אשה. אם מותר לי, אני מבקשת להביע את דעתי לא כילדה להורים גרושים אלא כאמא גרושה, שכנה מפורום "משפחות מורכבות". מאחר ונראה שהאופציה לעבור אל אבא, לא כ"כ מעשית, והיכולת שלך להשפיע על מה שקורה היא די מוגבלת אולי הייתי פונה ומבקשת עזרה מבחוץ. רשויות הרווחה בכל יישוב מודעות למצבים בעייתיים כמו זה שתיארת ומטפלות באופן מיוחד ב"משפחות בסכסוך", כמו שהם קוראים לזה ומציינים באתר שלהם: "... אינכם צריכים לעבור את זה לבד! משפחה זקוקה לסיוע של גורמי טיפול כשהיחסים בין בני המשפחה מקצינים, או כשנוצר חשש לטובת קטינים / חוסים במשפחה שאינם מסוגלים לדאוג לעצמם..." יותר מזה, מניסיוני וניסיון קרובים לי עם שרותי הרווחה הטיפול שלהם היה מאוד מקצועי, אפקטיבי ומעל לכל אנושי. את נשמעת לי (נקראת לי) כמו בחורה, חכמה, רגישה ובוגרת ומשום כך הרשיתי לעצמי להציע לך לגשת לעובד/ת סוציאלי ולדבר (במועצה המקומית, בעירייה או אפילו בקופות החולים - תבררי איפה שנוח לך). הצעד הזה דורש אומץ, ויכול להביא אחריו תגובה ראשונית קשה מצד אמא, אבל לטווח הארוך אולי זה הניעור שהיא זקוקה לו, אולי כך גם היא תקבל עזרה נפשית שכנראה זקוקה לה (כי בינינו, היא לא ממש במצב טוב...). בדרך זו גם יש סיכוי שהאחריות תחזור אל המבוגרים ותרד ממך. מצב שהוא די נפוץ לצערנו במשפחות גירושין, שהילדים הופכים להיות ההורים של ההורים. בכל דרך בה תבחרי, שימרי את דיברי החיזוק והערכה שכתבו לך כאן בפורום, את ראויה להם. ועוד משהו, עוד יבואו ימים אחרים, שלושה חודשים זה ממש טרי, וכמו כל מצב חדש צריך להסתגל ולהתאקלם עד שהמים שוקטים. הרבה בהצלחה נגה

OgaliO

New member
הי נגה ../images/Emo13.gif

הייתי בחו"ל עד לפני יומיים ורק עכשיו ראיתי את הודעתך, אני לא יודעת אם יהיה לי את האומץ ללכת לדבר על זה פנים מול פנים עם מישהו (חוץ מהחבר שלי), אבל אחשוב על זה בהחלט, כי זה יכול להועיל ולעזור לי. אני יודעת שהזמן הוא טרי עדיין, אבל זה לא מקל על הכאב. תודה לך על החיזוקים

למעלה