../images/Emo10.gif

הייתי אתמול קצת אצל שכנה חברה שלי שיש לה שלושה ילדים קטנים. בן ושתיי בנות, הגדול בן עוד מעט 4 האמצעית עוד מעט 3 והקטנה שנה וחודשיים משהו כזה. * אני מכירה את השכנה הזאת בערך 3 שנים אפילו קצת יותר. אתמול ראיתי את האבא (בפעם הראשונה) מרביץ לבת האמצעית שלו כי היא לא רצתה לשים חיתול ובכתה... הוא לא נתן לה 1\2 אלה כמעט 5... אני אמרתי לו להפסיק לפני שהוא נתן לה את החמישי והוא התחיל לצעוק עליי... אוף זה ממש לא היה נעים... מה אתם הייתם עושים בסיטואציה כזאת?

סיטואציה לא קלה בכלל ומאוד בעייתית...

אני הייתי מבקשת ממנו להפסיק, ובודקת עם גורמים מסביב אם זה משהו שחוזר על עצמו, ואם צריך-פונה לשירות למען הילד, למשטרה. חשוב גם לדבר עם האמא על זה, לשמוע פרטים על כך, לתמוך בה.

אני לא יודעת...

דיברתי קצת עם האמא על זה ממש טיפה והיא אמרה שזה יכול לקרות (לא סיפרתי לה עדיין כמה) דיברתי איתה באותו ערב התקשרתי אליה ואמרתי לה שאני רוצה לדבר איתה על זה. בלי ממש לשמוע היא אמרה לי שזה יכול לקרות (שגם הוא היה עצבני ולא הרגיש טוב כל כך) ואמרה שנדבר על זה. אני די מודאגת וזה לא יוצא לי מהראש. זאת הפעם הראשונה שאני רואה שעושה דבר כזה ובכל זאת אולי זאת לא הפעם הראשונה... אוף אני ממש לא יודעת וגם מבחינתי הוא די הגזים עם המכות ועם לא הייתי עוצרת אותו הוא בטח היה מגיע ל10 ועובר את זה... ואוף איך שהוא צעק עליי...
. זה ממש מפריע לי.. וכרגע אני לא יכולה לדבר איתה כי אני צרודה ואין לי קול ביכלל... אוףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף

חשוב לומר ../images/Emo18.gif

עם ידוע על אלימות כלשהיא אי דיווח לרשיות המתאימות זו סיוע בדבר עבירה המלצה אפשר לפנות גם בעילום שם ולדווח ללא חשש

עכשיו ביכלל אני לא יודעת מה לעשות

הוא לא רוצה שאהיה אצלם והוא גם לא רוצה שאתקשר... ועכשיו אני פוחדת... הרי אני הייתי שם ואם אתלונן הוא ידע שזאת אני ו... אפילו אם אערב את הרווחה... זה מסוכן מבחינתי..

i c u 2

New member
ממה יש לך לפחד?

הוא לא באמת יעשה לך משהו... אחרי שהוא "ינוער" הוא יבין שזה בסופו של דבר לטובתו ולטובת הילדים שלו. יש אנשים שמבחינתם זה נראה בסדר גמור כי ככה צריך לחנך ... עד שמסבירים להם אחרת.

אני רק בת 17 וחצי

ואני היחידה שראיתי את זה... אני צריכה מישהו מבוגר שיהיה איתי... וגם אם אתלונן מה בדיוק יעשו? הם באמת יפעלו?... לא נראה לי...

דווקא נראה לי שיתייחסו בצורה רצינית,

אלימות במשפחה זה דבר מאוד רציני. אני חושבת שחשוב שתלכי עם הורייך או עם גורם מבוגר אחר שיתעקש שיטפלו בעניין במשטרה.

לא נראה לי...

מניסיון אישי לא עושים כלום... ואני עברתי אלימות במשפחה והמשטרה והרווחה לא עשו כלום... אוף אני ממש לא יודעת מה לעשות. הוא גם לא רוצה שאבוא לשם וגם שלא אתקשר...
. אני לא יודעת.. אני ממש ממש לא יודעת מה לעשות

סייחה כסופה יקרה

גם אני כך חשבתי לפני כמה שנים כמוך שלא יעשו כלום בנידון ותאמיני לי שמייד לאחר שהתקשרתי באנונימיות הם הוזמנו וקיבלו גם אזהרה וגם הסכימו לקבל סיוע מקצועי כפי שכתבתי שעם ידוע על אלימות מסוג זה ולא מדווחים זה שותפות בדבר עבירה לכן הצעה שלי פשוט תתקשרי תאמרי שאת מבקשת להיות בעילום שם ותצייני שהיית נוכחת ואת חוששת שהוא ידע שזו את תהיה לך הגנה מהם תאמיני לי מנסיון

ראיתי פה

הרבה תגובות שמודיעות לך על כך שחובת הדיווח חלה עלייך ועוד. אני מבין ללבך שהדבר מפחיד במיוחד אם הדבר קרה לך, עצתי אלייך שתפני לחברות של אותה גברת ושהם ינסו לנער אותה ואותו ועוד יותר טוב שיהיו נוכחות במידה והאירוע המצער הזה יחזור על עצמו, אני מבין שזה מטען מאד גדול לסחוב על הכתפיים בגיל 17.5 ,תנסי למצוא מישהו מבוגר יותר שיחשף למצב אצלהם בבית.

האמא בסדר גמור...

האבא זה שהרביץ ואני היחידה שראיתי את זה... האמא באותו זמן הייתה בחדר אחר.... אוף זה כל כך מסובך ומצב ממש לא נעים.

במידה והאמא

בסדר גמור והסברת לה את המצב והיא לא התחרפנה מזה קצת לפחות, ככל הנראה הדבר הוא דבר שבשגרה ,כמו כן קיים סיכוי שהאלימות מופעלת גם כנגדה.

זהו שעוד לא אמרתי לה כל כך על זה

רק אמרתי לה לפני שהלכתי שהוא הרביץ לה ואז הלכתי משם... כשהגעתי הביתה התקשרתי לשם והאמא ענתה ואמרתי לה ככה בקיצור שאני רוצה לדבר איתה על זה שהוא הרביץ לאמצעית והיא אמרה בלי לשמוע יותר מדי פרטים שזה יכול לקרות ושבאותו רגע הוא היה עצבני ולא הרגיש כל כך טוב... ויש בזה משהו שזה יכול לקרות אבל מכה או שתיים לא יותר וכפי שראיתי זה היה כמעט 5 ואם לא הייתי אומרת לו להפסיק הוא היה ממשיך ולא יודעת עוד כמה מכות הוא היה נותן לה... אני לא יודעת מה לעשות אם זה והוא לא רוצה שאבוא יותר... וזה כל כך מכאיב לי כי אני אוהבת את הילדים שלו כל כך והם אוהבים אותי וגם עם האמא אני ביחסים ממש טובים...

התגובה של האמא

מטרידה אותי, היא מגנה עליו ועוד בטענות הכי נפוצות של הוא היה עצבני וכו', יש סיכוי סביר שגם היא סובלת מאלימות, שום אמא אחרת לא הייתה מקבלת את זה בצורה כל כך מגנה. תפני למבוגרים שמכירים אותה!! בעדיפות לכאלו שלא בקשר איתו או שיש להם יחסים קרים כלפיו, אני לא רוצה להפוך נמלה לפיל אבל צריך לבדוק את המקרה הזה לעומק. זה לא נורמלי להוריד אפילו חצי סטירה לילדה בת שנתיים וחצי בגלל שלא עשתה כדבריו, המקום היחיד שבו עוד הייתי מבינה חצי סטירה במידה והייתה עושה משהו שיכל לפגוע בחייה והיה צורך בהרתעה חריפה במיוחד שלא תחזור על כך, לפי מה שאני מבין זה לא היה המצב

למי אני אמורה בדיוק להגיד את זה?

אני לא יודעת עם מי היא בקשר חוץ משתיי שכנות שלה... אתה אומר שכדאי לי להגיד להן מזה?... ואז מה?

למעלה