../images/Emo10.gif

לא כיף. היום זה היום האחרון שלי של זמן חופשי לזמן הקרוב היות ויש צילומי סרטי בגרות ומבחנים רציניים וחשבתי את הזמן לפני שאני יוצא מהבית לבלות קצת זמן איכות עם הmySQL(מסד שאני מאוד מאוד מחבב) אבל כשחקרתי אותו קצת לעומק גיליתי כמה שהוא חלש. החסרון הגדול והראשוני שראיתי הו זה שהוא לא תומך כמעט בnested select ככה שאי אפשר לעשות פעולות sql יעילות על המסד טוב בעיקרון זה העניין העיקרי אבל עדיין זה עניין חשוב מאוד. אבל אל דאגה חברים בקרוב. בגירסה 4.1 כבר יהיה את הnested select וזה רק משתפר. בגירסה 5 יהיו כבר stored procedures ובגירסה 5.1 כבר יהיו views
לאט לאט המסד החינמי הזה מתחזק. כבוד. סראבק זה אומר שעכשיו אני צריך לחזור לאקסס.
מה אתם אומרים נתחיל את התקופת ניסיון שלי של sql server
או שנשמור אותה עוד קצת

Deviation

New member
אממממ..

אקסס עוד יותר חלש מ MySQL ככה שעדיף לדעתי את MySQL, למרות החסרות שלו.. בנוגע לתקופת הניסיון של Sql Server (זה 30 יום או 60? - לא זוכר).. תעשה מה שבא לך, אני הייתי שומר את זה לזמן הפנוי שלי, לא לתקופת לחץ ומבחני בגרות.

yuval k

New member
זה ../images/Emo41.gif120../images/Emo41.gif יום.

ואפשר להוריד תמיד את ה-MSDE בחינעם...
ראה אצלנו בפורום (|פרסומת סמויה|), כמה עמודים אחורה. לא מזמן היה שרשור כזה.

תתפלא כמה אתה טועה.

כרגע אקסס מאכיל את mySQL בלי מלח(מאיזה כובע שלפתי את המשפט הזה?!) אומנם הוא לא חזק באותה מידה אבל עם קוד נכון זה ממש לא משנה. אבל אחרי הכל עדיין לאקסס יש ממשק נוח בניגוד לכל הדברים המפוברקים של mySQL. אקסס מקל על המעבר למסדים חזקים. לאקסס יש nested select. אמנם אם בmySQL יגשימו את מה שהבטיחו בגרסאות הבאות אני עובר אליו.

Deviation

New member
אבל..

קוד נכון הוא מושג יחסי, תמיד ניתן לשפר עוד ועוד את הקוד, אף פעם לא תוכל להגיע לשלמות, תמיד יהיו "מחקרים" חדשים ש X עדיף וככה כדאי להתחבר למסד בדרך הזאתי, וכיו'.. בטח יבואו פה חכמים ממני שימליצו על השיטה הטובה ביותר שקיימת, אבל בעובדה אחת די קשה להתווכח (אני לא אומר שזה לא אפשרי, אבל בכל זאת), Access לא נועד להחזיק מאות או אלפי איש בבת אחת (אפילו שהקוד הכי יעיל שאפשר), ייתכן וזה בכל זאת יעבוד (אולי ננסה את זה פעם
) אבל המהירות תהיה על הפנים. בניגוד לזה, MySQL יכול עוד איכשהו להחזיק מספר רב של אנשים (עם קוד נכון).. אבל שוב, זה דיון אינסופי ועל כל טענה של "בעד" אפשר להביא אחת נגד..

נו די...

אתה יודע מה... לך על משהו בסיסי ביותר. תנסה למחוק את הרשומה הכי עליונה במסד במשפט sql יחיד. דבר כל כך בסיסי שלא יכול להיות מבוצע.

Ohad18

New member
אההמממ...

למה ל-Access
(וה-SQL Server זה ל-120 יום) ואגב רק לידע כללי הרבה אשנים טוענים כי ה-mySQL חזק יותר (בביצועיו) מה-SQL Server כשהוא יושב על מערכות של Unix או Linux (או כאלה שאינן Windows).

הממ...

טעות. אחרי הכל הוא מסד נתונים בינוני. הוא לא מסוגל להתמודד עם כמות רצינית של הודעות. וכמו שגיליתי היום היכולות של mySQL הן בסיסיות ביותר. תחשוב שאי אפשר אפילו להריץ עיו כזה משפט פשוט:
select * from tableName ID in (select blaID from messages where ID=blaID order by ID desc limit 16) order by ID desc;​
(אם אתם שואלים מה זה אמור לעשות אני לא יודע כרגע המצאתי את זה) אבל בכל מקרה זאת פעולה מאוד בסיסית שהוא לא יכול לעשות. הוא מצליח להפעיל את המשפטים בנפרד אבל לא ביחד.

gilad g

New member
חחחח ../images/Emo6.gif

זה כמו לומר "הטוסטר שלי לא מחמם, אבל הוא עושה את זה מה-זה טוב".

Ohad18

New member
לא זה כמו להגיד...

ה-SQL Server לא מספיק חזק, בוא נעבור ל-mySQL (רק ש-Microsoft הרסו אותו)

gilad g

New member
wtf../images/Emo35.gif

מיקרוסופט לא הרסו אף אחד. זה ש-mySql הם גרועים, זה תלוי רק בהם.. לא בשום חברה אחרת. ואם אתה מאשים את מיקרוסופט בזה, אז תאשים גם את אורקל, SAP, Postgre, וכו'.

למעלה