אשמח לדעתכם על התיק הבא:

alonalon9

New member
../images/Emo100.gifאשמח לדעתכם על התיק הבא:

שלום לראשונה אני מתכוון להשקיע בשוק ההון. בכוונתי להשקיע באמצעות תעודות סל באופן מפוזר ומגוון תוך כדי סיכון בינוני ומטה לטווח של 1-3 שנים. אשמח לדעתכם על התיק הבא: סה"כ – 170,000 שח והצעות לשיפור. מבט אנרגיה חלופית – 20k MSCI פריזמה – 20k קסם אג"ח צמוד – 60k קסם אמריקה הלטינית – 20k קסם אנרגיה – 15k קסם תשתיות – 15k תאלי סטאר עולמי -20k

moranach

New member
באופן עקרוני...

התיק שהצעת הוא לא בסיכון בינוני ומטה....הוא מורכב משני שליש מנייתי ושליש סולידי. תשקול להוריד את המרכיב המנייתי אם אתה רוצה להישאר בסיכון בינוני. חוץ מזה... אין לך שום חשיפה לשוק המקומי..זה בכוונה? יש לך חשיפה גבוהה לאמריקה הלטינית...אם כבר שווקים מתעוררים, למה רק שם? לא ברור על איזו תעודה של פריזמה אתה מדבר.... הייתי שוקל להכניס קצת מדדי דיבידנד, כמו תאלי דיב אירופה, או סקנדינביה או ארה"ב.

Kayben

New member
מחזק את קודמי

השקעה לשנה-שנתיים בלבד עם אחוז מנייתי גבוה כזה - הייתי מגדיר סיכון גבוה. כככל,לדעתי, נראה לי שמעל ל-50/50 זה סיכון די גבוה אפילו לתקופה ארוכה. לדעתי תבדוק כמה מהסכום של התיק אתה אכן צריך לתקופה היותר קרובה (1-3 שנים), וכמה לתקופה היותר רחוקה מעל 3 שנים. ככה, זה גם יתן לך מדד טוב למידת החלוקת אג"ח/מנייתי כאשר הקרוב מייצג את האג"ח והרחוק את המנייתי. שים לב שגם ציינת, יש לומר בחוכמה, שזאת השקעה ראשונה. לדעתי אין זה חכם לקפוץ ישר עמוק פנימה בסיכון. גם על חשבון תשואה, תעשה את זה בשלבים - תתחיל הכי סולידי שיש, ולאט לאט תגביר. זה גם יתן לך קצת יותר טאצ' לתזוזות בשוק ולמידת הסיכון. לא מבחינת שתהפוך לידען גדול אלא שכאשר הכסף שלך מתגלל, לרוב עוקבים קצת יותר בנעשה ויותר ערים לעליות ולירידות שמתרחשות. חוץ מזה, זה גם יותר נכון מבחינת סיכון להיכנס בשלבים לשוק ולא במכה. כלומר גם אם בכוונת לשים 100K במניות לדוג', אז חלק את זה ע"פ שנה+, כך שכל חודשיים שלוש תכניס בסביבות 20K. ככה אם נכנסת בתקופה פחות טובה, (ואי אפשר לדעת אף פעם) אז יעזור למתן את ההפסד. ולכמה קלישאות שתמיד כדי לשנן - לא למהר - להסתנוור מהתשואות של עכשיו - זה להסתנוור ממה שכבר היה - לא בהכרח מה שיהיה. וגם, תזכור שהשאיפה היא להיכנס בנמוך ולמכור בגבוה. ולא להיכנס בגבוה ולצאת בנמוך. :)

למעלה