בגדים.

סיר חע

New member
../images/Emo100.gifבגדים.

למה איברי המין [והשדיים] נחשבים לאיבר אישי ופרטי יותר, מאשר היד או הרגל נניח? איך הגענו לסיטואציה, שבה התחלנו להלביש את עצמנו בבגדים?

asmati

New member
נורמות חברתיות

עובדה שבמקומות באפריקה ובשבטים נידחים ברחבי העולם הנשים ללא לבוש עליון

הדת

תלוי בדת . הדת מנסה להרחיק מן התודעה "תועבות" כאלה ואחרות . אחת מהן היא החשק המיני . היות והשדיים מהוות כיום וגם אז איבר מיני הוחלט לכסות אותם שחס וחלילה גבר לא יבגוד באישתו וכו' . ביהדות זה גם השיער אז מה ? בדתות אחרות כמו האיסלם כל גוף האישה מכוסה . ככל שהדת קיצונית יותר כך גם הלבוש בה . היום, הדת כבר לא חזקה כמו בימים עברו אך התרבות משמרת חלק מחוקיה . אפשר לראות בשנים האחרונות את הנודיסטים אשר מהווים סימן להתחלשות הדת וחוקיה.

סיר חע

New member
אוקיי, זה ברור לי,

אני אמקד את השאלה. למה [במהלך ההיסטוריה] החליטו שאלו "תועבות"?

הדת צריכה להתקיים

על בסיס חוקי . אם מוסד הנישואין יופר או כוח הזכר יופל אז הדת מאבדת מכוחה . לפי הדת , המין אשר מוציא את האדם מממחשבות "מקודשות" אם זו הדת או עסק יומיומי . הדת ראתה במיניות אויב אשר יכול לגזול מכוחה ולכן החליטה לרסן אותו. מיניות אכן יכולה לגרוע ריכוז , אכפתיות , יחסים וכו'. לכן הוחלט שהמיניות (השדיים אכן חלק גדול ממנה P:) מסכנת את כוחה ו"מסכנת" את האדם מכיוון שאלוהים נוגד "מניות" . כיסוי האישה הוא גם חלק מיפוי הכוח לזכר , דבר הנעשה רבות בדת. בקיצור , המיניות לוקחת הרבה ממה שהאדם , הדת והתרבות ניסו לבנות , אם זה עבודה , אם זה זוגיות או אפילו השכלה . האדם מנסה להיתפתח והוא יצליח רק ברגע שיכול לרסן את המיניות שלו, ולא רוב חיי היומיום יוקדשו למניות. תשאלי לאן להיתפתח - להיתפתח לכסף וכוח , לא יותר מזה , והדת ידעה לעשות זאת טוב מאוד.

וכמובן לשאלתך

הסיבה האמיתית בעני שהתחלנו להיתלבש היא לא כמו בסיפור אדם וחווה , אלא זה די ברור מכיוון שאין לנו פרווה ולכן , בתנאי מזג אוויר קרירים עלינו ללבוש דבר מה מחמם . במשך הזמן הדת לקחה את זה למקומות אחרים, זה כבר הדיון למעלה.

ל נ צ ח

New member
הסיבה האמיתית היא חפץ האל שהביישנות תגרום לכך

באדם. סיפור אדם וחווה הוא רק משל. חכם להבין את הנמשל. האדם = כלל האדם חווה = חוויות האדם. גן עדן = העולם (עולם-החיים. (העולם הזה, העולם הבא) עץ הדעת = החכמה היחסית (ידע האדם). - אכילת הפרי האסור מעץ-הדעת היא עת ההתפכחות הכללית בה פסגת הידע שהאדם אליו יגיע הודות נחש גן-עדן (המשיח.) עץ החיים = הידע האבסולוטי, ידע הבורא. (הידע האלוהי הבלעדי שלעולמים אף אדם או שום נברא לא יאכל מהפרי האסור שבו. ז"א שהידע שבשפת הפשט נקרא "עץ החיים" לעולמים הוא רק שלו אחד-האלוהים. לא אדם או נברא לא יוכל לאכול ממנו. ז"א שאת הידע האלוהי הזה לעולמים האדם לא ידע אותו.
ל נ צ ח
http://communa.tapuz.co.il/llanetsaj blog.tapuz.co.il/llanetsaj http://forums.nana10.co.il/Forum/?ForumID=20

הבנתי, אז אם כך

נחש=טבע האדם, הסקרנות, האגואיסטיות אלוהים = כותב המשל והסופר של האגדה, הוא קובע את החוקים ומספר מה קרה.

antreprize

New member
אם כבר מדברים על שעשועי גימטרייה.

ידעת שרמב"ם=איה כורם=282? צירוף מקרים? לא נראה לי.

Dragonaut

New member
אני חייב לציין

שזו אחת התמונות היותר מצחיקות שאי פעם צויירו

למעלה