אני צריך עזרה בבקשה

music dude

New member
../images/Emo101.gif אני צריך עזרה בבקשה ../images/Emo101.gif

כתבתי פה בעבר לגבי הכלבה שלי (נונה, בינונית, בת 8 חודשים) ובעיות של עשיית צרכים. לאחר שהתייעצתי על מאלף, הוא אמר לי להתחיל לעבוד איתה באמצעות כלוב הטסה. וכך עשיתי. לאחר3 שבועות התעוררו בעיות, שלמיטב הבנתי והבירורים שעשיתי, הן די קיצוניות. הייתי רוצה לשמוע את חוותדעתכם. 1. נונה לעיתים עושה את הצרכים שלה בתוך הכלוב הטסה. זה חריג כפי שהבנתי. מישהו נתקל בבעיה דומה? יש הצעות לפיתרון? 2. היא לא מצליחה לקשר בין יציאה מהבית לעשיית צרכים. כשהיא עושה קקי בחוץ אני משבח אותה אבל היא לא מבינה מה אני רוצה ממנה בכלל. 3. כשהיא בתוך הכלוב הטסה ואני סוגר את הדלת, היא רועדת כולה , בצורה קיצונית להחריד. כשאני פותח את הדלת היא יוצאת החוצה, וחוזרת לשם נינוחה כל עוד הדלת פתוחה. אבל אם הדלת פתוחה אז מה הטעם? היא פשוט יוצאת החוצה ועשה את הצרכים. 4 ובעיה נוספת,עד הכלוב הטסה אם היא הייתה עושה צרכיפם בבית היא הייתה עושה אותם במקום מסויים שהראתי לה בזמנו, מאז הכלוב אם היא עושה אז היא פשוט עושה איפה שבא לה! 5. כשאני תופס אותה עושה את הצרכים, כל מה שאני עושה היא אני לא מצליח להסביר לה שזה אסור, ושעל זה אני כועס עליה. אני זורק לידה בקבוק עם מטבעות, צועק "לא!!!", שם אותה בעונש - כלום לא עוזר לי. מלבד הבעיה הזו, היא מקסימהף חברותית להחריד ואני מת עליה. אני דיי מתוסכל וחסר אונים. מישהו יכול לעזור בבקשה?

brose

New member
הלוואי והייתי יכול לעזור לך

האם ניסית למצוא תשובות אצל וטרינר? מעניין לדעת, האם היא נתקפת רעידות גם כשאתה נועל אותה בחדר סגור? מאיזה גיל היא אצלך ומה ההיסטוריה הרפואית שלה (האם היא קיבלה את כל החיסונים)? חשבת שאולי המאלף לא בסדר, אולי תתייעץ עם מאלף נוסף... ת´אמת, זה נשמע לי דיי אכזרי לנעול אותה בכלוב..., למרות שאני בטוחה שאין בכוונתך להיות אכזרי... אני מבינה את מצוקתך... מאיפה הבאת אותה ? האם יש סיכוי שהיא עברה התעללות ? האם ההשתנה שלה נובעת כשאתה עושה משהו מסויים, או סתם בלי קשר? יש לך הרבה שאלות לשאול את עצמך... נסה לענות על השאלות האלה, רשום אותם אפילו, ורוץ לוטרינר, אולי זוהי אינה בעיית התנהגות כי אם בעיה רפואית... בהצלחה

music dude

New member
כמה תשובות ...

תודה רבה על ההיענות... היא נתקפת רעידות כשהדלת זגורה, וכשאני פותח לה אותה היא יוצאת החוצה מהר. אבל - אחרי כמה דקות חוזרת לשם מרצונה ונשכבת הבנאה על השמיכה שבכלוב (כל עוד הדלת לא סגורה). היא אצלי מגיל חודשיים, ולקחתי אותה מצער בעלי חיים. היא עברה את כל החיסונים ואף עוקרה. היא משתינה ועושה צרכים גם כשהיא מחוץ לכלוהב ללא סיבה שאני יכול להצביע עליה. זה יכול להיות כשאני לא בבית או שעתיים אחרי שאני מעלה אותה מסיבוב. מה אתה אומר?

brose

New member
למה כולם חושבים שאני בן../images/Emo35.gif

דבר ראשון אני בת בכל רמ"ח אבריי (היה חשוב לי להגיד את זה...) יכול להיות שהיא סובלת מקלסטרופוביה (פחד ממקומות סגורים), גם הכלב שלי סובל מזה, למרות שהוא היה אצלי מגיל חודשיים, אין לי מושג מאיפה זה בא, אבל כשאני סוגרת אותו בחדר לבד, הוא מתחיל להזיל ריר, לרעוד בכל הגוף ולהרוס לי את הדלת.... אני לא חושבת שיש קשר לזה שלקחת אותה מצער בע"ח, מניסיון (התנדבתי שם 4 שנים), הטיפול, המסירות, האוכל וכן גם הטיפול הוטרינרי שם מעולה.... אבל בצער בע"ח היא הייתה סגורה בכלוב קטן (של הגורים), ואולי משם בא הפחד מפני כלובים.... גיל 8 חודשים הוא גיל בוגר לעשיית הצרכים למטה, בד"כ עד גיל חצי שנה עושים את הצרכים בבית... עוד כמה שאלות האם יכול להיות שיש לה בעייה בשלפוחית השתן? האם כשאתה אומר לה לא, או כועס עלייה (בכך שאתה מרים את קולך יותר) היא משתינה מפחד? האם אתה מוריד אותה מספיק פעמיים למטה? האם כשהיא רק הגיעה אלייך נהגת בשיטת הענשה חמורה יותר כשהיא עשתה את צרכייה (כמו דחיפת הראש לשתן, הרבצה, עונשים מסוג זה או אחר).... במקרה שכן... זה עלולה להיות הבעייה.... אשמח להסביר לך יותר על סיבה זאת, ברגע שאשמע את תשובותיך...

music dude

New member
תודה brose הבת...התשובות...

היא לא משתינה מפחד שאני כועס שהיא הייתה קטנה היא היתה עושה על עיתון, וכן, כעסתי כשהיא עשתה אחרי הנסיון לגמילה מהעיתון. אין לה בעיה בשלפוחית, בדקתי עם טרינר. היא יורדת 3 פעמים ביום לחצי שעה כל פעם בממוצע. עזרתי?

brose

New member
ולתשובות...

תראה, השיטה המומלצת ביותר לחנך גור לעשות את צרכיו למטה, היא פשוט לנקות ולסתום, פשוטו כמשמעו... זה קשה, וזה עלול לגזול ממך הרבה כוח להתמודד עם העצבים, אבל זוהי השיטה... וכל פעם שאתה מוריד אותה למטה צריך לשבח אותה, ללטף אותה ובכך להראות לה שהיא עושה משהו טוב... מאחר והכלבה שלך כבר גדולה יחסית, אולי הסיבה נובעת מכך שכעסת עלייה, כך בעצם הכלבה למדה שאסור לעשות את הצרכים לידך.... לכן, אתה יורד למטה לשעה, שעתיים והיא לא עושה כלום, כי היא למדה, אסור לעשות לידך.... באים הבייתה אתה מפנה את הראש, והיא עושה... מבאס מאוד, אני יודעת, אבל אתה צריך הרבה סבלנות.... יש לי הצעה בשבילך, היא קצת מסובכת, וגם דורשת הרבה זמן... אבל אני כמעט בטוחה שהיא תעזור לך.... אני בטוחה שאתה מכיר את כלבי הנחייה למיניהם, וכמו שאתה יודע, אסור שכלב נחייה יעצור לרגע כדי לעשות פיפי,או משהו אחר... לכן מגיל קטן מלמדים אותם לעשות את צרכיהם לפי פקודה, וזה עובד.... נסה גם אתה... כל פעם שהיא עושה פיפי, השתמש במילה ספציפית, גם אם אתה בטוח שהיא לא מבינה מה אתה אומר, קרב את פיך לאוזנה ואומר בקול את הפקודה. בחר במילה נוספת כאשר היא עושה צואה... עבוד על זה כל פעם ואל תתייאש, היא תלמד לבסוף. זכור, תשתמש במילים שאינם נשמעות לעיתים קרובות (עדיף אפילו להמציא מילה9מאוד חבל יהיה שדווקא ברגע הלא מתאים מישהו ישמיע את המילה הספציפית... ויהיה לך מאוד מביך להרגיש משהו חם ליד הרגל... לא?!? דרך אגב, פעולה זאת נקראת התנייה, למקרה שזה מעניין אותך. מקווה שעזרתי לך, ושתצליח ROSE

זיו25

New member
בבקשה

קח לך כמה דקות, והתקשר היום אחר הצהריים לאוסנת , היא מטפלת התנהגותית לכלבים. אמור לה שזיו מהפורום הפנה אותך, ואולי היא תיתן לך כמה טיפים לגבי התנהגות הכלבה. מספר הטלפון שלה : 5335212 - 03 - בקש את אוסנת. בברכה, זיו.

ברוך הבא למועדון../images/Emo24.gif

דבר ראשון, גם לנו הומלץ כלוב הטסה ועלי לציין שלמרות שניסינו, זה מיותר ואכזרי. גם אצלינו זה לא עבד. לדעתי, פשוט צריך לרדת איתה יותר פעמים למטה ולא להתעצל!!! בכל פעם שהיא עושה בחוץ, תעשה "מסיבה", כלומר, ליטופים, פירגונים מילוליים ואף חתיכונת קטנה של נקניק. אצלינו זה מתחיל לעבוד (אם כי פיונה בת חודשיים וחצי). כמו כן, רק לאחר שעשתה את צריכה, אנו משחקים איתה בחוץ- לא לפני הפיפי ושות´. דבר שני, תרגיל אותה לאט, ע"י פידבקים כמו הנ"ל, שהכלוב זה "ה"המקום המיוחד שלה, עם סמרטוט שלה. אפילו, הנח עליה את הסמרטוט אם היא נרדמה מחוץ לכלוב ע"מ שתלמד שזה שלה.כמו כן, תן לכלוב שם, כמו "מקום" וכך, תוכל ללמדה, ע"י אילוף סובלני, ללכת "למקום" כשתרצה שקט. כך, היא תלמד שזה שלה ולא תעשה שם צרכים. המון המון סבלנות והמון המון התמדה. תן פירגונים, צ´ופרים קטנים(חתיכה פיצית של נקניק). אנחנו לא מרימים ידיים, אלא רק מדברים בתקיפות כשצריך וזה עובד לאט, אך בטוח. ספר איך הולך, בהצלחה גם אמא וגם אבא של פיונה

למעלה