ביטוח לאומי? זה הורג אותך.

../images/Emo101.gif ביטוח לאומי? זה הורג אותך.

שלום לכולם. זה כבר שנים לא מעטות שאיני עובד או עוסק במשהו. ולביטוח לאומי יש מה לומר בנידון. הוא שולח לי כל העת שוברים לתשלום. ואני, מאיפה אשלם אותם? האם במדינה הזו אני חייב לצאת לעבוד? מה, אין חופש לאזרח!!!! חוק ביטוח בריאות ממלכתי מחייב אותי היום בסכום אסטרונומי ש 25 אלף ש"ח. ואין לי אפילו שקל לפלאפל. זה שאני לא עובד וחי בתת רמה זו זכותי. אבל למה לחייב אותי בכספים? 1. מה עושים במקרה זה? 2. אם יש עוד אנשים במצבי צרו קשר. יש לציין שמעולם לא קבלתי אבטלה, השלמת הכנסה או שקל מבטוח לאומי. האם חוק זה הוא אנושי? אני חושב שלא!

גש וברר כיצד נוצר החוב

מניסיוני האישי אני יודע שכבר קרה שמחלקת הגביה שגתה בחישוב החוב!

אני לא חושב שזו טעות

כי לא עבדתי הרבה שנים. שמתוכן גם למדתי, וחלק פשוט התבטלתי. לכן בעיניין החוב זה נראה הגיוני אולי עם סטייה קלה לפה או לשם. אני מניח שנתקלת באירועים דומים, מה עושים? תודה, נעם.

אם אתה תושב ישראל ...

אתה חייב לשלם דמי ביטוח. גם אם אתה לא עובד. זה לא שלא קיבלת כלום בתמורה לזה. אתה היית מבוטח. גם בביטוח בריאות ממלכתי, וגם בביטוח לאומי (ביטוח זקנה ושאירים, ביטוח נפגעי תאונות וכד'). דמי הביטוח ממי שאינו עובד, נמוכים מדמי הביטוח ממי שעובד. אז לשאלה "מה עושים?" התשובה אמורה להיות - משלמים. אתה חייב לשלם. ייתכן שתוכל להגעי להסדר עם פקיד הגביה במל"ל על פריסת החוב בתשלומים ואולי על ויתור על הקנס ועל חלק מהריבית.

וכמה יכולים

ללכת לקראתי לדעתך? כי בכל מקרה אין ולא ריאלי שאני משלם סכום שכזה, ותראה גם לשלם יותר מ 170 ש"ח לחודש למי שאין לו הכנסה.. זה ממש גבוה. [ לא בא אליך כמובן בטרוניות] אתה נראה לי בעל ניסיון לא קטן. ואם זה אכן כך, כמה יכולים להפחית לי לדעתך, ושיהיה ריאלי, נניח כמחצית הסכום נשמע לך סביר?

לך קודם לכל וברר כיצד נוצר החוב

יתכן שהביטוח הלאומי גבה ממך דמי ביטוח שהיו גבוהים ביחס למעמדך באותה עת. כך למשל סטודנט אינו משלם דמי ביטוח זהים למי ש"מתבטל".

כיצד אדע האם אני נחשב לתלמיד

לצורך תשלום דמי ביטוח לאומי. התשובה פשוטה: ברר במוסד שבו אתה לומד האם זהו "מוסד להשכלה שהוכר" ע"י המוסד לביטוח לאומי ככזה. קיים נוהל להכרה במוסד להשכלה הקבוע בתקנה 19 לתקנות הביטוח הלאומי (הוראות מיוחדות בדבר תשלום דמי ביטוח), תשל"א-1971 ולפיו המוסד המבקש השכלה חייב להעביר בקשה למל"ל וכן את פרטי התלמידים שלומדים בו באותה שנת לימודים.

למעלה