בנות שעברו תפירת צוואר

../images/Emo101.gifבנות שעברו תפירת צוואר../images/Emo53.gif

נפגשתי היום עם פרו'פ קופרמנץ שהוא אדם מדהים קשוב ענייני ומקצועי כפי שכולנו צפינו הוא ממליץ מאוד על תפר צווארי אשמח לקבל תשובות לשאלותי מבנות שעברו תפירה 1. איך מרגישים אחר כך - כאבים, דימומים ?? 2. כמה זמן מנוחה אחרי ? 3. האם כשיש צירונים או פעילות בצוואר מרגישים את זה בצורה משמעותית יותר ?

שילתוש 3

New member
אני עברתי תפר צוארי 3 פעמים

1.יש מעט כאבים מעין צירונים קטנים וגם קצת דימום שעובר באותו יום 2.באותו יום של התפר אסור לנהוג ולהתאמץ ויחסי מין אסור במשך שבועיים 3.אין לי מושג מה שכן תפר זה ממש לא נורא,אל תפחדי ואשמח לתרום לך מנסיוני כל שתרצי, בהצלחה.

שילתוש ?

ההמלצה היא שאני אעבור את התפירה בשבוע 13-14 שאלתי היא מה קורה לגבי הסיכון בזיהומים ומה קורה כשיש באמת צירים מה מרגישים בהשוואה למצב שאין תפר

p i n o k y o

New member
אני עברתי תפר צווארי

אני עברתי פעמיים תפר צווארי (האחרון בהריון הנוכחי). לאחר הפעולה הרגשתי לכמה שעות כמו מעין כאבי מחזור לא חזקים בבטן התחתונה ובגב התחתון אבל מטרידים. קיבלתי אופטלגין נוזלי שפתר מיידית את הבעייה. בערב כבר פחתו לגמרי הכאבים. בתפר האחרון לא היה לי כמעט דימום. בראשון היה קצת יותר אבל נגמר לאחר כמה שעות. לא דימום בכמות של ווסת, אלא יותר כמו שאריות של דם מהפעולה. אם אני זוכרת נכון אמרו לי לנוח כיומיים שלושה, אבל אני כבר שמתי את עצמי בשמירת הריון ממילא. לגבי אם מרגישים את הצירונים בצורה משמעותית יותר עם תפר אני לא יודעת לענות כי אין לי נסיון של צירים ללא תפר צווארי. אבל יש לי צירונים - ברקסטונים מזה חודשיים ולא כואב לי כמו צירים (טפו טפו טפו) ואני חושבת שרק בבדיקה ידנית או באולטראסאונד ניתן לראות בדינמיקה צווארית באם ישנה. בהצלחה ואל דאגה!

טוש10

New member
../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gifשילתוש ופינוקיו שאלה-

אני רציתי להתייעץ איתכן- אני לא יודעת אם אתן יודעות את הסיפור לי , אבל בקצרה: עברתי לידה מוקדמת עם הריון תאומים בשבוע 23 עקב פתיחה ומחיקת צוואר ללא צירים. כיום אני בהריון עם עובר יחיד בשבוע 11. הרופא שלי פרופ' דור החליט בלי לערער כי יש לעבור תפר על מנת לא לקחת סיכונים וגם כי לא הרגשתי צירים ולכן יש סבירות גבוהה של בעיה עם הצוואר. אח"כ הלכתי לקבל חו"ד נוספת מפרופ' שיף שאמר שכיוון שהפעם זה עובר יחיד ובגלל שבפעם הקודמת לא התרחבה לי הפתיחה - הסבירות שיש בעיה עם הצוואר נמוכה ומכיוון שיש סיכונים לתפר הוא לא ממליץ. בנות, מה עושים שפרופסור אחד אומר ככה והשני אחרת כל ההחלטה אמורה להיות על כתפי- אני ממש חוששת מצד אחד לקחת סיכון ולא לעשות תפר ומי יודע מה יקרה ומצד שני מפחדת לעשות תפר מיותר שיש בו סיכון|? אולי יש לכן אפשרות לייעץ לי. סליחה על אריכות הדברים!

שילתוש 3

New member
לא יודעת מה לומר

זה באמת מבלבל אצלי גם לא ידעו בודאות כן תפר או לא בסוף שיף המליץ והחלטתי לא לקחת סיכון,כי הסבוכים מתפר הם נדירים לדעתי כי זו פעולה פשוטה.בהצלחה בכל החלטה שתחליטי

זו באמת דילמה קשה

כי יש כאלה שיאמרו לך שבהריון עם עובר אחד הסכנה פחותה בהרבה ולכן אין הצדקה. מצד שני, יש הגורסים (וגם אני הקטנה ביניהם) שהתפתחות לידה ללא צירים היא אינדיקציה חד משמעית לאי-ספיקת צוואר הרחם, שיכולה להתרחש גם בהריון של עובר בודד. יותר מזה, יש סברה שמדובר במצב שנוטה לחזור בהריונות בעתיד ללא קשר למספר העוברים. גם אני, כבעלת "עבר פלילי" בתחום, מועמדת לתפר בהריון הבא שלי (הייתי מועמדת גם בהריון הזה, אבל הצירים הקדימו....) וגם במקרה שלי יש לכאורה מקום לדילמה, כי ההריון שיושג אמור להיות הריון של עובר אחד (בעניין זה כולם תמימי דעים). אבל אצלי אין התלבטות - בעיניי הסיכון שכרוך בביצוע תפר הוא מינורי ביחס לטראומה של לידה מוקדמת. מאחלת לך
במה שתחליטי, עתליה

עתליה3 שאלה

אין ספק שבמקרה כמו שלי וכמו של הרבה, מצב של לידות מוקדמות יצביע על בעיית צוואר והמלצה על תפר. ההיסטוריה שלי - הריון תאומים שבוע 20 הריון שלישיה שבוע 24. השאלה היא - מה קודם למה אי ספיקת צוואר או צירים אצלי למשל בשתי הלידות המוקדמות לא הרגשתי צירים וכאשר כן הרגשתי אותם זה היה צירי הלחץ דקות לפני הלידה אצלי הצירים נראו רק במכשיר האולטרסאונד. השאלה שלי היא האם במצב שלי התפר לא יסכן אותי, מה יקרה עם יהיו לי צירים שאני לא ארגיש, הצוואר יתחיל להתרחב/להתקצר וכאשר כבר כן ארגיש את הצירים אלה יהיו צירי לחץ ואז ספק אם בכלל יספיקו לפתוח לי את התפר. אני ממש בדילמה ופחד, מה דעתך פרופסור קופרמנץ שאצלו אני מטופלת באופן פרטי ממליץ בצורה נחרצת על תפר אבל אני בכל זאת חוששת.

אני אגיד לך מה אני הבנתי

מה שלי נאמר על ידי יודע דבר בתחום הוא, שהרבה פעמים, עצם הפתיחה גורמת לצירים (וזה דווקא מסתדר עם התיאור שלך שלא הרגשת צירים אלא ממש לפני הלידה). אם באמת אי-ספיקה צווארית היא הבעיה, הרי שתפר אמור לפתור אותה, כי אם הצוואר לא יכול להפתח - לכאורה לא יכולים להיות צירים. בפועל, כמו שאת אומרת, לא תמיד ברור מה גרם למה , ולפעמים זה גם לא משנה, כי לפעמים אי-ספיקת צוואר "טהורה" מסתבכת בהריונות הבאים למצב שבו מצטרפים גם צירים מוקדמים מסיבות אחרות. אכן, העניין לא פשוט כלל, אבל אל תשכחי שכשיש תפר המעקב הוא הרבה יותר צמוד בעיקר מהסיבות שציינת. כמובן, רק את ורופאך יכולים לקבל את ההחלטה, אבל אני אישית כן הייתי הולכת על תפר. מאחלת לך המון המון
מכל הלב! עתליה

למעלה