דחוף!

• פותח הנושא JaDa
  • פורסם בתאריך

JaDa

New member
../images/Emo101.gifדחוף!

איפה אני יכולה למצוא ציטוטים (quotes) ותסריט (script) לפרק "his way" בחלל עמוק 9 (עונה שישית)?

Bajoran Preist

New member
וזה המקום לשאול את השאלה-

מה אתם חושבים על קירה ואודו ביחד? אני לא יודע... הם לא ממש נראים לי כזוג מתאים. אמנם עד סוף הסדרה התרגלתי, אבל גם הייתי מעדיף שלא היו מביאים את ויק פונטיין הזה לסדרה! הוא שרף יותר מדי דקות שידור! (היה ת´פרק ההוא במימד המקביל שהרגו את הכפיל שלו, רגע של אושר אמיתי. ובמחשבה שנייה, גם ליקום האלטרנטיבי הוא הגיע?!)

Esmena

New member
אני בכלל באופן כללי לא נוהגת לחשוב,

כמו ששמתם לב..

Ping

New member
אני חושב שזה מיותר

יש מספיק אופרות סבון אם אני איי פעם ארצה לספק את צרכי הרומנטיקה שלי ע"י צפייה בקופסה השחורה. אפילו מ- Jadzia and Worf נמאס באיזשהו שלב.

Esmena

New member
או שלום שלום וברוך הבא../images/Emo140.gif

אין יותר מדי קשר בין זה לבין אופרות הסבון שחובבי מד"ב כ"כ אוהבים לאזכר (לא, אני לא מדברת מניסיון צפייה, תודה לאל) מה פתאום, הרי המפיקים של סטאר טרק כ"כ אינטקטואלים, כמו גם רוב תעשיית הטלוויזיה והקולנוע האמריקאית , שכמובן לא תיצור זבל כזה אלא דברים אינטקטואליים שיהוו אקספציות לאדם החושב והנעלה שלהם , מסורת המיוזיקלס והקומדיות/דרמות רומנטיות שעליהם אומרים ג´וליה רוברטס ובראד פיט תודה בבוקר. הטלוויזיה והקולונוע האמריקאיים מפוצצים בסרטים "מתוקים" מסוג המתיקות שגורמת לך(או.קי. לי) להקיא. לכן אני חושבת שצריך להשאיר את ססטאר טרק נקייה מהדברים האלו, במיוחד DS9 , שהיא הסדרה הכי פחות אמריקאית.למעשה, הפרק הזה הוא אחד מהדברים היותר אמריקאיים שנראו אי פעם. קודם כל, כל עניין ויק פונטיין איש מסורת הסווינג שהמשיך ואימלל את הסדרה גם אחר כך, מקורו,תקנו אותי אם אני טועה, במותו של פרנק סינטרה כחודש בערך פני שידור הפרק(חודש, מה? לפני התסריט והדיאולוגים המפוארים נניתן היה לחשוב בקלות שהוא נכתב בחמש דקות במקרה הטוב) , סמל ומגן אמריקאי בלתי-ממעורער. בפרק הזה - קשה לי לנסח את זה- אפשר לראות את העליונות שמרגישים האמריקאים בקשר לתרבותם. סווינג ומיוזיקלס מאחדים בין שני "חייזרים" במרחק עצום לחלוטין מכדור הארץ. בניגוד להשקעה בתרבויות הזרות שמאפיינת את סטאר טרק ומייחדת במיוחד את DS9 ( סידרה שקמה על עימות בין גזעים, שאף אחד מהם הוא לא אנושי- פדרציה, ואפילו מישהי מעורבת משני גזעים חייזרים ראינו בה)באופן משעשע,אם תרשו לי לסטות מעט לסטות מהפרק,זה גם ההבדל בין אודו לבני הזוג הקודמים של קירה, שהכניסו לסידרה פוליטיקה ב´גורית, בעוד שאודו בעיקר מכנס לעצמו עוד כמה דקות מסך משמימות. אז תקחו את כל אלה ותוסיפו להם- אם זה לא ברור או נאמר עוד מהדברים הקודמים- תסריט רע, דיאולוגים מביישים , קו עלילה מופרך וערימות של צמר גפן, ותקבלו את הפרק הגרוע ביותר בתולדות הטרק, His WAy, שנקרא על שם שיר של פרנק סינטרה שהוא השיר האהוב ביותר על סלובודן מילושביץ, ואם זה נשמע לכם מופרך(כשאמרתי למישהי שמילושביץ מרבה לשמוע אותו בתאו,היא חשבה שזה אקט עינוי של בית המשפט) לי נשמע יותר מופרך שמישהי תסרב לדוקאט ותענה לאודו. אפילו לטירוף של קירה יש גבול.

Ping

New member
תודה.

אני רוצה לחזק את מה שאמרת ב - "דוגרי". אגב, Esmera, את יכולה לענות לי ל- private?

Esmena

New member
דבר ההגהה

אתה כותב "אלי הודעה, ואז אתה פונה אליי ? בשביל להדגיש?אני עונה,סליחה.

Bajoran Preist

New member
דוקט??

טוב, אני מבין למה אודו הוא לא מציאה גברית(איך בכלל הם יודעים מה המין שלהם, דרך אגב? הוא הרי בעצם שלולית של חומר נוזלי), למרות שאין לי דבר נגדו בתור דמות, אבל... גול דוקט? באמת היית רוצה לראות את קירה getting involved אם הרודן הבין כוכבי-אגו מנייאק- צדקן עצמי- מניפולטור- שחושב את עצמו יותר מדי גול דוקט?? (אלו הם אגב הסיבות שכולנו אוהבים אותו, אבל קירה?) אני הייתי מעדיף לראות אותה עם איזה באג´ורי דמוי ברייל או שאקר, או אולי אפילו מישהו לא באג´ורי, ואודו היה מקנא לאורך כל העונה האחרונה, ובסוף מחליט לחזור לגרייט לינק להצטרף לעמו. זה היה יותר נחמד.. oh well... לפחות קירה נשארה פנויה בסוף.

Esmena

New member
הם לא יודעים מה המין שלהם, כי אין

להם אחד. זה שלא ראינו -אם אני לא טועה-את אודו הופך לאישה, חוץ מהמשתנת( שגם היא,כמובן, לא באמת אישה/נקבה) -זה הכל קולונועי, כדי לא להעמיס עלינו יותר מדי. עכשיו. אתה קורא לדוקאט (עם אל"ף בבקשה) אגו מנייאק, צדקן עצמי ומניפולטור. נו,ומי יכולה ללמד אותו ואת כל הגיזרה שיעור בדברים האלה?ניחוש אחד(המאפרת של פיגיי הארווי?) אתה יודע מה? די נראה שהיא אולרדי גט אינלווד טו דוקאט, (איסמנה שוב מורידה בכוחות עצמה את הרמה בפורומים של תפוז, איזה כיף!) אבל מה, היא תהרוס לעצמה את המוניטין הפטריוטי?אפשר לפקפק בזה, זו יכולה להיות שטות, אבל פשוט אין שום הגיון לדמות שלה כרגע. אהבה או לא אהבה, ההתאמה (רומנטית או לא רומנטית) בינה לבין דוקאט, מדהימה, ויוצרת סאגה מאוד מעניינת של אויבות, כמו דוקאט ודאמאר, כמו דוקאט וגראק, כמו כל אלה, וממש לא כמו דוקאט וסיסקו. ואם כבר פטריוטיות, אתה יודע מה, אתה צודק. איזשהו בג´ורי מודל ברייל-שקאר שיכניס קצת פוליטקה בג´ורית לסידרה. רק שלא תהיה האנדרומדה של אודו, פליז, סבלנו מספיק, את זה כל ג´דזיה יכולה לעשות. לחזור לגרייט לינק? לכל הרוחות ,למה בכלל הוציאו אותו משם?

Bajoran Preist

New member
טוב, לצערנו הסדרה כבר נגמרה

וכולנו ראינו לאן זה מתפתח מפה, ולא הכל היה רע! חלק אפילו היה טוב מאוד! ואודו, אני חושב שאודו היה דמות די טובה במשך הרבה זמן, וגם עכשיו. כמובן הייתי רוצה לראות אותו בלי קירה, אבל בלי אודו בכלל? ואז איך היינו מגלים את המשתנים בהתפעה בעונה השלישית? איך היינו יוצאים למסע נועז לגלות את המשתנה שמתחזה לראש האימפריה הקלינגונית? איך היינו מתחבטים בשאלה האם היה צריך לשתף פעולה עם הקרדסים בשם הצדק?

Bajoran Preist

New member
../images/Emo58.gif טוב...

ג´דזיה אנד וורף לא האריכו ימים, כידוע לך... :) והשאלה האם אזרי אנד וורף היו any better... ?

למעלה