דכאון לידה - עזרה - חדשה כאן!

../images/Emo101.gifדכאון לידה - עזרה - חדשה כאן!

טוב, מעט על עצמי. לפני שנה ושבעה חודשים ילדתי בת (זוהי נונוש) מקסימה, נפלאה ומהממת. הכל הלך טוב (עד כמה שלידה וגידול יכולים ללכת טוב). לפני שלושה וחצי חודשים ילדתי בת נוספת, וכאן מתחילות הבעיות. ההריון היה קשה - פיזית ונפשית בשל ממצאים שונים, הלידה היתה בניתוח קיסרי וההחלמה הית קשה מנשוא (למעשה, עד היום אני סובלת לעיתים מכאבים/גירודים באזור הצלקת), יותר מזה- הלידה היתה לפני הזמן (בשבוע 35) כך שהתינוקת נשארה בפגיה שלושה וחצי שבועות. בהתחלה הכל היה נראה נורמלי. עד לפני כחודש. אז התחלתי להרגיש קצת מנוכרת לתינוקת מה שגרם לקשיים רבים בטיפול שלה ובהשקעה בה. כשראיתי שזה נמשך מספר ימים, ושמתי לב לעוד תופעות אשר היו נראות לי מוזרות מדי (כמו חוסר סבלנות לילדה, עצבנות משמיעת הבכי שלה, אני לא מצליחה להגריע אותה-כי אני עצבנית ועוד), התחלתי לקרוא בספרים, להתעניין בפורום הזה, לדבר עם עובדת סוציאלית והבנתי שכנראה מדובר בדכאון לידה. אני יודעת שהדבר המומלץ ביותר הוא לפנות לפסיכיאטר אבל אני ממש ממש ממש לא מעוניינת לדבר על זה יותר מדי. רציתי לשאול האם מישהי מכירה תרופה הומופאטית (אשר לא מצריכה מרשם רופא) שיכולה לעזור במצבים כאלו (שמעתי שיש משהו) תודה תודה תודה

new mermaid

New member
../images/Emo24.gifתמצאי פה אוזן קשבת וכתף

אבל לגבי התרופה בכ"ז הייתי מתייעצת עם איש מקצוע (הומיאופט או רופא משפחה). תראי, אין לי נסיון אישי, ולא מרגישה שמקומי לייעץ בטח לא בלי להכיר, אבל יש פה המון נשים שסיפרו על שינוי משמעותי לטובה בהרגשה האישית ומול הילדים לאחר שהתגברו על מחסום ראשוני מפני טיפול. אם את כבר מרגישה שדרושה לך התערבות חיצונית, אולי בכ"ז תנסי לברר עם עצמך מה הכיוון היעיל ביותר.
וברוכה הבאה!

אדר שלי

New member
לא שמעתי על תרופה כזאת../images/Emo101.gif

אבל אני חושבת שבכל מקרה, זה לא תחליף לטיפול אצל איש מקצוע (יכול להיות גם טיפול אלטרנטיבי, אבל את צריכה להתייעץ בנושא לפחות עם רופא משפחה/רופא הנשים שלך). כל דבר אחר יהיה לא אחראי, בעיקר בגלל שאת כבר מודעת לכך שאולי את סובלת מדכאון לאחר לידה. אני רואה את זה כמו שאנחנו נניח, מניקות או עושות דברים אחרים למען התינוק שלנו, הדבר הכי חשוב שאת יכולה לעשות בשבילה זה לטפל בעצמך וכמה שיותר מהר. וכמובן, תמיד יש לך אותנו (גם לא תחילף לטיפול, בעיניי) מקווה שתרגישי טוב יותר בקרוב!

ברוכה הבאה../images/Emo39.gif

מצטרפת להמלצות קודמותי. ואני חושבת שאת מתכוונת ל"רסקיו רמדי",ששוב,לא מחליף טיפול מקצועי.

אביטלתל

New member
ברוכה הבאה

אני חושבת שאת מתכוונת למשהו כמו רסקיו רמדי, שהיא פיתרון רגעי למצב שיש לך כרגע דיכאון דורש טיפול ארוך טווח והעובדה שאת לא מעוניינת לדבר על זה יותר מדי, אומרת שאולי זה דווקא הטיפול שאת צריכה אולי את פשוט צריכה למצוא את המטפל/ת הנכונים שיהיה לך כימיה איתם ויעזרו לך בכל מקרה, לטיפול הומאופתטי טוב את חייבת לפנות להומאופת טוב ומקצועי נסי לשאול בפורום רפואה משלימה יש משהו שנקרא טיפול בתמציות באך, אני לא יודעת על הניסיון וההצלחה שיש לזה עם דיכאון שייה בהצלחה ואני מקווה שתרגישי טוב בקרוב

1במיה

New member
ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

מניסיון של דיכאון אחרי לידה (אצלי זה קרה אחרי הלידה הראשונה) הצעד הראשון הוא ההכרה בכך שישנה בעיה. המודעות למחלה זה דבר חשוב וכעת נותר רק לטפל בבעיה. אני לא פניתי לפסיכיאטר פשוט החלטתי לעזוב הכל ולדאוג רק לעצמי ידעתי שאני לא יהיה אמא טובה כמו שאני מסוגלת להיות בלי להיות מאושרת הזמנתי לה ביביסיטר והתחלתי לעשות דברים למען עצמי- התעמלתי, נפגשתי עם חברות, נחתי... ובשלב מסויים הכוח חזר אלי (לוקח קצת זמן) מנסיון עם 2 ילדים קצת יותר קשה לעזוב הכל אבל תזכרי שהמצב יכול להחמיר בדיוק כמו שהוא יכול להשתפר ולכן חשוב מאוד לעשות הכל לצאת מהדיכי.
בהצלחה

sipi1

New member
מצטרפת לקודמותי

גם אני חשבתי על רסקיו רמדי. לגבי דיכאון אחרי לידה - כדאי לך לקרוא מאמר חדש ומעניין באתר דוקטורס, בספריית הריון ולידה. אני לא בטוחה שמה שאת עוברת הוא דיכאון כזה - זוכרת את השרשור הזה שהיה כאן ? ובכל מקרה, הייתי פונה קודם לשיחת ייעוץ עם פסיכולוג/ית טוב/ה, לפני פנייה לפסיכיאטר. הרבה פעמים זה מספיק כדי להחזיר את העניינים לפרופורציות הנכונות. מקווה שתתאוששי מהר !

odeia

New member
ציפי, גם אם הולכים לפרחי באך

הרסקיו כאן הוא לא התרופה, צריך אבחון מלא וטיפול מלא. ישנן 38 תמציות ורק מטפל בפרחי באך יוכל להתאים אותן למטפול.

מעיןבר

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

הייתרון בפניה דווקא לפסיכיאטריה היא שלא בהכרח תדרשי "לדבר עלך זה". דיכאון הוא תוצאה של כשל במערכת הכימית והביוכימית במוח שניתן לפתור באמצעות תרופות, רובן בטוחות ביותר לשימוש. פסיכיאטר, שלא כמו פסיכולוג, הוא רופא שמוסמך לרשום תרופות שכאלה ולא בהרח רוצה לעשות אנאליזה למצב. אישית אני חושבת שכמו כשכואב לנו הראש אנחנו לוקחות אקמול/אופטלגין/אדוויל, כשבלוטת התריס משבשת את חיינו אנחנו נוטלות טיפול, כשאנחנו רוצות למנוע הריון אנחנו נוטלות גלולה או לחלופין בגיל המעבר נהנות מהאפשרות ליטול טיפול הורמונלי חלופי, כך גם כשהנפש כואבת אפשר לקחת תרופה. לא מבינה את הסלידה מתרופות מרשם רופא והפניה להומיאופתיה כשיש לרפואה הקונוונציונלית פתרונות כ"כ טובים. נראה לי לא נכון לפסול את הרפואה ולפנות לאלטרנטיבה לפני שניסית לראות מה אפשר להציע לך. ולא - רסקיו רמדי לא מרפא דיכאון. חוצמזה נראה לי שצדקה מי שאמרה שאולי דווקא כי לא מתחשק לך את צריכה לדבר על זה.

משוש30

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

קודם כל יופי שעלית על זה ולא חיית בהכחשה. לגבי תרופות הומאופטיות תנסי את פורום רפואה משלימה בתפוז. בכל מקרה אני כן הייתי פונה לטיפול הורמונאלי ברפואה קונבנציונאלית מקווה שהדברים יסתדרו במהרה ותגלי את הדברים הנפלאים שיש לבת השניה שלך להציע

למעלה