דלקת בגיד אכילס

yaelbm

New member
../images/Emo101.gifדלקת בגיד אכילס

בעקבות הליכה מאומצת בחולות ודיונות נהייתה לי דלקת בגיד אכילס( או קצת מתחתיו ) בדיוק בכרסול מהצד האחורי. השאלה היא לגבי הליכה- האם מומלץ ללכת במישור או עליה ? מישהו המליץ לי על עליה אבל זה נראה לי בדיוק הפוך, כי זה מותח את זה עוד יותר. ( אני יודעת שהכי טוב מנוחה אבל השאלה היא - אם הולכים אז איך עדיף). תודה ושנה טובה

מור שלז

New member
אאוץ' ../images/Emo201.gifההמלצה שלי: להתייעץ עם מומחה

דלקת בגיד אכילס יכולה להתפתח לדלקת כרונית - שאז קשה מאוד להיפטר ממנה. חבל בעיני לקחת סיכון, ולמצוא את עצמך עם פציעה חמורה יותר ומושבתת מפעילות הרבה מאוד זמן. יש הרבה דברים שאפשר לעשות, ודוקא בשלב הראשוני כדי שהדלקת תעלם, וגם תרגילים לשיקום כדי למנוע את החזרה של הדלקת. אבל בכל אלו מי שמייעץ הכי טוב זה איש מקצוע, ורצוי מאוד אחד שעובד עם ספורטאים. בינתיים מצרפת לך מאמר שבעיני הוא אחד המקצועיים שיש על פציעות גיד אכילס תרגישי טוב

לצערי זו נקודת התורפה שלי

אז ככה- 1. לא לעשות עליות כי כמו שכתבת זה יותר מתיחת יתר לגיד. 2. קרח אחרי כל אימון כ- 15 דקות. אפשר ואף מומלץ יותר מפעם ביום. 3. להוריד הילוך במאמץ - במרחק ההליכה ובמהירות. 4. להרבות בסיבוב איטי של כף הרגל לשני הצדדים. 5. להשתמש במישחות שמקלות על דלקות - אמולג'ל וטראומיל (יש עוד כמה, אבל באלה אני משתמשת). 7. להרבות בגמישות של הרגליים ולא רק של אזור גיד אכילס. 8. כשפחות כואב להגמיש את אזור גיד אכילס ובמקביל תחזקי אותו. יש אתרים שממש ממליצים על תרגילים ספציפים. תסתכלי באינטרנט. והכי חשוב - כמו שמור כתבה לך - דלקת של גיד אכילס היא עניין מעצבן שאם לא מתיחסים אליו בכובד ראש הוא עלול לשבש תוכניות בהמשך. תתיעצי עם עוד אנשי מקצוע והכל במתינות. שיהיה רק טוב - נעמי

yaelbm

New member
תודה רבה לשתיכן

אשתמש בהמלצות שלכן. לא חושבת שאני במצב חמור אבל אבדוק יותר טוב את מצבי. תודה ושנה טובה

יעל מצאתי מאמר שיכול לעניין אותך

בנושא חיזוק השרירים העוטפים את העקב והחשובים לחיזוק ומניעת דלקות וכו'. בריאות נעמי

למעלה