המחלקה הטיפולית

שירלי317

New member
../images/Emo101.gifהמחלקה הטיפולית../images/Emo101.gif

בעיות ברכיבה, בעיות התנהגות של סוסים. ובקיצור- סוסים וההתמודדות איתם. כל שבוע עולה בעיה עיקרית אך כל המוסיף, בעיה משלו לדיון, הרי זה מבורח. והשבוע, בעיטות בתא. האם נתקלתם בסוסים שבועטים בתא? רק בערב בחלוקת האוכל? כל היום? כל הלילה? מה לפי דעתכם ההשלכות של המנהג המגונה הזה? פוגע ברגליים של הסוס? מפריע בצורה כלשהי? והכי חשוב, האם ניסיתם או אתם מכירים דרכים לפתור את הבעיה במניעת ההרגל המגונה של הסוס בצורת חינוך מסויימת? אם ניסיתם פעם, זה הצליח? תזרמו עם הנושא, אל תענו כשאלון, פשוט תסבירו את ההקשר והדעה שלכם בעניין. סוף שבוע נעים לכולם.

PinkHorse

New member
הווו אני באמת אשמח לשמוע טיפים..

במיוחד בשעת האכלה.

מכיר... שונא את זה.[מבורך*]

יש לנו סוס בחווה שניסו פעם לחנך אותו בכך שלא נתנו לו אוכל כשהוא חיכה בעצבנות (לפני שקנינו אותו). מה שקורה שבכל חלוקת אוכל הוא נהיה עצבני, בועט ומאיים על מי שעובר לידו. ההתנהגות הזאת בראש ובראשונה גורמת לסוס לאכול בחוסר שקט, וזה מאוד לא בריא... מה גם שזה גורם לסוסים שמסביבו להיות עצבניים (לא בריא נמבר 2). גיליתי דבר מעניין, סוסים צעירים שעומדים ליד סוס כזה- לומדים להתנהג ככה גם, כמו בליעת אוויר והפרעות למינהן... אז הסוס שלמד, לא עצבני אבל הוא אוכל עם רגל באוויר (הכי מוזר בעולם) כמובן שלהעביר לסוס הצעיר את ה'בעיה' היה פשוט. יש צמידים לרגליים האחוריות שמחוברית בשרשרת, נראה לא נעים אבל למי שהפלצנות גוברת עליו אפשר לקנות כזה גם עם פרוות אפרוח... חחחחח אנחנו לא משתמשים בזה, הכי קל זה להעמיד מישהו שהסוס בוטח בו לידו בזמן האכלה. שהבנאדם ידבר וירגיע אותו, ילטף אותו- זה עובד באמת מדהים. ועם הזמן אתה אומר זה רק ילך ויסתדר....

arieledaho

New member
גם טיה אוכלת עם רגל באוויר..

וגם שהיא רוצה גזר או סוכריה חחח

חחחחח בסדר אם רון רוצה משהו

הוא ישכיב אותך על הריצפה ויקפוץ עליך עד שהוא יקבל... והוא יותר גבוה מהפונית האליפסה שלך, שזה ברור בערך כמו ההתערבות הגאונית שלכן.

2eye

New member
ה"X" פנסיון שלי -> בועט.

כל פעם שהייתי נכנס אליו (ילד קטן ומסכן שמפחד מהסוס הבועט) הייתי צריך להצטייד בגז אומשהו טעים. כי אם לא, הוא היה מפנה את התחת ובועט. יום אחד ניר (המפרזל) ראה את זה והסביר לי "קח את החבל של הראשייה ותצליף בו שיסתובב. השתמשתי בשיטה הזו יום וחצי, עד שמישהו ראה אותי ולא הבין מה אני עושה והחליט לסובב אותי ב180 מעלות. הוא הסביר לי לדבר עם הסוס בקול רך, לגשת עליו עם יד קדימה ולאט, להסביר לו שכל מה שאני רוצה זה לשים עליו ראשיה. אחרי זה הייתי נותן לו גזר, כדי שלא יעשה את זה לאחרים. אוקי, הסוס בועט - זו עובדה, השאלה היא מה גורם לו לבעוט? לפעמים זה כשהרוכב/מטפל/לא משנה מי יודע שהסוס בועט וקצת חושש, הסוס מרגיש ויש בו צורך לבעוט. לפני איזה חודש, אני לימדתי את החצי פנסיו שלו שלא צריך גזר או קוביית סוכר. יש אצלנו גם סוסים שנושכים בזמן האכלה, כשאתה לידם, או סתם שאתה מאכיל אותם. אצלנו נמותנים להם מכות קטנות שהם בקושי מרגישים מבחינת כאב, אבל די מרתיעות אותם.

שירלי317

New member
הכוונה הייתה לבעיטה בקירות ודלת התא

לא באנשים. בעיות שונות, עם פתרונות שונים.

שירלי317

New member
טוב...

האמת שהעליתי את הבעיה הזו בעיקר בגלל שקים תמיד בועטת בקירות של התא שלה, במיוחד בזמן ההאכלה, וכך גם מנפחת לעצמה את הרגליים וגורמת לעצמה לנזק מצטבר. והיום התחלתי לחשוב על מה עושים עם זה, בלי התייחסות לכך שעכשיו עוד סוסים באורווה מתחילים לבעוט. המדריכה שלי הזכירה את הצמידים האלה לרגליים, עם שרשרת שבעת בעיטה מצליפה בסוף וכך יוצרת מצב של צירוף פעולה לתוצאה. אבל הפתרון הזה נשמע לי מעט "רשעי". העניין הוא, שלעמוד לידה ולנסות להרגיע לא יעזור, ניסיתי. לפעמים זה אפילו מעודד אותה עוד יותר להתחיל לבעוט. אבל בעצם, תהיתי מה מקור ההרגל הזה. כי הדרך הטובה ביותר לפתרון היא דרך הגורם. ועצבנות היא לא התשובה המפורטת. יש רעיונות?

זה יכול לנבוע גם משיעמום...

כשרגע ה'שיא' בחיי היומיום שלה הוא האכלה, היא מראה את זה ע"י התרגשות, קפיצות בעיטות וכדומה... סביר להניח שאם היא תעבוד יותר קשה או תצא יותר פעמים ביום זה יעבור לה. סוס שעובד קשה- אוכל לאט, מתנפל על האוכל פחות ובכללית עם פחות תיאבון....

שירלי317

New member
היא לא משועממת

ואני בטוחה בזה ב100 אחוזים. היא כל היום משוחררת עם עוד 3-4 סוסים, משתוללת. ועובדת עכשיו בסביבות ה3 פעמים בשבוע. והיא אוכלת לאט מאוד, לוקח לה פי 2 יותר זמן לאכול מלרב הסוסים. אבל, כשהיא בתא בערב, היא מתחילה לבעוט בכל דבר אפשרי. אז להפך, אולי זה דווקא הזמן שהיא הכי משועממת, כשהיא בתא לבד, להבדיל משאר היום שיש לה תעסוקה שותפת. אין לי מושג. אבל שעמום זה לא.

ToryMaster

New member
אולי צומי?

יכול להיות שהיא לא מתה על זה שהיא לבד בתא בלילה, וזו הדרך שלה למחות על זה.

שירלי317

New member
יכול להיות

אבל אני לא יודעת מה אפשר לעשות אם ככה, היא מוקפת משני הצדדים של התא, לרב, בסוסים שהיא ביחסים טובים איתם עם אפשרות של אינטראקציה מינימלית פלוס. מעבר לזה, בעבר היה לה כדור תלוי בתא כדי שתשחק בו, אבל זה גם לא עזר, מבחינת הפגת שעמום, למרות שהיא השתעשעה בו, אבל עדיין בעטה.

ToryMaster

New member
הממ

אין לי רעיון, לצערי, אבל אפקח אוזניים ואולי משהו יצוץ.

gili600

New member
../images/Emo207.gif

בגלל שהאוף ממש למטה ולא נראה לי שמישו יראה את זה אני מנצלש"ת לפה.. לי ולנעם יש קומונה חדשה.... וכולכם מוזמנים http://communa.tapuz.co.il/horsesonly

אני מכירה

והבעיטות של אותם סוסים לא נובעות מסיבות שקשורות לאוכל. מקרה ראשון: סוסה שלא ממש אוהבת סוסים אחרים חוץ מכמה מסויימים. פעם אחת היא התעצבנה על סוס שהיה שכן שלה והתחילה לבעוט וחזק, כמעט פוצצה את כל התא. אצלה מה שעוזר ומלמד אותה לא לעשות את זה זה צעקה ולפעמים גם הרמת היד. תוך שנייה היא מבינה את הרמז ומפסיקה. זה יכול לקרות בכל שנייה ביום שהיא תתחיל. במקרה שלה ההרמת יד והצעקה מחנכות אותה, אין דרך אחרת. מקרה שני: סוס שלפעמים יש לוה רבה מרץ. הסוס עצמו עצלן, אבל לפעמים בא לו לצאת והוא בועט. אז או שמרגיעים אותו, או שאם יש מאנז' פנוי מוציאים אותו למאנז' ואז אפשר לראות אותו עושה קאנטרים וגלופים מטורפים עם באקים. יש כאלה שיגידו שזה לא בסדר, כי זה בעצם לתת לסוס את מה שהוא מבקש. אבל אחרי שמוציאים אותו הוא רגוע במשך כל היום, וזה גם מתבטא בעבודה עליו. הוא פחות עצבני, פחות מלא מרץ, יותר סבלני, יותר משתף פעולה. וגם, זה לא קורה ממש הרבה, לכן הוא לא לומד לבעוט ולבעוט, הוא בועט רק כשבאמת הוא מרגיש שהוא חייב לצאת מהתא. רוב הזמן הוא עומד בתא בשקט ולא עושה צליל קטן. בעיטה יכולה להוביל לבעיות ברגליים לדעתי, אבל זה גם תלוי במה הוא בועט. עוד סיבה שבעיטה יכולה אולי לסכן במידה מסויימת, היא באורוות שבהן התאים מעץ והעץ נשבר. אם הסוס ממשיך לבעוט הוא יכול להיפצע משברי העץ שנשארו, או שהרגל תיכנס לפתח והוא ייבהל. מקווה שיצא הגיוני

למעלה