הרגשות של לפני הריון...

tulila

New member
../images/Emo101.gifהרגשות של לפני הריון...

ערב טוב לכל הבנות, ברצוני לדעת אם יש הרגשות או/ו תחושות בשבועיים מהביוץ עד אי קבלת המחזור? ובנוסף, עשיתי אולטרסאונד ויש לי זקיקים וביוץ אך יש לי בעיה שאין לי רצף של 12 ימים של חום עד לקבלת/אי קבלת המחזור ולכן אני שוב ושוב מקבלת את המחזור. שאלתי היא: איך אפשר לגרום לכך שחום הגוף לפי שיטת חום השחר ישאר גבוה במשך זמן רב של לפחות 12 ימים? האם יש טיפול תרופתי? ויטמינים? תודה רבה לכן טלי

מעיןבר

New member
הי טלי

לעניין התחושות מהביוץ ועד הווסת - זה משתנה מאישה לאישה. אני למשל, לא הרגשתי כמעט כלום פרט לרגישות מוגברת מעט בפטמות (וגם זה לא תמיד). יש נשים שחשות נפיחות, כאבים שונים באיזור הבטן, בחילות קלות או מצבי רוח (הורמונים רבותי, הורמונים). את שאלתך השניה לא ממש הבנתי - האם את מתכוונת לכך שמיום הביוץ ועד ליום קבלת הווסת אין 12 ימים או שאת מתכוונת לכך שהחום שלך איננו קבוע? לא אמור להיות לך "חום" - חום הגוף הבסיסי אמור לעלות בכ- 0.3 המעלה - זה שינוי שאם לא מודדים במיוחד לא ניתן להרגיש בו וכמובן שאין מקום לגרום לעליית חום הגוף באופן מלאכותי. אם כוונתך שהשלב הלוטאלי שלך בין יום הביוץ ליום קבלת הווסת קצר - יש להפנות את העניין לרופא להמשך בירור וטיפול (לפעמים מקבלים תמיכה של פרוגסטרון חיצוני). אם תאירי את עייני אני אשמח לענות כמיטב יכולתי.

tulila

New member
../images/Emo51.gifמעין

הי מעין, תודה על שענית לי על 2 השאלות. לגבי השאלה השניה: כן, התכוונתי לשלב הלוטאלי בין יום הביוץ ליום קבלת הווסת שהינו כ9 ימים בלבד. הרופא שלי אמר לי שאני צריכה לפחות 12 ימים של שלב לוטאלי. האם הפרוגסטרון "עוזר" להאריך את זמן השלב הלוטאלי מעבר למה שיש לי כרגע? הרופא שלי בחופשה, הוא יחזור רק בעוד שבוע... ופשוט עניין אותי לדעת לגבי השלב הלוטאלי. ברור שאני אשאל אותו לגבי זה, הוא פשוט אמר לי בפעם האחרונה שהייתי אצלו שזה לא מספיק טוב... ולא נתן לי פתרון לגבי זה. תודה רבה, טלי

פּוֹנְג

New member
טליה, את מוזמנת לקרוא את המאמר

הזה. אולי הוא יעזור לך קצת בנוגע לסימנים. (כרגע הקישורים שבסוף המאמר לא פועלים, אז אל תנסי) בנוגע לשלב הלוטאלי אפשר לקחת קומפלקס B והויטמין בו יכול להאריך את השלב הזה, אבל לשלב הלוטאלי יכולות להיות סיבות נוספות ולעיתים צריך התערבות רפואית, הורמונים או תרופות, לכן צריך בכל מקרה להתיעץ עם הרופא.

tulila

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo51.gifרבה רבה

הי פונג (ומהו שמך האמיתי?) אני מאוד שמחה שעזרת לי. ברור לי שאתייעץ עם הרופא שלי (הוא פשוט בחופשה והוא יחזור ביום ראשון כך שבאמת לא היה לי את מי לשאול ובכלל המזכירה שלו שהיא בעצם גם אשתו ממש אנטיפטית ולא מוכנה תמיד להעביר אותו כדי שאוכל לדבר איתו) אבל זה פשוט סקרן אותי אם יש "תרופה" לכך. ואני מאוד שמחה שלכל דבר יש פתרון. יתכן אגב שחסרים לי ויטמינים בגוף בשביל להגיע לשלב לוטאלי "טוב"? ואם כן האם אני יכולה לאכול "מאכלים" מסויימים על מנת לקבל את הויטמינים דרך האוכל? האם אני יכולה לקחת לבד את הויטמין הזה ללא התייעצות הרופא (כל זאת, כי לפני יומיים היה לי ביוץ)? והאם כדאי לבקש מהרופא לקחת את הויטמין הזה מהשבוע הבא במקום לחכות שוב פעם חודש נוסף כדי שהוא יואיל בטובו לתת לי את זה (אולי מאוחר מדי לקחת את זה בשלב הזה כלומר לאחר הביוץ)? תודה שוב טלי

למעלה