חדשות מעולם הרפואה

morancho1

New member
עלייה במספר מחלות מעיים../images/Emo193.gif

בכתבה מצויינות מספר סיבות אפשרויות לתופעה... אני דווקא חושבת שאחת הסיבות יכולה להיות צפיפות היתר בבתי החולים, בתקופת החורף (תקופת התפשטות המחלה), בגלל שדווקא בתקופה זו יש כ-200% תפוסה בבתי החולים...

morancho1

New member
האם לספר את האמת לחולה?../images/Emo193.gif

אז מה קורה בפועל.. הצוות הרפואי עקרונית נגד, החולים, לא מפתיע, דווקא בעד... איפה המראיינים של המו"ר שישאלו עכשיו בעד ונגד אמירת האמת לחולה? האם זו סתם דרך להתעלל במועמדים או שיש נטייה להגביר את שיתוף הפעולה עם החולים גם בפועל?...זאת נדע רק עוד כמה שנים.

morancho1

New member
החולה צועד על קיבתו..מסתבר שזה נכון

ואפילו אחרי שאני קוראת את הכתבה אני לא יכולה להפסיק לחשוב: "אבל זה אוכל של בתי חולים..של בתי חולים!"...

nightriders

New member
אם החולים בעד, והחוק ממילא מחייב

אני לא רואה היכן הדילמה. ובאופן אישי אני חושב שברב המקרים רופאים נמנעים לספר את האמת לחולה לא מתוך התחשבות בחולה אלא מתוך התחשבות בעצמם בלבד.

morancho1

New member
גם אני סבורה כמוך.

רופאים מפחדים באיזשהו מקום מחולה שמודע לזכויותיו, מודע למצבו לסכנות לתופעות הלוואי.. עדיף חולה-זומבי שאומר: "כן כן" ולא שואל שאלות. מה שעצוב בכל עניין, בד"כ גם החולים שאומרים "כן" לרופא- גם הם לא פרייארים, ולא תמיד באמת מבצעים את ההמלצות של הרופא..אז יש לנו רופא שמאוד מסופק מעצמו, וחולה שנשאר חולה ומחכה שזה "יעבור לבד". ועוד קוראים לזה רפואה מודרנית...

in god we trust

New member
בסורוקה

אני יודע שיש מחלקות שבמקביל לטיפול נמסר לחולה דפי מידע בדבר מחלתו ו\או שיטות הטיפול -מידע שיכול להוות כר לשאלות ולהמשך הסברים. אכן יוזמה מבורכת.

morancho1

New member
יש מצב.

תאוריית "מעגל הקסמים", כל חלק במעגל משפיע על החלק שבא אחריו ואתה בעצם לא יודע מה היה קודם.. בכל מקרה זאת הדרך היחידה שיש לי להסביר איך אוכל של בית חולים!! גורם לאנשים להרגיש טוב יותר..

למעלה