חירום

רותיקה

New member
שלום! יש לי שאלה סופר חשובה!!!

מקווה שמי שיודע יוכל לעזור לי... לכלבה שלי יש פצע ביד. הווטרינר אומר שזה אלרגיה לאוכל. החלפתי לכלבה שלי אוכל לפני שבועיים והווטרינר אומר שזה בגלל זה. אוקיי... הוא נתן לנו משחה ושמנו לה אותה. יום אחרי זה ראיתי שזה מתפשט ועובר גם ליד השנייה. חזרתי לווטרינר והוא נתן לה זריקה... עכשיו פה הבעייה... הוא אמר כך: הזריקה היא כדי להחליש את המערכת החיסונית, ואז כך האלרגיה תיפסק. עכשיו בגלל שהחלישו לה את המערכת החיסונית צריך לתת לה אנטיביוטיקה, כדי שהיא לא תידבק בחולירות אחרות. השאלה שלי היא: האם הדבר הזה ה--ג--י--ו--נ--י????? או שמא פשוט עבדו עלי בעיניים??? זה נראה לכם הגיוני לתת זריקה, כדי שתחליש את המערכת החיסונית, ואז לתת במשך שבוע ימים אנטיביוטיקה??? וכל זה רק בגלל שיש לכלבה שלי אלרגיה למזון????? מה דעתכם???

RoN4ik

New member
צריכה עזרה - דחוף!!!!!

שלום רב! רציתי לספר על מקרה שקרה לי לפני שמונה ימים עם כלב, מסוג וימרנר. כידוע לכל כלבי הוימרנר רגישים מאוד, הם אינם מסוגלים להפרד מבעליהם ורגישים עד מאוד. נחזור למקרה.. לפני כשבוע כלבי, כך טוענים שרט, ילד בן שמונה, ואז הוא בהסגר. התנאים בהסגר מחפירים ומבישים,ללא חלונות וסרחון נוראי שורר במקום. אני דואגת שהכלב ימות מדאגה או מיאוש וצער, הוא לא יודע על מה הוא נענש, האם יש סיכוי שהוא ייעלב עליי!? שאלותי הם: הילד לא קיבל חיסון בלשכת הבריאות, האם ההסגר של כלבי חוקי? חתימתי אינה מופיעה על טופס ההסגר, ולא שמעו את הצד שלי בסיפור, האם זה הגיוני? גם פה יש עברה על החוק? כיצד ניתן להוכיח שכלבי אינו יכול להיות במעצר משום שזהו סוג רגיש!? תודה מראש

Necrophil

New member
משהו אחר מוזר לי

מדוע האלרגיה נמשכה אם המזון הוחלף?

trini2

New member
איזה זוועה ../images/Emo7.gif

אין לי שום ידע בנושא, מצטערת. אני מכירה ויימרנרים מקרוב והם באמת נורא רגישים ומקסימים אבל אני לא חושבת שאת צריכה לדאוג שהוא ימות מצער. כלבים יכולים להיות חזקים מאוד כשצריך. אני מאוד מקווה שתוציאי אות משם במהרה, איזה מתוק הוא! בהצלחה לכם !

RoN4ik

New member
תודה רבה על איחולי ההצלחה!

למעשה, יש בפי חדשות טובות, ארגנתי עם הוטרינר שמחר, כלבי ישוחרר ויחזור לביתו, החם והאוהב.

tipid

New member
RoN4ik שמחה בשמחך!

ובהזדמנות זאת ברצוני לברך את כל חברי וחברות הפורום בברכת שבוע טוב ומבורך מלווה בבריאות אושר נחת הנאה שלום ובשורות טובות . תמר

רותיקה

New member
רק לפני יומיים גילינו את האלרגיה,

וכבר החלפנו לה את האוכל, הבעייה היא שהכלבה שלי כבר יומיים לא נוגעת באוכל. אנחנו מבשלים לה עוף עם אורז... הבנת?

Il Duce

New member
את בטוחה שזו אלגריה?

לי זה נשמע יותר כמו גזזת. מצד שני, אני לא וטרינר...

Il Duce

New member
גזזת זו מחלה קשה הנגרמת מפטריה

ללא טיפול מתאים המחלה קטלנית ואחד מסוגיה יכול לעבור גם לבני אדם. הטיפול במחלה הוא ארוך (לחתול שלי לקח בסביבות החודש להבריא) והוא כולל נטילת מתכות כבדות שפוגעות במערכות הגוף. נשירת שערות ופצעים בעור הם מסימני המחלה. לחתול שלי זה התחיל כפצע קטן (מ"מים ספורים בהיקפו) בצוואר, אך למחרת הפצע גדל (ס"מ בקוטר) ומצאנו שערות שנשרו (לא כשערות בודדות אלא חתיכות פרווה שנפלו מעורו) בדירה. אני לא יודע מה יש לכלבה שלך (ואני מקווה שזו רק אלרגיה) אבל כאמצעי זהירות נוסף הייתי מציע לך לא לגעת בפצעים בידיים חשופות.

אלרגיה אצל כלבים היא בד"כ תוצאה של

מזון חלבי או מבשר עוף. הזריקה שהיא קיבלה, כנראה, סטרואידים (קורטיזון או ניגזרותיו), אבל זו, כמובן, רק השערה. למה שלא תשאלי מהו החומר שיש בזריקה? זו זכותך לדעת. ומדוע שלא תשאלי למה בנוסף גם אנטיביוטיקה ? אולי אפשר בלי? אצלנו, למשל, כשיש בעייה, הרופא שואל אותי, אם אני מוכנה לתת אנטיביוטיקה, או לנסות ולראות לאורך יומיים-שלושה, מה מתפתח. הוא יודע שאני נגד הנ"ל ומכבד את גישתי. כך אנו פועלים ביחד למען הכלבים, והתוצה מצויינת. בד"כ, מזון שמכיל בשר כבש, הוא פחות אלרגני מאשר מזון אחר, ומתאים לכלבים הרגישים לבעיות עור. חשוב לשים לב, אם הכלבה מלקקת את הפצע שיש לה. כי אם כן, נראה שזו הבעייה. לכלבות בפרט, יש נטייה ללקק את רגליהן הקדמיות באזור גב-הרגל. הליקוק האובססיבי נמשך לאורך ימים והוא משמש כגורם מרגיע. התופעה מתרחשת, ברוב המקרים, עקב שיעמום. צריך להפסיק אותה, אם ע"י פקודה ואם ע"י עירור התרחשות מעניינת. אם נותנים לתופעה להימשך, ייווצר פצע עמוק. עכשיו, הליקוק יימשך בגלל הגירוי שנוצר עקב הפצע. לי יש, הודות לרופא הנ"ל, משחה לשימוש בבעיות עור (עובדת נפלא גם על בני-אדם) ואני מורחת אותה לכלבה שלי - זו שסובלת מבעיות עור - תמיד תמיד. שם המשחה ´משושית´ והיצרן "מורז". אני ממליצה בכל פה ולא, אין לי מניות אצלם.

trini2

New member
איזה גזע הכלבה ?

לאחותי יש כלבת הסקי שהיתה לה בעיה דומה, ואחרי החלפת עשרות סוגי אוכל והמון זריקות קורטיזון התברר שיש לה אלרגיה חריפה ל ... פישפשים ! מה שדי נפוץ אצל הסקים.

goldy27

New member
למה שלא תלכי לוטרינר אחר?

לחוות דעת שניה? אולי ההוא טועה?

רותיקה

New member
אוריין כנסי...../images/Emo26.gif

יש מספר דברים שכתבת שהם באמת נכונים... הכלבה שלי בהחלט מלקקת את האזור. בקשר למשחה יש לי אותה, וזה באמת מה שאני מורחת לה. בוקר וערב. בקשר לזריקה זה אכן סטרואידים. והאנטיביוטיקה זה בגלל הזריקה הזו שהוא נתן, שמחלישה את המערכת החיסונית, אז בגלל זה צריך לתת את האנטיביוטיקה כדי למנוע התפרצות מחלות נוספות... עכשיו לא הבנתי משהו... הפצע שלה הוא בבית השחי (ככה קוראים לזה אצלם?) ואת כתבת על זה שהכלבה מלקקת את כפות הרגליים... אז לא ממש הבנתי... כי הכלבה שלי אכן מלקקת את כפות הרגליים שלה, אך זה בלי קשר לפצע שבבית השחי. (שאותו היא גם מלקקת- בייחוד לאחר שאני שמה לה את המשחה הזו). בכל אופן... האם הדבר הגיוני מה שהווטרינר עשה לה? האם זה הגיוני שהוא נתן לה כזו זריקה, ושצריך להשתמש באטיביוטיקה?

Michelle1

New member
סטרואידים

אכן מכסים טווח נרחב מאד של אלרגיות (במידה וזו אכן הזריקה שניתנה לה). הבעיה נראית לי לא בעצם הטיפול שהוא נתן, אלא בעצם העובדה שאינך מרגישה בנוח עם הוטרינר הזה, מה שבהחלט לגטימי, אבל כדאי שתשקלי החלפת וטרינר למישהו שיש לך בו אימון מלא, שאת מרגישה נח לשאול כל שאלה שעולה בדעתך ושנותן לך להרגיש שותפה בקבלת ההחלטותץ נראה לי שזה הזמן לקבל חוות דעת שניה ולהתחיל לגשש אחר וטרינר חדש שיוכל לתת לך להרגיש בנח.

רותיקה

New member
יש לי עוד שאלה...../images/Emo26.gif

לפני כמה שעות ראיתי שיש עליה פשפש. חיפשתי עוד... אך נראה לי שאין לה יותר... בכל אופן אני מעוניינת לעשות לה את הטיפול עם הפרוטליין- נגד הפישפשים. אני יכולה להתחיל עכשיו עם זה (בזמן שיש לה את האלרגיה?) או שעדיף לחכות עד שהאלרגייה תעלם? נ.ב: יש לה גם עצירות..... (בגלל שהווטרינר אמר לתת לה אורז...) מה עושים??? בכלל אין לה מצב רוח, והיא בכלל לא רוצה ללכת לטייל. אני נאלצת למשוך אותה בכח... ודבר אחרון... היא כל הזמן מלקקת את הפצע הזה שיש לה (בייחוד לאחר שאני שמה לה את המשחה...). השאלה היא האם להגיד לה להפסיק או לתת לה להמשיך? תודה!!!

TheFinalCut

New member
יש הגיון

תראי, תגובה אלרגית היא תגובה בה המערכת החיסונית תוקפת את עצמה (מה שנקרא בעגה מדעית תגובה אוטואימיונית). טיפול ע"י גורמים מדכאי מערכת חיסונית הוא נפוץ כטיפול באלרגיות קשות. אך כאמור כשמערכת החיסונית מוחלשת, הגוף רגיש לתקיפת כל מיני מיקרובים שעשויים לחולל מחלה. לכן, הוטרינר רצה לפתור את בעיית האלרגיה, אבל לא רצה להחליף אותה בזיהום חיידקי, ולכן הוא המליץ לך לתת לכלבה אנטיביוטיקה "ליתר ביטחון". כלומר - המתודולוגיה הגיונית. האם גם האבחנה הגיונית? לא יודע, אני לא וטרינר...

למעלה