חלבה פרסית

niya

New member
../images/Emo101.gifחלבה פרסית../images/Emo94.gif../images/Emo214.gif../images/Emo212.gif../images/Emo135.gif

או קיי חברים, זה הרבה זמן שאני מחפשת את המתכון לחלבה הזו - מה שתמיד הכינו כממתק, לרוב לחנוכה (שכבר בפתח...)
אז לקחתי מתכון מדודה שלי היקרה, אבל הוא לא יצא ב-ד-י-ו-ק...
ואני עדיין מחפשת.
מה שאני כן יודעת זה שהמרכיבים הם קמח, שמן, זרעי כוסברה (תוחמה גישניז), סוכר ואולי מי ורדים (ואולי לא)
יאללה תחרות מתכונים...
 

niya

New member
באותו עניין../images/Emo204.gif../images/Emo119.gif

מתכונים לאוכל פרסי שמצאתי באינטרנט. ולא, זו לא החלבה שעליה אני מדברת...
 

niya

New member
ועוד - מי מכיר את

זה ? זה באמת פרסי?
אז איך זה שאני לא מכירה?
 

mbar30

New member
ניה - אם את מתכוונת לחלווה

שנותנים לאשה לאחר לידה או לכלה בבוקר שאחרי החתונה אני אוכל לשאול את אמא או לנסוע לבקר את סבתא שלי..... מעניין שיש הרבה דברים שאני נזכרת בהם וחסרים לי המתכונים יאללללה - אני אשאל את אמי..
 

niya

New member
תשאלי, תשאלי../images/Emo24.gif

לא יכול להזיק! יכול מאד להיות שזה מה שהיו נותנים ליולדות. בינתיים מצאתי בספר של גדעון כלימיאן מתכון, אבל אין בו תוחמה גישניז - ובתמונה הוא גם לא נראה כנמו שאני זוכרת את זה. אם תרצו אעלה את המתכון
 
לדעתי את מתכוונת לחלווה שאוכלים בחנוכה...

משחימים קמח בסיר חם לפחות 30-40 דקות. מזליפים בהדרגה שמן סוכר וככה מערבבים בלי הפסקה איזה חצי שעה. מוסיפים את גרגרי הגישניז נותנים ללבה הצהובה הזאת לבעבע עוד כמה דקות ומקררים. יוצאים גושים צהבים מתוקים ופריכים. יאמי. אח"כ דופקים דיאטה של חודש וחוזרים לשיגרה..
יש גם את החלווה המדהימה של השירזים שמורכבת מאורז,שמן,סוכר,מים,הל,קינמו,ן פיסטוק,תמרים מי ורדים ועוד מלא דברים טובים. השכנה השירזית שלנו הייתה מכינה לי במיוחד כי טענתי שהחלוה שלה טעימה לי יותר משל אימי...
ככה הייתי מרויח פינוק שירזי שווה. ויש את החלוה המפורסמת שניקראת גם "הויאגרה הפרסית" שניתנת ליולדות ומכילה בתוכה גם גורסה קאמאר. כשאחיותי היו בהריון היו זוכות לכמה צינצנות לתידלוק. בקיצור-קינוחים שווים בהחלט!!
 

niya

New member
תחתית הסיר יקר../images/Emo9.gif../images/Emo99.gif../images/Emo24.gif../images/Emo141.gif../images/Emo25.gif

זה המתכון! הראשון שנתת - אבל!!! מה עם כמויות? - כמה קמח? שמן? סוכר? תוחמה גישניז?
לא יפה ככה לעשות
להביא אותי עד לשוקת ולא לתת לי לשתות
גם מתכון מדוייק יותר לחלווה ליולדות (ויאגרה
פרסית
והחלווה השירזית של השכנה יתקבלו בברכה
 

פרויז1

New member
נייה ! לא ידעתי שאת בשלנית חרוצה!

באיזה ימים בי-די-יוק את מכינה ת'דברים הטובים?
אני רעב
 

niya

New member
אז אני יודיע לך../images/Emo163.gif

(השגיאה בכוונה) מתי אני מכינה
 

פרויז1

New member
../images/Emo133.gif../images/Emo42.gifעז תודיאי ../images/Emo133.gif../images/Emo29.gifלמה עת מחקה?

לא. את לא צריכה.
סתאאאם! פרויז.
 

niya

New member
אמנת המתכון שהיא נתנה נשמע פגז

(גם בקלוריות...) אבל זה לא זה... מה שאני מחפשת עשוי מקמח ותוחמה גישניז
 

פרויז1

New member
את מתכוונת לחלווה הפרסית

שהיא סמיכה, מתוקה, בצבע חום לא כהה? אם זה זה, אני זוכר את הטעם שלו. יא-מי!! שבוע טוב. פרויז.
 

פרויז1

New member
../images/Emo23.gif לבי אתך.

תהיי אופטימית. זה עוד יגיע. כולם זוכרים ומתעניינים. עד שמישהו יצעק : "בינגו". לילה טוב יקירתי! פרויז.
 

niya

New member
הלב../images/Emo23.gif - לב../images/Emo23.gif

ומה עם הקיבה? היא לא איתי?
 

פרויז1

New member
../images/Emo79.gif../images/Emo124.gif קחי על החשבון

בינתיים את זה, ואחר כך, נראה. וואלה, החלבה הפרסית שאני זוכר שאכלתי בפרס - היה מה זה טעים??? אני מקווה שעד 16.12.08 תצליחי לעשות את זה, כי יש לי חתונה פרסית בשורש - אמרו שזה בכניסה לי-ם. ערב טוב
פרויז.
 
למעלה