טיפול מסור לסוסים

../images/Emo101.gifטיפול מסור לסוסים../images/Emo150.gif

הרבה אנשים שואלים את עצמם: "אולי נקנה סוס.." רק הבעיה שהםא לא יודעים היא: 1. זה דורש טיפול יומיומי 2. זה דורש חווה והרבה כסף 3. זה דורש הספקת מזון 4. הבנה במחלות 5. כל מיני טרופות שצריך לתת לסוס 6. צריך ללמוד לפחות לרכב על סוסים לפני הקניה ויש עוד המון בעיות, שמתי רק את הכללים. הרבה אנשים אומרים שאם הם יודעים לרכב וקונים סוס והולכים כל פעם למרוצים ולא עושים לו טיפולים של וטרינרים ולא נותנים לו בית חם וטוב ואין לו תזונה נכונה, חושבים שהסוס שלהם הוא הכי טוב מכולם! אהאה... טעות! אז כאן אני ירשום על תכונותיו של הסוס, על הדברים שהוא צריך על ציוד וכל מיני דברים עיקריים. אוקיי אז ככה, לסוס יש תוכלת חיים תלויה, מז"א תלויה?, ז"א תלוי לפי הסוג שלו.. למשל ערבי יכול להגיע לגיל 40 ולעומת זאת טורוברייד ל30... זה גם תלוי לפי סוג הטיפול (אם יש לו תזונה נכונה, חברים, חיסונים,-אז תוכלת חייו תיהיה גדולה יותר מסוס שמתעללים בו למשל..). הסוסים הם היו חיות בר ועד לפני 30 שנה הם היו ככלי רכב. אבל היום יש מכוניות ואופנועים אז לא צריך אותם כבר , אז הפכו אותם לחיה מבויתת. הסוס מוכר כחיית מרוץ, לפי כך אם למשל עושים טיול עם סוסים ופתאום סוס אחד עוקף את הסוס שלפניו, אין לדעת מה יקרה... לי למשל זה קרה והסוס שלי התחיל בתחרות מאחוריו. למה? כי סוסים הם חיות של מרוצים, הם לא אוהבים להפסיד.. משקלם של הסוסים נע בין 250 ק"ג לבין 500 ק"ג, תלוי איזה סוג סוס. לסוס יש 3 סוגי ריצה: 1."טרוט" שזה כמו ריצה קלה 2."קנטר" שזה ריצה רגילה 3."גלופ" שזה הריצה המהירה ביותר שבה כל 4 רגלי הסוס באוויר. כמו כן יש כמה סוגי רכיבה- 1.רכיבה טיפולית 2.רכיבת אינדורנס 3.קפיצות ראווה 4.דראסג'-אומנות הרכיבה 5.רכיבה מערבית 6.אינגליש לסוס יש סימנים משלו. מז"א? ז"א שהסוס כשהו עצבני הוא מזהיר את כולם איך? ככה- * כשהסוס עצבני הוא מצמיד צמוד אז אוזניו לגוף. כשהוא עושה זאת כדאי להיזהר ולשמור מרחק. * כשראשו של הסוס מורם למעלה זה אומר שמשהו לא מוצא חן בעיניו או שהוא מפחד ממשהו. * כשהסוס משמיע רעשים כל שניה ובועט בריצפה בחוזקה ומבטו נראה חד סימן שהוא עצבני מאוד כמו כן לכל סוס יש פרסה משלו, יש סוסים שלא שמים בכלל פרסות, יש כאלה שרק ברגליים הקידמיות ויש כאלה שבכל הרגליים. בעלי סוסים נוהגים להחליף פרסות פעם בחודש, ואז הם מזמינים את המפרזל שהוא האיש שמחליף לסוסים את הפרסות, הוא מתאים את הפרסה לסוס, וזה מתאים הוא מוציא את הישנה, תוקע את החדשה בעזרת מסמרים לרגליו של הסוס. זה לא כואב לסוס כיוון שזה בציפורניו, זה כמו שגוזרים לבן אדם את הציפורנים, זה ממש לא כואב לו ולרוב הסוסים נותנים למפרזל לעשות את עבודתם. הסוס המהיר ביותר בעולם הגיע ל86 קמ"ש!!!! סוג הסוס הוא טורוברייד. הטורוברייד הוא סוס מרוצים, בדרך כלל בקבוצות סוסים הוא המנהיג של כולם, הוא זה ששולט. הוא אוהב להיות ראשון, ואם הוא לא ראשון הוה יכול לעשות הכל כדי להיות ראשון. יש הרבה מאוד סוגי סוסים יש יותר מ-100 סוגים! מצאתי אתר בהקשר- כמובן שהסוס יאהב ירקות ופירות, מותר לו גם לחם אבל בלי עובש, ויש גם תערובת שמותר להם לאכול אך לא הרבה.. לרוב נותנים לסוסים הרבה עשב וקש. אם יש שגיאות זה בגלל שאני דסלקט(אני רוכב רכיבה מערבית רגילה)
 

fliperit

New member
הכל טוב ויפה...

אבל שחכת לכתוב פה מהו טפול מסור בסוס. כתבת בעיקר עובדות יבשות, שלא יעזרו לטפל בסוסים יותר טוב...
 

ווינגז

New member
מהו לדעתכם טיפול מסור בסוסים?../images/Emo8.gif

אם כבר אז כבר, למה לא להפוך את זה לדיון?
תודה רבה על פתיחת ההודעה וההשקעה בכתיבתה
, אבל כמו שנוגה אמרה - מוצגות פה עובדות שלא קשורות דווקא לטיפול מסור בסוסים... וכמה פרטים לא ממש מדוייקים (למשל - בענפי הרכיבה; קפיצות ראווה ודרסז', הם ענפים בתוך האינגליש)
 

ToryMaster

New member
טובטובטוב

אם כי מעולם לא הייתי בעלת סוס, ואף לא קרובה לזה, אני יכולה להעלות כמה נקודות: 1. בראש ובראשונה, קשר מתמיד עם הסוס. לגדל בעל חיים זה הרבה מעבר לטיפול פיזי [וטרינר, האכלה, פרזול], זה גם קשר מנטלי ורגשי [כן, גם לבע"ח יש רגשות ופסיכולוגיה] וצריך להשקיע בזה, בעיקר כשמדובר בחיית עדר. זה אומר ללמוד דפוסים של סוסים ולעזור לחקות אותם [לדוגמה סוסים בבר עוזרים אחד לשני לנקות את הרעמה עם השיניים], זה אומר לנקות לבלות איתם כל יום שעה של טיפוח וליטוף ולהביא חטיפים [מי אמר תפוחים ולא קיבל?]. 2. מהצד השני יש את הטיפול הפיזי נטו, שהוא לא פחות חשוב,ולפעמים גם יותר. אני מניחה שלא צריך לפרט יותר מדי, אבל זה שוב, אומר לשים לב לפרטים. אם הסוס חסר אנרגיה להוסיף תערובת לדוגמה [ אני זוכרת שאצלנו הפחיתו לסוס אחד כי הוא היה עליז מדי
], לבדוק את הפרסות שלו כל פעם ולראות שהוא לא צולע, להיות קשוב להרגלים שלו כדי לזהות בעיות למיניהן ולהזמין וטרינר.
 

2eye

New member
מה שאמרת נכון

את חאפרים שסתם קונים סוסים. למשל רוכב שרוכב בחווה שבא יש מנהל אורווה מנוסה, יכול לקנות סוס מבלי לדעת הכל על מחלות, או לפעמים אספקת מזון נכללת בתשלום הפנסיון... דיון מעניין, אם היה לי זמן לענות עכשיו - הייתי עונה עכשיו...אני אענה מאוחר יותר...או מחר S:
 
למעלה