לוכד דררות בחצרו

osprey

New member
למרות שהדררות הן מין פולש לכידתן

אסורה. אני לא הייתי מרים ידיים וממשיך לנדנד לרט"ג, עד שיבואו לטפל בלוכד. במקביל, תעבירי לי במסר אישי פרטים מדויקים יותר, ייתכן ואוכל לעזור בזרוז הטיפול - כתובת מדויקת של המקום (אזור, רחוב, מס' בית)ומספר הטלפון שלך אם יהיו שאלות נוספות.

מוזר שרט"ג

מגנה עליה כ"כ, היא בסה"כ מין פולש ומזיק. כמו כן אסור להחזיק אותה בשבי (גם אם היא מיובאת).

naja

New member
מותר להחזיק בשבי.

הרט"ג נותנת הייתרי החזקה למין הזה ללא בעיה. לגבי ההגנה של הרט"ג-לא ברור לי מי הפך את המין הזה למין ארצישראלי(כך הוא מופיע במגדירים) אבל בגלל שהוא כזה, לרט"ג יש לגיטימציה להגן עליו. יכול להיות שהסיבה לכך היא שלא בטוחים אם אכן הדררה היא פליטת תרבות או שהיא הגיעה דרך השבר הסורי\אפריקאי.

naja

New member
לא יודע.

זה שאפשר לקבל הייתר אחזקה לא אומר שמותר ללכוד אותם מהטבע. בעיקרון במקרה הזה הם חייבים לבוא אליו אבל מאחר ויש להם בעיית כוח אדם, אני לא מאמין שזה יקרה כ"כ מהר. הודעת למוקד שלהם?

osprey

New member
המדיניות הרשמית של רט"ג הנה

כאמור שאסור לצוד דררות. משיחה שקיימתי אתמול עם אוהד הצופה, אקולוג ציפורים בחטיבת המדע והשימור ברט"ג, עולה כי רט"ג קנסה בעבר ציידי דררות. יבואו או לא, זו שאלה טובה. בכל מקרה, בקשתו של אוהד הייתה כי אעביר לו פרטים מדויקים יותר על המקרה.

אורניהו

New member
דררות..ישנן בכל מיני אתרי תיירות

בכלובים. בביקור אצל ההוא במושבה 'שדמות דבורה' שיש לו עסק בחצר על הדבורים/דבש/מרציפן בצד ישנו כלוב גדול עם המוני דררות

למעלה