מונוגן....

• פותח הנושא ospo
  • פורסם בתאריך

ospo

New member
../images/Emo101.gif מונוגן....

בני נולד לפני שבועיים עם "כילטורקס" (נוזל לימפטי בחלל הפלוראלי של הריאה הימנית), לא נתנו לו אוכל דרך הפה במשך שבוע, די מהר הצליחו לנקז את כל הנוזל, ולשמחתנו גם אחרי שהתחילו אחרי שבוע לתת לו "מונוגן" של חברת מגהפארם, לא הצטבר נוזל מחדש. מאד מטרידה אותי העובדה שהוא כניראה יוזן ב"מונוגן" במשך החודשים הקרובים, ולמרות שלפי מה שהסבירו לי, ההבדל העיקרי זה שבמונוגן יש פשוט סוג אחר של שומן שלא מעודד נוזל לימפטי, אני עדיין לא רגועה. סיבה ראשונה: למרות שהוא עולה במשקל, וגם הוא נולד במשקל סביר (3440גרם) הוא לא עגלגל כמו שאר הילדים בגיל הזה (לפחות אצלנו במישפחה) והוא נורא רזה...(הוא גם מאד גבוה
הכדורסלן שלי...
). סיבה שניה: קראתי במקום מסוים ששומן בונה את תאי המוח, האם זה יפגע לו בהתפתחות השיכלית בכל צורה שהיא? גם הקלה ביותר? אני נורא אשמח לקבל את דעתך, תודה אני.

אני חושבת

שאת לא הפנמת את העובדה שבנך נולד עם בעיה רצינית. זה נהדר שתוך שבוע ימים הצליח להגיע לאוכל מלא והנוזל לא הצטבר מחדש. אני מכירה מיקרים אצלם המהלך היה הרבה יותר סוער. כל שאר הבעיות וההתלבטויות מתגמדות. אולי באמת הוא לא מקבל את המזון האידאלי לפי תפיסתך( אם כי עוד אף אחד לא הראה שתינוקות על מזון זה מתפתחים פחות טוב מאחרים), אבל מה זה לעומת הטיפולים החוזרים והאשפוז הממושך במידה והבעיה לא היתה מגיבה לטיפול שקיבל עד כה? הוא לא עגלגל? אני לא יודעת כמה הוא שוקל כעת, אבל גם אם לא עלה כלל במשקל מאז הלידה לא היתי מופתעת , הרי עבר עליו משהו לא? אני מציעה שתעמידי את הדברים בפרופורציות הנכונות ותביני שנכסך ממנו סבל רב ונתפלל שזה יהיה סוף הבעיה. דר' מילה ברק

למעלה