עדכוני תמרה ושאלה חשובה.

../images/Emo101.gif עדכוני תמרה ושאלה חשובה.

ה-MRI די תקין, אבל כנראה שאין מנוס מניקור מותני. עד היום עמדנו בפרץ והתנגדנו קשות - אני לא מוכנה לעשות כזאת בדיקה פולשנית וכואבת אם לא באמת מוכרחים. אבל כל הרופאים - הנוירולוגית, הנוירוכירורגים למיניהם, רופאת העיניים והנוירואופטלמולוגית - מתעקשים. אפילו רופא הילדים שלנו שבד"כ ממש לא שש לעודף בדיקות/תרופות אמר לי שאנחנו לא יכולים לעצור את הבירור עכשיו, ולמרות שהוא מאמין שזה שום דבר הוא לא יכול להתנגד לכל הרופאים האלה שזו ההתמחות שלהם. התקוה האחרונה שלי היתה רופאת העיניים היום, קיויתי שהיא תסכים לעקוב באופן צמוד אחרי הבצקת סביב עצבי הראיה של תמרה, ורק אם תהיה החמרה נוכל לשקול שוב אם לעשות את הניקור או לא - אבל היא מסרבת לראות אותנו שוב עד שלא נעשה את הניקור ונסיים את הבירור (כלומר, לא מסכימה לתכנית המעקב שלי). ברור לי שאני לא אעשה לתמרה את הבדיקה הזו לא בהרדמה - אני פשוט לא אתן לה לסבול ללא צורך. זו בדיקה סופר-כואבת, לכל הדעות, היא אולי חשובה אבל לא דחופה באופן היסטרי, ואני מבחינתי מוכנה לממן מרדים או לנסוע לאן שיידרש ששם יבטיחו לי שיעשו את הבדיקה בהרדמה. שאלתי היא - אם מישהי שמעה, מכירה או יודעת על מקום/רופא שיסכימו לעשות ניקור מותני לילדה בת 3 בהרדמה?

אפרסקה

New member
סוכריה ../images/Emo24.gif

התלבטתי בין החיבוק המחייך למנחם ובסוף בחרתי במחייך כי בכ"ז תודה לאל שלא התממשו החששות הכי כבדים שהיו רק לפני שבוע...
לא מתמצאת בנושא עליו שאלת, אבל רק רציתי להגיד שאני ממש לחשוב עליכם ועל הכמעט-תאומה-שלנו הנסיכית ולקוות שהסאגה הזו תהיה במהרה מאחוריכם. חיבוק גדול לנסיכה הקסומה

לבנה123

New member
קודם כל - יופי שהMRI תקין.

יש לי חבר של חבר שאני אנסה להשיג מחר. אולי יש לו רעיון מי יכול לעשות את זה. מה עם טשטוש? במקום הרדמה? וחיבוק גם ממני. מחזיקה לכם אצבעות.

לבנה123

New member
ועוד רעיון -

אולי כמו עם רופאי שיניים של ילדים - היפנוזה? יכול להיות רלוונטי?

אני לא חושבת שהיפנוזה תהיה מספיק

אפקטיבית. תמרה היא טיפוס שזקוק להמון שליטה, ואלה לא מושפעים טוב מהיפנוזה. לגבי טשטוש - אני לא רוצה כי הוא לא מונע כאב אלא רק מוחק את הזכרון של הכאב. אני לא מוכנה שיכאב לה.

chompi1

New member
ממשיכה להחזיק אצבעות ../images/Emo45.gif

ומאחלת לכם שהכל ייגמר בשלום, בבריאות ובלי כאבים
. אין לי שום המלצות, אבל אני מקווה שתגיעו להחלטות הטובות ביותר ותמצאו את האנשים המתאימים ביותר. אני מתארת לעצמי כמה זה לא קל לעמוד במקום שלך כרגע, ואני יותר ממסכימה איתך שהילדה לא צריכה לעבור כזו בדיקה כואבת. למה זה כל כך מסובך למצוא מקום שעושה ניקור מותני בהרדמה? זה לא משהו הגיוני? (בכל זאת היא עדיין כל כך קטנה וגם לא תשכב בשקט ותתן להם לעשות לה). חושבת עליכם
.

Navva

New member
יופי שה-MMRI תקין

לגבי הניקור המותני אני באופן אישי הצלחתי להתחמק. מה הם רוצים לבדוק? מה הם מחפשים שם? לגבי ניקור מותני בהרדמה תבררי עם דר' ארנן קרני מנהל מרפאת טרשת נפוצה (או איך שקוראים לה, נירואמיונולוגית). ניקור מותני הוא הליך מקובל באבחון טרשת. אם הוא לא עושה לילדים, אולי הוא מכיר מישהו מהדסה.
גדול לך, ו
לתמרה

חגיתלה

New member
../images/Emo24.gifיופי שהMRI תקין

חיכיתי לעדכון. אין לי תובנות לגבי הרדמות ורופאים אבל מחזיקה אצבעות שתמצאי מישהו, שיעבור בשלום, והכי חשוב - שיהיו בשורות טובות

פינקי33

New member
שמחה שה-MRI יצא תקין ולצערי לא מכירה

ולא בקיאה בנושא. מקווה שהכל יעבור בשלום.

anguly

New member
יש לי רעיון אולי

אמנם לא מאותו תחום אבל אם זה עובד בתחום אחד לא רואה למה זה לא יעבו בתחום הזה. בדיוק אתמול נתקלתי בנושא. הייתי בטיפול שיניים
, ואחד המתרפאים של אמא שלי שצריך עקירה של שיניים אמר שהוא לא מוכן לעבור את זה שלא בהרדמה כללית, והסתבר שזה נורא פשוט - צריך לשלם משהו כמו 1500 ש"ח ומקבלים את הטיפול בהרדמה כללית. נראה לי שאם אפשר עקירה בהרדמה כללית - בטוח גם את הבדיקה הזו אפשר בהרדמה כללית. יכולה לומר לך שבדיקה הרבה יותר פשוטה ולא כואבת שנעה עברה - שאם תרצי אני אפרט לך בפרטי - נעשתה בהרדמה מלאה לצורך בריאותה הנפשית. ולא ברור לי למה בכלל את צריכה להלחם על הרדמה מלאה. בטוחה שיש דרך לקבל את זה. ועוד פרט - שני המקרים שאני מספרת לך המתרפא של אמא שלי ונעה שניהם זה בהדסה... בינתיים שולחת חיבוק גדול גדול.

הבנתי כבר שבהדסה כל ענין ההרדמה יותר פשוט

ואולי באמת זו תהיה הבחירה שלנו. ממה שאני רואה - כשנוח לרופאים - למשל, שלא תזוז ב-MRI - הם עושים הרדמה כללית בלי בעיה. כשנוח לפציינט - למשל כדי למנוע ממנו כאב חריף - פתאום הרדמה כללית נהיית נורא מסוכנת.

אין לי עצות לתת לך,

אבל
ענקי לתמרה ולך,ותקווה גדולה שהכל יעבור בשלום ולא יהיו שום ממצאים חיוביים. אמא של רעותי ורביד.

אני עוקבת בדריכות רבה

ומאחלת איחולי החלמה ושמחה עוד יותר על MRI תקין. סוכריה, אני חושבת שאת אמורה לדעת שאסור לעשות ניקור מותני בהרדמה. אני עברתי 7 פעמים ניקור מותני. באילת גרמו לי ממש לחבלות בגב. בסורוקה טיפל בי רופא נהדר ועשה לי ניקור בקלי קלות. חייבים להיכנס בזהירות ולהגיע למיקום המדוייק בכדי להוציא נוזל צלול והכי פחות דמי. חייבים תוך כדי ניקור להזיז את הרגליים. תבררי לפני שאת רצה לחפש הרדמות. חיבוקים ומחזיקה לך אצבעות.

ligo

New member
סוכריה

אני פשוט בהלם. המון זמן לא הצלחתי להגיע לפורום, ופתאום כל כך הרבה חדשות רעות
אני לא כל כך הבנתי איך כל הסיפור התחיל בכלל (הולכת לנבור בבלוג), אבל אני מבינה שההתפתחויות טובות. מקווה רק שגם הניקור יהיה תקין ושתמרה ואתם תחזרו לשגרה. אוף. המון חיבוקים ונקווה לחדשות טובות.

למעלה