עזרה בפעולות

פעולת קיץ[?]../images/Emo13.gif

ביום פעילות הקרוב[שישי] יש לנו פעולה חופשית להעביר..על איזה נושא שבא לנו
חשבתי על
פעולת קיץ
[לפני איזה חודשיים פתחתי שירשור והעלו לי את פעולת חורף שהיתה ממש טובה!!!!
] אשמח אם תעזרו לי לפתח את הרעיון..[כל מיני דברים שקשורים לקיץ כמ
שמש, קרם הגנה, מים, ים, כפכפים..] או אם למישו יש פעולה דומה שהעביר ויוכל לעזור
או בכלל נושא שהייתם ממליצים לפעולה חופשית לילדים בכיתה ג'
תודההה

פעולת ל"ג בעומר.

אפשר קצת בישולי שדה וכאלה.
לצלות מרשמלו על האש..
לאסוף קרשים ולעשות מדורה קטנה עם המשפחות שלהם.. מממ.. אם את מחפשת משהו יותר מתודי. אז אפשר להשתמש בסיפור של בר כוכבא ולהפוך אותו לסיפור מסגרת של הפעולה. או כל מיני משחקים שקשורים לדברים שיש בל"ג בעומר, ותוך כדי להכניס את הסיפור של בר כוכבא.
מה הכיוון?

צריכה רעיונות למשחקים :]

היי :) אני צריכה רעיונות למשחקים לקבוצה של בערך 40 ילדים, בגילאי כיתה ט' עד י'. כדאי משחקים שצריך לדבר בהם, כי ההתנהלות של הקבוצה נעשת באנגלית. כדאי שהמשחקים יהיו גם קצת משחקי היכרות. חשוב לציין שאין אפשרות לאביזרים. חשבתי על משחקים כמו בנג בנג, הרוח נושבת... רק שהרוח נושבת שיחקנו בשבוע שעבר, ובנג בנג קצת משעמם
אני יודעת שזה לא קשור למכבי, אבל תמיד יש כאן רעיונות טובים
אה, והסתכלתי כבר בטאגליינס
תודה

ושכחתי לציין

שעדיף שלא יהיו 'פסולים' במשחק, כי אז נוצר מצב שמי שנפסל ישב בצד המון זמן, כי אנחנו קבוצה גדולה..

עוד רגע יוצאת למדורה../images/Emo117.gif

איך אתם חוגגים? עם מי? איפה?עושים מדורה כמה ילדים מבי"ס מול הבי"ס בחניה.... יש מדורה סניפית איפשהו? לא... עושים תפוחי אדמה במדורה?כן אנחנו 9 בערך ו4 נראה לי צמחונייים אז אין בשר ואולי גם על האש?לא תראו למעלה חחח ולא לשכוח מרשלמו...: הצמחוניים לא כי יש בזה ג'לטין דגים ומי שלא צמחוני לא ממש אוכל אבל אני הודעתי שאני מביאה ולא אכפת לי מקסימום אני יאכל אותו לבד חחחחח חחח אני סתם מתלהבת מאייקיונים החדשים של החג. מישהו יודע מה זה? (פינגן)..כן אנחנו מביאים כדי להכין תה....

משחקים לבני נוער. ../images/Emo13.gif

לפני שאני מתחילה- פעם הבאה, בבקשה לשרשר.
לגבי משחקים תחרותיים עם מפסידים.. במקום להוציא את המפסידים החוצה, תנו להם לעשות משימה, או שתתנו נקודה רעה.. וברגע שצוברים X נקודות רעות, עושים משימה או משהו כזה. אפשר לחשוב מראש על משימות או לתת לקבוצה לחשוב על המשימות באותו רגע. או שאת יכולה להפוך את המשחק למשחק היכרות, ומי שנפסל מספר על עצמו משהו.
משחקים שמאוד הולכים בקבוצות גדולות ומשתפים את כולם:
מעגל טורקי
כסא יוצא
מולקולות
תפוס ת'כסא
אני מביא למסיבה
תן שם של.. ועוד רבים נוספים. אם את לא מכירה משחק, אשמח לפרט.
אגב, תוכלי לספר לנו מי זו הקבוצה הזו?
נשמע מעניין.

תווודה :)

קבוצה של משלחת חילופי נוער לארה"ב :) מה זה מעגל טורקי? מה זה תן שם...? כסא יוצא עדיף שלא, כי לא בטוח שיהיו לנו כיסאות. מולקולות שיחקנו אתמול
'אני מביא למסיבה' זה אפשרות.. אבל בגלל שאנחנו בערך 40 ילדים זה יקח המון זמן במהלך המפגשים כל פעם מישהו אחר מתנדב להעביר משחק, ו'גנבו' לי כבר את כל הרעיונות הטובים.. אפילו דונקי כבר עשינו ;] עדיף משחקים מצחיקים, או כאלה שעוזרים להיכרות. למשל ששיחקנו הרוח נושבת, אז ילדים התחילו לשאול שאלות קצת יותר אישיות, ואז ההיכרות נהיית קצת יותר עמוקה. אשמח לכל רעיון
תודה

משחקים../images/Emo27.gif

מעגל טורקי
- עומדים צמוד צמוד במעגל, כאשר כולם מצמידים את החלק האחורי של גופם לחלק הקדמי של מי שמאחוריהם. (כמו רכבת, רק צמוד יותר). לאט לאט מתחילים להתיישב אחד על השני. והמטרה היא שכולם ישבו בלי ליפול.
משחק קצת מסובך... מקווה שהבנת.
תן שם של
- זה הולך על פי קצב מסוים שעושים. פעמיים על הברכיים ואז מחיאת כף. יושבים במעגל ומישהו מתחיל, הוא אומר 'תן...' (ואז עושים קצב) זה שאחריו 'שם..' (כולם עושים קצב) זה שאחריו- 'של'... (קצב) ואז זה שאחריו צריך לומר קטוגריה מסוימת, מה שהוא רוצה- חיות, פרטי ליבוש, שמות, צבעים.... (ושוב קצב). עכשיו, לפי סדר, כל אחד אומר משהו שמתאים לקטוגריה, למשל חיות (חתול, כלב, עכבר, פיל, טיגריס....) ואחרי כל מילה, עושים קצב. אם מישהו התבלבל, או חזר על משהו שנאמר, הוא נפסל.. או שאפשר להתחיל מחדש עם קטוגריה אחרת. את יכולה לשדרג את זה לשמחק הכרות, ולעשות: תן שם של דברים שאתה אוהב לעשות.... תחביבים... בלה בלה. אפשר לעשות שאלוני היכרות.
כשאנחנו אירחנו ארגנטינאים בסניף, הם לימדו אותנו שיר כמו הדונקי- אולי גם הם מכירים.

:)

המשחקים מתאימים יותר לילדים קטנים.. יש לך אולי עוד רעיונות? הקבוצה שלנו זה רק הישראלים, אז צריך משהו פשוט אם מדברים באנגלית ;] מעגל טורקי נשמע מגניב :) בערך כמו אורגיה בשחקים, נכון? יש לך עוד משחקים בסגנון? תודההה :)

../images/Emo41.gifיום מעשים טובים עולמי../images/Emo70.gif../images/Emo13.gif../images/Emo41.gif

מטרות
החניך יכיר את "יום מעשים טובים עולמי" ויבין מה זה.
החניך יתנסה בעשיית מעשים טובים לזולת ויבין את חשיבותם. בעיקרון, כל מטרה שיש לכם בנושא תיהיה טובה
אשמח לקבל מתודות ורעיונוווווווות
אגב, אני בעצמי בקושי יודעת מזה
אם מישו יוכל להסביר יותר במדויק

פעולת קיץ.

כמה חניכים יש לך?
אולי לקשר את זה לחופש הגדול?
אפשר להסתכל על כל המאפיינים של קיץ, ולעשות לכל מאפיין משחק.
ממ.. אפשר איזה משחק גדול- כמו מונפול או סולמות ונחשים, לעשות להם בגודל אנושי ולשחק.. וכדי לעלות משבצת או מה שתחליטי, הם צריכים לעושת משימות/משחקים שקשורים לקיץ. ומי שמגיע למשבצת הסיום- הוא מלך הקיץ.
למשל קרם הגנה- למרוח מישהו בקרם הגנה בעניים עצומות. לעשות חידות על קיץ. מילים מבולבלות. מה שכן- קודם כל, מטרות לפעולה. מה את רוצה להשיג?
אולי שהחניך יבחר שלא להרוג את עצמו בשמש השורפת?D-: אולי משהו שקשור לזהירות בדרכים? תכניסי בזה משהו שהיית רוצה להחדיר בחניך עקב הפעולה.
, אשמח עוד לעזור.

אוקי../images/Emo9.gif

בין 4-7 חניכים ככה
וכולם בנים
אפשר להסתכל על כל המאפיינים של קיץ, ולעשות לכל מאפיין משחק
אני חושבת שאני אלך על זה
יש לי את המשחק עם הבלון
וים יבשה
כי תחרות עשיתי פעולה קודמת..הם לא יודעים להפסיד בכבוד
והם גם לא תמיד מספיק בשביל תחרות
בקיצור אני אלך על לכל מאפיין משחק
המטרות
החניך יכיר את מאפייני הקיץ ואם אני אצליח אני אכניס גם את..
החניך יכיר את כללי הזהירות בשמש
בנתיים יש לי..
ים
משחק ים יבשה
מים
להתמסר בבלון עם מים עד שהוא מתפוצץ
[ואפשר להוסיף שמי שמתפוצץ לו הבלון מקבל משימה
] יש לי עוחד משחק למים..אבל אני לא בטוחה שזה יתאים לגיל אז לא בטוח שאני אעשה.. למלא את הפה במים ולהגיד את הא' ב' בפה מלא מים
זה מצחיקקק!!!!!
מאפייני הקיץ
לצייר כמה שיותר דברים שקשורים לקיץ
[או לכתוב
] עוד רעיונות יתקבלו בברכה

זהירות בשמש. ../images/Emo13.gif

אולי לא רק יכיר את הכללים, אלא גם יבחר להשתמש בהם?
תחשבי על זה.
לגבי המטרה הזו, אפשר להלביש את משקפי השמש לילד בעניים עצומות (על משקל הזנב לחמור). אפשר למרוח קרם הגנה בעניין עצומות (כבר אמרתי את זה..
). אפשר לעשות שאלון, עם כללים, ולתת ניקוד לחניכים.
מושמוש- חכם בשמש. בסוף הפעולה.
ממ... צריך לחפש באינטרנט או במקום אחר את שאר ה'כללים' ולהמציא משחק לכל אחד, לא בעיה.

למעלה