שאלה של חשיפה..

קוש1

New member
../images/Emo101.gifשאלה של חשיפה..

רציתי לשאול עד כמה אתן חשופות מול בני זוגכן? את כמה אתן משתפות אותם בכל הדברים שעוברים לכן בראש בתחושות וברגשות..האם גם חולשות נחשפות? אמא שלי אמרה לי פעם שגם לבן זוג אסור לחשוף ממש ממש הכל ..אתן חושבות שזה נכון?

fila

New member
גם אמא שלי אומרת לי אותו הדבר

אבל אני מספרת לו הכל...... ברור שיש לי מחשבות מסוימות שאני מעדיפה לשמור לעצמי כדי לא לפגוע/לפתוח פצעים ישנים/לדרוך על יבלות/להעליב... זה שהוא הכי קרוב אליי בעולם זה לא אומר שאני יכולה לעשות באופן חופשי משהו מהנ"ל

גם לי תמיד אמרו

לא לספר הכל ,שהבעל לא צריך לדעת הכל (במיוחד מגרעות ודברים רעים) כי אולי בהתחלה הכל טוב ויפה ,אבל בשעת מריבה זה יכול לעבוד לרעתך. גם בתוכנית בוקר שמעתי יועצת שמדברת על זה (אני סיפרתי ומספרת הכל ,אבל לפעמים קצת מתחרטת אח"כ).

רחלילי

New member
חייבת לומר שאני בשוק

קשה לי למצא מילים למה שאני מרגישה כעת אבל אני רוצה לציין שדרך החיים שלנו היא כזו שכמובן לכל אחד יש דברים בראשו אבל לא לציין מגרעות? נכון, מגרעה יכולה לעבוד לרעתך בוויכוח אבל כאן לא מסתיימים הדברים. אני חושבת שזה עניין של לאם לוקחים את הדברים מהוויכוח. האם זה נקבר ונסתם ומתכסה בכיסוי יפה ושליו או שממשיכים לברר. לא התכוונתי להשמע שיפוטית. אני בהחלט חושבת שמי שלוקח את הדברים הלאה ומברר עם עצמו מה היה החלק שלו בויכוח או במריבה או במה שקורה ומה החלק שלו בקשיים, אצלו לא תצטרך להיות בעיה עם לחזוף את המגרעות. אז ככה זה לפחות אצלנו ולא יכולה לדמיין את זה אחרת עם בן הזוג שאיתו אני חיה את חיי.

fila

New member
חייבת להבהיר נקודה....

מה זאת אומרת לציין מגרעות??? אני בוודאי לא מתביישת להגיד לו, גם לא בזמן כעס מה אני חושבת עליו, ולצערי אמרתי זאת לפעמים גם בצורה לא ממש מעודנת וממש פגעתי בו, אז אני משתדלת ללמוד מהטעות ההיא.... אני לא פוחדת שהוא יגלה מה המגרעות שלי , אנחנו כבר מכירים אחד את השני מספיק זמן, כך שאם הוא עוד לא עלה על המגרעות שלי אז משהו בטח לא בסדר בתקשורת שלנו... אני לא "עושה הצגות" איתו, אני הכי אמיתית שיכולה להיות, לא אכפת לי שידע מה הכי מכאיב לי (והוא יודע) וגם לא אכפת לי שיגלה שאני לא ממש מנקה את החלונות באמצע הנקיון היסודי, אבל אני אישית לא יזרוק לו בפרצוף את הטענות שלי על המשפחה שלו....

rona25

New member
אני זרקתי גם זרקתי תלונות

על המשפחה שלו ואמא שלו בלהט הויכוח (והוא גם מצידו תקע יציאות מגעילות) והוא יודע בדיוק מה דעתי עליהם כמו שהוא יודע בדיוק (מזמן) את המגרעות שלי ואני יודעת מה מהגרעות שלו אבל זה לא מוריד מעוצמת האהבה שלנו אחד לשני וחייבת לשתף - היה לי פעם חבר כזה שנתן לי הרגשה שאם לא אהיה מספיק "מושלמת" וזה אומר מספיק רזה, יפה, חביבה, מצחיקה, לבושה יפה ובכלל לא אגיד דברים לא במקום או אראה צדדים פחות טובים הוא יעזוב אותי... והיתה תקופה שבאמת הלכתי בין הטיפות עד שנמאס לי ותאמינו לי - זו כזו הקלה להיות עם מישהו שמקבל אותך ב 100% אפילו אם את בעצמך לא מקבלת את עצמך - זה נותן כ"כ הרבה כוח וביטחון עצמי אופס - עכשיו שמתי לב שהשתפכתי קצת יותר מדי בפורום..... לא נורא

POOH*

New member
אצלנו הכל חשוף....

מצד שנינו.... ואם הייתי חוששת, כמו שמישהי אמרה, שהוא אי פעם ישתמש במשהו מזה נגדי אז לא הייתי איתו. אחד הדבריםש היו חשובים, ועדיין חשובים, לשנינו במערכת יחסים זו הכנות והישירות. אז אומרים הכל וישר בלי שקרים ועקיפות. ואם קשה למישהו השני שם כדי לעזור. ואם זה משהו שקשה לשמוע אז כנ"ל מדברים על זה ומוצאים ביחד פתרונות... POOH

rona25

New member
מסכימה עם פו

אמון וכנות הם הבסיס ההכרחי לכל קשר - אצלנו כל הקלפים פתוחים ואף אחד לא מסתיר מהשני שומדבר - אפילו לא מצברוח רע או מחשבה מסויימת... הוא החבר הכי טוב שלי וישר אני רצה לספר לו הכל - גם דברים מפגרים ושטותיים לכאורה - והוא אוהב אותי (ואני אותו) גם בגלל הצדדים הפחות מחמיאים ולא מושלמים שלנו זה מהותו של קשר רציני

רחלילי

New member
מסכימה ומסתייגת.

מדכימה בעקרון רונה עם כל מילה שלך (כמעט) מלבד האחרונות. אני לא באותה דיעה כמו שלך שזו מהותו של קשר רציני. אני חושבת שיש כל מיני קשרים רציניים ומה שנכון זה מה שמתאים לשני בני הזוג, ממש כמו שאומרים על סקס. ככה גם בחשיפה. אם לשני בני הזוג מתאימה אותה מידת חשיפה והם חיים עם זה בסבבי אז זה לא מונע את הקשר מלהפוך לרציני. זו דעתי. אישית אנילא הייתי מסוגלת לצאת למסע של חיי הזוגיות שלי עם בן זוג שלא מודע או לא משתף במגבלותיו, מגרעותיו וכאלה. אגב היה לי חבר כזה וזה היה בלתי נסבל למרות שהוא היה אדם מקסים והכל לא יכותי לשאת את ההצגה שהכל לכאורה סבבי ואני חכם אני יודע הכל אני חזק לי לא קשה אני תמיד מצליח שום דבר לא מדאיג אותי וכו´ (Vרשימה עוד ארוכה) זה עשה תחושה של להיות בשקר או של חוסר יכולת שלו לחיות את המורכבות שלו עם עצמו. לשמחתי מצאתי לי בן זוג אחלה לצאת איתו למסע וזה מצמיח את שנינו כל כך.

למעלה