שאלות של גבס, לפני, אחרי וכו'

פרלמנים

New member
../images/Emo101.gifשאלות של גבס, לפני, אחרי וכו'../images/Emo101.gif

בוקר אור לאחר שבתקופה האחרונה נשאלו המון שאלות על גבסים, אני חושבת שזה הזמן לשרשר כאן עצות על תקופת הגבסים. למי שצריך שאלות מנחות: 1איפה הורדת את הגבס-בית או ביה"ח? 2.כיצד הורדתם את הגבס? 3. טיפים להקלה על התינוק בתקופת הגבסים 4. תמונות של הרגליים בין גיבוסים (בד"כאדומות, כחולות וכו') 5. טיפים לזיהוי בעיות בגבסים. 6. טיפים לאמבטיה. תודה! ג'סיקה

פרלמנים

New member
אצלנו

אנחנו עברנו 5 גבסים, כולל הגבס הכבד והארוך (שלושה שבועות) של אחרי הניתוחון. לא להבהל מרגליים כחולות/אדומות כי כל זרימת הדם משתנה בתקופה הזו. (מצ"ב תמונות) הורדת הגבסים בוצעה בבית, בד"כ ע"י פירור הגבס וגזירה של הקצוות לאט לאט (לקח לנו בערך שעה להוריד את שניהם) האמבטיה השבועית היתה נהדרת כמובן, אולם במהלך השבוע שטפנו עם ספוג ומי סבון-ללא טבילה באמבטיה. טיפים להקלה:
לוודא שיש ריפוד מספיק באזור הפולקע'ס עוד לפני היציאה מביה"ח (שהרופא יגלגל הרבה ריפוד באזור הזה)
בד"כ שמנו בין הרגליים חיתול בד כשדניאל ישן כי לפעמים הוא היה נבהל מהנקישות של הגבסים זה בזה.
לבדוק שצבע האצבעות תקין וורוד ושכל האצבעות מבצבצות מהגבס. (בקשו מהרופא לדזור את קצה הגבס) בהצלחה! ג'סיקה

פרלמנים

New member
היום הראשון של הדניס

שימו לב לפולקעס, להבדלי הצבעים, לשומנים בקצה הירכיים וכו'... הכל הסתדר תוך שבועיים בערך.

nush האחד

New member
איזה חיוך העלת על שפתיי על הבוקר... ../images/Emo13.gif

את זוכרת כמה 2 הפצקולים היו דומים בהתחלה? העלת לי נשכחות, הולכת לבחון את התמונות שלו מהתקופה "ההיא"...

אני לא מאמינה, כמה שהוא לא דומה לעצמו!

הוא מזכיר קצת את מאור שלי, לא?, אם מאור יגדל ויראה כמוהו, אני שוכחת מכל שעות השינה שחסרות לי! מצ"ב תמונה( טוב לא מצאתי את מה שחיפשתי מצרפת אחרת...

inbal38

New member
אנחנו עדיין "טריים" אבל

1. השתדלנו להוריד את כל הגבסים בבית. 2. פשוט אמבטיה עם קצת חומץ וממש ממש צ'יק צ'ק התקלפו הגבסים, משהו כמו 10 דקות. בלי מספרים, בלי כלום. פשוט גילגלנו את התחבושת כולה. ממה שאני הבנתי יש כל מיני חומרים של הגבסים למשל בשערי-צדק, הגבס הראשון שלנו לא הצלחנו להוריד לבד. הבנתי שסוג כבס כזה קיים גם בחדר הניתוח בעין-כרם. 3. אנחנו מאוד שומרים שלמעלה יהיה ריפוד טוב, שהגבס לא יתחכך בעור. וגם בגיבוס הסתכלנו טוב (פורת מאוד מאוד מקפיד על זה) שיהיה ריפוד לאורך כל הגבס, שלא תישאר פיסת רגל חשופה, שהגבס יהיה ישירות עליה. 4. אני לא שמה תמונות, כי הרגליים של הפשוש יצאו עד כה בכל הגבסים נקיות מחתכים, לא אדומות,לא כחולות, ממש כמעט רגלים רגילות, וכמעט כמעט בלי הבדל בין הפולק'עס שמחוץ לגבס לזה שבפנים. (חוץ מבגבס האחרון) 5. מהנסיון שיש לי עם הגבס האחרון - צריך לראות אם אין מקומות בגבס עצמו שנראים לוחצים על הרגל. אצלנו ממש הפולק'עס שהיה מחוץ לגבס היה מלא כזה, כאילו שהוא ממש השמין, הגבס נראה מוחץ על הירך. 6. אמבטיות לא העזנו לעשות. שמנו אותו על 2 מגבות בתוך העריסה (למזרון הרי יש חסינות מהמים), וסחטתי עליו המון המון מים מגיגית מים שעמדה לידי. השתמשתי ב-2 מגבות, אחת לפנים, ואחת לגוף.

ליבי א

New member
הורדת הגבסים

זה קצת מזכיר נשכחות אז ככה: 1. לא הצלחנו להוריד את הגבסים בבית במים אז נאצלנו לעבור כל שבוע את הניסור היה לא קל בכלל נוגה צרחה מאוד אבל הביאו לנו אוזניות ששמנו על האוזניים וזה עזר קצת ולצערנו באחת הפעמים נוגה נחתחה מהמסור. 2. לגבי הרחצה קניתי מזרון קטן שמתיישב על שידה והייתי עם ספוג וקצת מים עם סבון שטפתי אותה. 3.בדקנו כל הזמן שהגבס לא לוחץ והאצבעות לא מכחילות. אנחנו הייו בערך 10 שעות עם הגבסים כולל השלושה שבועות לאחר הניתוח.

באלי23

New member
היי עינבל!

אצלנו הכל אותו הדבר , רק לגבי החומץ את בהחלט יכולה לוותר עליו. גם לנו סיפרו על השיטה , אבל תנסי פשוט לטבול את הגבס במים או תחת מים זורמים פשוט ללחוץ על הגבס והוא מתרכך. ואז אפשר לקלף את התחבושות. אני מניסיון ( 16 גבסים עד כה ) כבר עברתי למספריים גדולות ( כאלה בלי השפיץ). זה פחות מתפורר ומלכלך. פשוט אני לוחצת ויוצרת מן קו בגבס שמתרכך ואז פשוט גוזרת בעדינות. ולגבי האמבטיה אני עושה אמבטיה רגילה עם שקית ניילון וגומייה. שתהיה שבת מקסימה. עינבל.

תחיצ

New member
תשובות מנסיוננו

את הגבסים תמיד הורדנו בבית, באמבטיה ארוכה ונינוחה (עם או בלי חומץ), אחרי האמבטיה הזו היינו מחליפים מים ועושים אמבטיה אמיתית וכיפית.
בד"כ לא היתה לנו בעיה עם הגבסים (אצבעות כחולות וכדומה). פעם אחת, די בהתחלה, היתה לנו תחושה שמלאכי מאד לא רגוע, למרות שבד"כ הוא היה מאד נינוח ולא הפריע לו כלל הגבס, אז הרמנו טלפון לרופא שמטפל בו, הוא היה בתורנות בבי"ח, אמר לנו להוריד את הגבס בבית, ולבוא אליו למיון. הגענו למיון, הוא בדק, כנראה הגבס לא הורכב טוב, ושחרר אותנו הביתה, ולשים גבס חדש למחרת. פעם נוספת היו למלאכי פצעים בבוהן, שהפכו למוגלתיים (קל...) גם במקרה זה הוא אמר לנו להוריד את הגבסים, לחכות להחלמה ואז להחזיר, כי פצע בתוך הגבס הוא בעייתי (יותר מאשר להוריד גבס לשבוע). איך חגגנו באותו שבוע
הטיפ העיקרי שלי מזה הוא להצטייד במס' טלפון של הרופא המטפל ולא להסס להתקשר כשיש משהו קצת חשוד. (וזה לא שטרטרתי את הרופאים, ואני גם לא מהאמהות ההיסטריות).
טיפ חשוב שקבלתי מהאחיות עוד בחדר תנוקות היה - ליבש את הגבס היטב ומהר. כששמים את הגבס הוא חם ונעים, אבל עם הזמן הוא מתקרר (ומקרר את גוף התינוק) מאחר ומדובר בתנוקות קטנטנים זה יכול להיות גם מסוכן וגם לא נעים. הייתי מגיעה לבי"ח להחלפה עם פן ומייבשת לו את הגבס. כשהוא גדל קצת היינו "רצים" הביתה, וישר הייתי שמה אותו ליד התנור כדי שהגבס יתייבש והרגל לא תתקרר (מלאכי הוא ילד חורף)

למעלה