שרשור בחירת רופא מטפל לקלאב פוט

פרלמנים

New member
../images/Emo101.gifשרשור בחירת רופא מטפל לקלאב פוט../images/Emo101.gif

עוד שרשור שייכנס לשאלות הנפוצות-אשמח אם תענו לעניין, ככל שיהיו יותר תשובות, כך עדיף
איך בחרתם/ן איפה לטפל בקלאב פוט? מי סייע בהחלטה? (המכון הגנטי/הפורום/ בן או בת הזוג / רופא הנשים וכו) אילו גורמים נלקחו בחשבון? האם ביקרתם במרפאה טרם הלידה כדי התרשם? האם אתם שלמים עם ההחלטה או שהייתם בוחרים רופא אחר אם היה מתאפשר לכם? הערות ותוספות יתקבלו בברכה
ג'סיקה

פרלמנים

New member
אנחנו../images/Emo41.gif

הרופא המטפל שלנו הוא דר' דניאל וייגל בביה"ח שניידר. סיפורנו התחיל כאשר המכון הגנטי המקסים בביה"חשניידר הפנה אותנו ל"ועדת מומים" בביה"ח בילינסון (ועדת רב תחומית בה משתתפים אורטופד ילדים, גניקולוגים, נוירלוג, עו"ס ) ולאחר סקירת מערכות מורחבת שהם ביצעו (שבוע 27, סקירה שלישית) כל המומחים דנו במקרה שלנו, אםשרו לנו לשאול שאלות וכו'. בועדה הזו פגשנו את פרופ' קלמן כץ מבה"ח שניידר, הוא העביר לנו אינפורמציה יבשה בלבד בדבר הטיפול (שיטת פונסטי, אחוזי הצלחה וכו'). החלטנו ללדת בבילינסון כי שם מכירים את המקרה שלנו, שם עשינו את קורס ההכנה ללידה, שם ביצענו את רוב המעקבים המשמעותיים וכך היה. ילדתי את דניאל ביום חמישי בלילה. ביום ראשון בבוקר הגענו לגיבוס הראשו בביה"חשנידר, נכנסנו מיד, ללא תור (תינוק בן שלושה ימים...מיד נותנים להכנס) לאחר שני גבסים הרגשתי שהקשר שלנו עם פרופ' כץ אינו עומד בציפיות שלי-אני זקוקה לרופא חם, מסביר, חייכן, אוהב ילדים וידידותי להורים. ביקשתי מהמזכירה במרפאת הקלאה פוט לעבור לרופא אחר ומאז
... אנחנו עם דר' וייגל ומאוד מרוצים. יש לציין שביקרנו גם אצל דר' בקר כשהרופא שלנו היה בחו"ל, והיינו מאוד מוקסמים ממנה... מערכת השיקולים כללה גם את הקרבה היחסית של ביה"ח שניידר לביתנו (הקודם) ושמטפלים שם לפי שיטת פונסטי. ג'סיקה

אנגלה3

New member
../images/Emo66.gifאנחנו...

בחרנו לטפל בביה"ח קפלן:
אחרי שבדקנו והתייעצנו עם רופאת נשים שהיא גם קרובת משפחה שלי, והיא המליצה לנו בחום על המחלקה בקפלן.
אחרי שקראתי בפורום,את האירוח של ד"ר פנסקי ואת ההמלצות של חברות הפורום שטיפלו אצלו.
אחרי שנפגשנו במהלך ההריון עם ד"ר בן יצחק, מנהל מחלקת אורטופדיה ילדים,שהסביר לנו מהו ק"פ והטיפול בו.
בגלל שהיה לנו ברור שהלידה תהיה בביה"ח קפלן (מאחר ורופא הנשים שטיפל בי לאורך ההריון הוא מנהל חדר הלידה שם - ולא היה מוכן לשמוע על לידה במקום אחר
).
וכמובן בהמלצת היועץ הגנטי, ואני חייבת לציין שהוא היה מאוד ענייני בנושא הק"פ, הוא בכלל לא התרגש מהממצא, הסביר לנו מה יהיה הטיפול ואיך, ושלל בכל תוקף מחשבה על הפלה!!!
הגורם העיקרי שנלקח בחשבון היה העובדה שמטפלים בקפלן בשיטת פונסטי, שעליה קראנו רבות לפני הלידה.
החיזוק האחרון היה - הפגישה עם ד"ר פנסקי המקסים יום לאחר הלידה, הוא היה מסביר פנים בצורה יוצאת דופן. הוא ישב איתי והסביר לי את כל התהליך של הטיפול בצורה מורחבת - כי שחר כבר היה מחוץ לבטן ואפשר היה לדעת בוודעות מה החומרה ומה יהיה הטיפול... היה לו מאוד חשוב שביום הגיבוס הראשון (יומיים אחרי הלידה) גם האבא יהיה נוכח - כי שני ההורים צריכים להיות מעורבים בתהליך הטיפול, ומההתחלה הוא הסביר והבהיר לנו שההצלחה של הטיפול לא תלויה רק בו, אלא בעיקר בנו ההורים.
אנחנו שלמים עם ההחלטה שעשינו לגבי הטיפול אצל ד"ר פנסקי, ויותר מזה- אני ממליצה בחום לכל הריונית שמתלבטת לגבי קפלן - אחד הרופאים הטובים בארץ בנושא ק"פ נמצא שם - גשו אליו לפגישת היכרות ותיווכחו בעצמכם
. אנג'לה.

אירנה ק

New member
אנחנו...

אני לא ידעתי ולא ביררתי כלום. אני לא איש המחשבים ובכלל לא עלה לדעתי לחפש מידע באנטרנט
. ידעתי שברמב"ם מטפלים בבעיה וזה הכול... כשבלילה היתה לי ירידת מים 3 שבועות לפני הזמן פשוט נסענו לב"ח רמב"ם. למחרת אחרי הלידה אחיות בתינוקיה שאלו האם אני מסכימה שיזמינו אורטופד כדי לגבס וככה הכרתי את דר' אידלמן.

תחיצ

New member
אני עשיתי דוקטורט../images/Emo63.gif

קודם כל דברתי עם עידית ועודד (העונים גם לשם - מטיסת שבלולים...), כדי לבדוק את האופציות הירושלמיות. אח"כ הרמתי טלפון למרפאות נוספות - כמו בי"ח אלין, שיש להם מחלקה אורטופדית מעולה, אבל בק"פ הם לא כ"כ מתמחים. פניתי להדסה הר הצופים לבדוק מי מטפל שם, ואח"כ התברר לי שהוא גם "מקבל" בכללית (הקופה שאנחנו חברים בה). התקשרתי למרפאה "שלו" לקבוע תור, כי רציתי להתייעץ איתו על דרך הטיפול המקובלת בהר הצופים, ועל פיה הוא נוהג. האחות לא ידעה איך לקבוע לי תור לרופא ילדים, כשאני מבוגרת ואין עוד תינוק לדבר עליו... בסוף כשהסברתי לה במה מדובר, והיא שאלה את הדוקטור האם אפשר לקבוע תור - הוזמנו לתור אצלו. לקחתי איתי חברה טובה, שיש לה טביעת עין טובה על אנשים ,שתגיד לי מה דעתה, כי אני ממש גרועה בזה, ועד אז לא שמעתי על אף אחד שמטופל אצלו, ואני לא זוכרת אף אחד נוסף בפורום שמטפל אצלו. בקיצור נסענו, התרשמנו מהמקצועיות שלו, וכך התחלנו את הטיפול אצל ד"ר סימנובסקי בהדסה הר הצופים. ד"ר סימנובסקי מטפל גם בהדסה עין כרם, ובמקרים שהוא בחופש (למשל) וחייבים לשים גבס, הוא שלח אותנו לעין כרם. גם את הניתוח עושים בעין כרם. את מלאכי הוא גיבס ביום השלישי - לפני השחרור הביתה. הוא רופא מקצועי וזריז, לא האדם הכי נחמד בעולם, אבל מטפל מצוין בילדים ועונה על כל השאלות שיש לי. אנחנו מאד מרוצים וממליצים בחום. (להר הצופים יש גם יתרון עצום של חניה, שבימים הקרים, בעין כרם, בעיני, זה בלתי נסבל במיוחד עם תינוקות קטנטנים)

ק א סי

New member
אנחנו מקרה של יותר מזל משכל

בררתי המון היכן ללדת ומשום מה לא בררתי על מחלקה אורטופדית. לכן החלטתי ללדת באסף הרופא. כשהתחילו הצירים נלחצנו עד כדי כך שטסנו לקרוב ביותר, קפלן. בדיעבד זה היה מזל משמיים. קראתי כאן בפורום על הטיפול באסף הרופא שלא לפי פונסטי (לפחות ככה היה לפני 5 שנים). ואילו אנחנו זכינו ברופא מדהים שעובד לפי פונסטי. שילוב נדיר של מקצועיות ואנושיות. הוא עזר לי המון. לא רק טיפל מצויין והדריך נהדר, אלא גם תמך בי נפשית כדי שיהיה לי הכוח לעמוד במשימה הקשה. כי החלק הקשה בק"פ הוא הטיפול הארוך והשוחק שתלוי בהורים. מאז אני ממליצה עליו בפורום בכל הזדמנות וכל מי שבא אליו, אכן לא מתאכזב. לדעתי שווה לנסוע לרופא כזה גם מרחוק. ה"רומן" בינינו נמשך 3 שנים עד שמכבי סרבה לאשר טופס 17 מהטיעון (ההגיוני) שאני יכולה ללכת לבן יצחק (מנהל המחלקה של ד"ר פנסקי) שעובד גם כרופא הקופה. ורק שנה וחצי אחרי התאפשר לי להגיע עם הילד אליו רק בשביל לתת לו מתנת פרידה. הוא כל כך התרגש לראות אותנו. בשבילי זו היתה סגירת מעגל. אז היום אנחנו אחת לשנה אצל בן יצחק לביקורת. בקרוב הביקורת הבאה של גיל 5.

אינה ו

New member
אנחנו

את ההמלצה הראשונה על פרופ' ווינטרוב קיבלתי מקלינטית של אמא שלי (אמא שלי ספרית) שהיא רופאת ילדים במקצועה. לאחר מכן קראתי עליו בפורום וקיבלתי המלצה גם מרופא הנשים המדהים שלי שפרופ' ווינטרוב הייה אחד המרצים שלו בתקופה בה הוא היה סטודנט באוניברסיטת ת"א. לאחר הייעוץ האורטופדי ב"דנה" לא הייה לנו ספק שמטפלים שם. פרופ' ווינטרוב הוא לא האדם הסימפטי ביותר אבל הוא מאוד מקצועי, הסביר לנו את שיטת הטיפול, המליץ על בדיקות נוספות וכו'. עם דניאלה הפיזיוטרפיסטית התחברנו מיד. היא נתנה לנו את הנייד שלה והייתה זמינה לכל שאלה.

פרלמנים

New member
../images/Emo163.gif אינה...דניאלה=אריאלה, לא../images/Emo35.gif

את בטח מה זה צוחקת עכשיו...

אינה ו

New member
יו.... באמת טמבלית!!!

כתבתי את זה תוך כדי עבודה מהבית (תום חולה אז אני מנצלת את הזמן שהוא ישן על מנת להספיק קצת עבודה כדי שלא יצתבר). בדיוק קראתי את המיילים של דניאלה והתבלגנו לי כל השמות. סורי......

sigis7

New member
ואנחנו...

אנחנו מטופלים בשערי צדק בי-ם. בהריון הייתי מאד רגועה מכך שיש לעוברית ק"פ, עשיתי את כל הבדיקות וחיכיתי ללידה. לא חיפשתי רופא באופן ספציפי. הלכתי לשערי צדק, כי זה פשוט מול הבית, ובד"כ בכל מה שאני צריכה (ושיהיה תמיד רק בבריאות), אני הולכת לשם. רופא הנשים שלי גם הוא עובד בשע"צ, ולא היתה לו שום המלצה שלא ללכת אליהם. אני לא חושבת שהייתי משנה את ההחלטה,כי הקרבה לבי"ח מבחינתי היתה מאד חשובה, אבל אם חו"ח משהו לא היה מוצא חן בעיני הייתי עוזבת, ולראיה, פעמיים הלכתי עם הקטנה לחוות דעת שניה, מבחינתי בשתי נקודות משמעותיות בטיפול,. 1. כשעמדו לנתח. 2. בגיל שנה. וקיבלתי את החיזוקים שלי. המשכתי עם הרופאים שלנו, גם כשהם סטו מן הפרוטוקול!

באיזור הצפון -

אנחנו מטופלים בצפת- קרית שמונה אצל ד"ר לב -אל. אני ילדתי בצפת והוא מנהל את המחלקה האורטו' בבי"ח צפת. אחרי שבועיים של טיפול אצלו - הלכנו לקבל דעה שנייה מווינטרוב - שם אמרו שהטיפול שלו טוב מאוד ושנמשיך לטפל אצלו. על עניין אחר אמנם - היינו אצל ד"ר בור וגם הוא אמר שהטיפול של לב-אל טוב מאוד. בקיצור, כולם כנראה צדקו. אנחנו היינו מאוד מרוצים מלב -אל. אנחנו לא עשינו"סקר שוק" של רופאים ואני מודה שלא השקענו בזה הרבה מאוד אנרגיות. בדרך כלל - הגענו לגשר ועברנו אותו - ואפילו די בשלום... אורנית

נוש101

New member
התהליך שלנו

אנחנו מטופלים בהדסה עין כרם אצל פרופסור פורת (שלא ברור עם הוא פורש בקרוב) ודר' למדן, אמנם אנחנו רק בתחילת התהליך (גבס שמיני, עוד שבועיים הניתוח) אבל אנחנו מרגישים בידיים טובות. בחרנו להיות מטופלים שם לאחר שהתייעצנו עם נשים מקסימות מה"פורום" שהן היו קרש ההצלה שלנו מכיוון שלרופא הילדים ורופא הנשים לא היו כלל המלצות... החיסרון המרכזי ב"עין כרם" הוא חוסר הנוחות של החניה בעיקר בחורף, היתרון חוץ מהמקצועיות הוא שאנחנו חברי "מכבי" ולא צריך להשיג בכל פעם התחייבות אלא פשוט להעביר כרטיס מגנטי..

סבתא53

New member
דוקטורט או פרופסורה....

זה התואר שמגיע לנו אחרי כל הבדיקות והחקירות שעשינו לפני לידת אורון כדי לבחור את הרופא המתאים אנחנו מאזור המרכז ולכן נפגשנו עם 3 רופאים דר פנסקי בקפלן רופא ממש מקסים. הציג לנו מצגת מאד ברורה ויפה שהסבירה במדויק מה זה קלאבפוט ואת שיטת הטיפול שלו. הראה לנו נעליים משומשות שהוא שומר להורים ללא אמצעים והרגיע אותנו מאד. היינו בוחרים בו אלמלא חששנו מהנסיעה הארוכה לבית חולים קפלן כל שבוע כמו כן אנחנו ממכבי כך שהיה מאד קשה לקבל התחיבות מהם לקפלן. הוא המליץ לנו על דר שינדלר מתל השומר מה שמוכיח שוב שהוא אדם מאד נחמד שלא פוחד להמליץ על קולגות. דר פנסקי משתדל להמנע מהנתוח ועושה הרבה גבסים עד לתיקון המלא. דר שינדלר מתל השומר הוא הרופא שמטפל באורון ואנחנו מאד מרוצים. הוא אדם לבבי וחברותי וחבר של כל הילדים הגדולים מה שמוריד מהם ומההורים את החרדות לפני הבדיקות והטיפולים. כשהגענו אליו הוא היה מאד נחמד אלינו פתח את הדלת והילדים שישבו בחדר ההמתנה שמחו מאד להענות לבקשתו ועשות לנו מצעד קטן והראו לנו שאי אפשר להבחין באיזה רגל היה קלאבפוט. הוא נתן לנו הסבר מלא עם ציורים והסביר את תהליך הטיפול. הוא מגבס בעצמו כל ילד בסבלנות רבה עם הרבה ריפוד כך שאף פעם לא היתה לאורון שום בעיה עם הגבס. לאחר הגבסים הוא עושה באופן שגרתי נתוח לכולם. הנתוח בהרדמה מלאה . הוא הסביר שמנסיונו לאחר שבהתחלה עשה הרדמה מקומית והיה צריך במהלך הנתוח להרגיע את ההורים ואת התינוק החליט לעבור לחדר נתוח לנתוח שקט עם הרדמה מלאה ואפשרות נוחה לגבס את התינוק בגבס החשוב האחרון ללא תזוזת התינוק. חדר ההמתנה בתל השומר מלא משחקים צעצועים ומחשבים ונראה יותר כמו גן ילדים מאשר חדר המתנה לרופאים כשעל כולם מנצחת ומנווטת האחות המקסימה רונית. היינו גם בבית חולים דנה. דר וינטראוב הסביר לנו בצורה תמציתית על שיטת הטיפול שלו שכוללת גבסים ואחכ נתוח בהרדמה מקומית לכולם. רוב הטיפול בדנה נעשה עיי דר חמו והפיסיותרפיסטית אריאלה בדנה דוגלים בגיבוס מידי של הרגל מיד לאחר הלידה מטופלי מכבי מאזור המרכז מופנים לדנה להבדיל מתל השומר שכדי לקבל טופס 17 היינו צריכים להאבק עד שקיבלנו את ההתחיבות. מטופלי הכללית מתקבלים בקפלן ללא בעיה תודה לכולם ושתהיה בחירת רופא נעימה

למעלה