מה עושים כשהכלב מושך רגל

SUMMER8

New member
../images/Emo101.gif ../images/Emo101.gif מה עושים כשהכלב מושך רגל ../images/Emo35.gif

יש לי גולדן רטריבר בן 5 וחצי חודשים והמצב הבריאותי שלו מצויין בד"כ (טפו טפו טפו, בלי עין הרע). כבר כמה ימים שהכלב שלי מושך את הרגל האחורית שלו (רק אחת מהן) ולא ידועה לי שום סיבה מיוחדת שתגרום לו לצליעה. הלכתי לוט' ביום חמישי בערב, היא מיששה ובדקה לו את הרגל... ואמרה שהאבחנה הראשונית שלה היא: א. אלו כאבי גדילה (בדיק כמו שיש לבני אדם) כי הוא כלב מסוג גדול והגדילה שלו מהירה כרגע. או ש - ב. יש לו איזו מתיחה בגיד. ייתכן שזה נגרם לו כי הוא אוהב להשתולל, לרוץ, לקפוץ, לשחק... ובגלל שהוא כלב גדול זה יכול לקרות. היא נתנה לי 3 כדורים נגד כאבים (Rimadyl) ואמרה לי לתת לו לנוח כמה ימים (לא לתת לו לרוץ וכדו'..) ולהגיע אליה לבקורת בשבוע הבא. אז מיום חמישי בערב עד לרגע זה, לא הוצאתי אותו לטיולים ולא שיחקתי איתו במשחקים שיגרמו לו לרוץ + הוא גם היה די רדום וישנוני מהכדור ...). היום בבוקר היתה הקלה במצב, ובצהריים כשהוא רץ - בלי אישורי (זה מה שקורה כשיש גולדן ומים בחצר אחת) שוב ראיתי שהוא מושך את הרגל. מישהו נתקל בבעיה כזו ? האם אלו האופציות היחידות או שייתכן ויש עוד אפשרויות (אני רוצה להכין את עצמי לפעם הבאה שאלך אליה). אני מודאגת...

זיו25

New member
אם אני לא טועה

לגולדנים יש בעיה די ידועה ברגליים האחוריות. אני מציע להמשיך במעקב ובמידת הצורך אף לשאול וטרינר נוסף. רק בריאות! זיו.

Sweet Fantasy

New member
לא טועה, יש להם בעיות באגן

אבל אם הוטרינרית לא ראתה משהו, מוקדם להגיד. תעקבו טוב טוב ואם יש בעיה תחזרו אליה שתצלם את האגן. כמו שזיו אמר ואם לא עוזר פנו לוטרינר נוסף.

LeeKo

New member
היפדיספלסיה לא מתפתחת יותר מאוחר?

הוא בן חד'

SUMMER8

New member
אין לו היפדיססלסיה !!!

ומקווה בכל ליבי שגם לא יהיה לו. בינתיים גם הוט' וגם המאלף אמרו לי שלפי מה שרואים בחוץ האגן שלו מצויין.

LeeKo

New member
ברור ברור,אין לו

חשבתי שזה הם התכוונו,הוא קטן מדי למחלה שכזו, ואמן שלא תהיה לו גם,בריאות ואריכות ימים לשניכם!

אין קטן מידי למחלה כזו

כלבים עוברים ניתוחים להחלפת מפרק ירך לפני גיל 10 חודשים בגלל היפדספלזיה.

SUMMER8

New member
תשובה לשניכם !

הלכתי לוט' והיא בדקה אותו ואמרה שהאגן נראה לה בסדר (מה גם שלקחתי אותו ממישהו שעשה להורים של הכלב שלי בדיקות אגן ונמצא שהם בעלי אגן A). בכל מקרה, לפנות בוקר הוא גם הקיא כמה פעמים (הקאות קטנות של מין משהו מימי-רירי בצבע צהבהב... לא יודעת לתאר) והיום אקח אותו שוב לוט' כדי לבדוק מה איתו... תודה לשניכם על התשובות ואני מקווה שאתבדה ושאין לו שום בעיה באגן.

הורים A לא מבטיח ב-100% צאצאים A

וכבר ראיתי צאצאים להורים A שהיו בעלי אגן מחורבן. יש כלבים שבעיות האגן שלהן צצות עוד לפני שהכלב בן שנה. וחשוב לזכור שכל זה לא אומר שלכלב שלך יש בעיות אגן.

למעלה