הפעם לא רק אני טמבלית

1טלינה

New member
../images/Emo101.gif../images/Emo163.gif הפעם לא רק אני טמבלית

אלא כל הרופאים שהיו היום בקופ"ח (אם המושבות בפ"ת) אף אחד לא ידע איך קוראים לחיסון כנגד אדמת (מלבד הכינוי "רובילה"), לכן הרופאה לא נתנה לי הפניה לחיסון + את שם החיסון לקניה. אז מי מכן
ויודעת - מה שם החיסון כנגד אדמת + האם אני רוכשת אותו, היכן וכמה עולה?

1טלינה

New member
לא יודעת, נדמה לי שהיא ממוצא רוסי

אבל כמוה גם רופאת הילדים (החדשה) לא ידעה מה שם החיסון למבוגרים וגם לא האחות

בלינקה

New member
תרשמי את זה:

ד"ר לוטן או ד"ר ברמן. לוטן מקבל היום, מחר וביום חמישי אחה"צ. מקבל גם בחלק מהבקרים. ברמן בטוח מקבל בחמישי בבוקר. אפשר גם להרים טלפון לטיפת חלב.

1טלינה

New member
תודה אבל מדובר בחיסון לי!

מתברר שיש שמות שונים לחיסון (תינוקות-מבוגרים) ואפ'חד בקופ"ח לא יודע מה שם החיסון למבוגרים. אגב, בלי שום קשר ברמן מזעזע לטעמי, 0 ביחסי אנוש. את לוטן איני מכירה.

1טלינה

New member
../images/Emo124.gif יעל מטיילת

נדמה לי שקראתי בעבר על כך שאת מתכוונת להתחסן כנגד אדמת (אולי בפורום הנקה???). אולי את יודעת את שם החיסון, מי קונה והיכן? כמה עולה?

עוד לא עשיתי ../images/Emo9.gif

ואני דווקא מעדיפה רק אדמת, לא MMR. ולא ידעתי שאני אמורה לקנות :-O. אני ארשום לעצמי להתקשר לרופא באמת. כבר הגיע הזמן.

ענתש

New member
לחיסון מבוגרים קוראים רובלה

א-ב-ל אם את כבר מתחסנת ואת לא בהריון אז כדאי לעשות MMR (כן, זה של הילדים) כי זה משולב אדמת-חצבת-חזרת וזה תמיד טוב לחדש חיסון. אני התחסנתי שוב אחרי ההריון של נגה (סתם ליתר בטחון) וכבר עשיתי MMR, עדיף.

אני עשיתי בהריון עם אור

כי לא הייתי מחוסנת, למרות שחליתי כשהייתי קטנה. בכל אופן אז אמרה לי האחות כי אין אפשרות לעשות חיסון לאדמת בלבד אלא רק את המשולב (אמת-חזרת-חצבת) ושזוהי הנחיה של משרד הבריאות (לא יודעת מה ואם השתנה משהו מאז) ד.א גם אחרי החיסון נשארתי בלתי מחוסנת

בלינקה

New member
ברמן היה מקסים איתנו

עמד לשירותנו, התעניין, והכל בסבלנות (גם אם תפסנו אותו ביציאה). גם בקשר לגידול, אבל גם בלי קשר. אולי נפלתם על יום רע במיוחד? ומשפחה אני הולכת לפניק(ג?).

1טלינה

New member
חחח- חשבתי שכתבת "פקינג"- באנגלית

עברית:) לא מכירה את רופאי המשפחה. היום ביקרתי לראשונה אצל רופאת משפחה. כאמור, נראה לי שממוצא רוסי. לגבי ברמן, כנראה היה זה יום רע,רע וגם רע במיוחד. אחרי שהייתי כבר באוטו בכיתי למרות שהבת שלי בכתה כבר בחדרו אולי משום שהוא הפך אותה כמו עוף קפוא. הוא העליב והתנהג באופן גס ביותר כלפי שתינו (ואני לא כזו נעלבתנית). נשבעתי שלא אגיע אליו יותר עם בתי.

בלינקה

New member
אז לוטן (ראית את הפונפונים של גורבי

?) ואגב, בכל שאלה כזו אפשר לגשת לחנה (המנהלת האדמיניסטרטיבית). היא מצויינת בלברר ולעזור (בניגוד לשאר הפוסטמות במזכירות).

מעיןבר

New member
יש שניים

האחת זה ה- MMR שבשמו המסחרי נקרא www.drug.co.il/bygeneric.asp?gen_id=842&drugID=3211 target=_blank>פריוריקס. השני זהו חיסון לאדמת (רובלה = שם הוירוס בלטינית) נקרא www.drug.co.il/bygeneric.asp?gen_id=1235&drugID=4542 target=_blank>רודיווקס . המידע נלקח מתוך פנקס התרופות כפי שהוא מאוגד באתר www.drug.co.il של ארגון הרוקחות. כנראה שכשזה מגיע לשמות של תרופות עדף לדבר עם רוקח...

1טלינה

New member
../images/Emo51.gif לענת, תמר ומעין + שאלה

מי מכן שהיא בכללית- האם המתחסנת קונה את החיסון? אם כן היכן וכמה עולה? תודה

ענתש

New member
לא יודעת. האמת שעשיתי בחינם בטיפת

חלב. מי שקיבלה אדמת רק פעם אחת בנערותה (בכיתה ז') מגיע לה עוד פעם חינם בטיפת חלב (ואני ביקשתי MMR במקום). היום מחסנים את התינוקות פעמיים - MMR בגיל שנה ועוד פעם בכיתה ז'. חיסון יותר אפקטיבי. בזמנינו היה רק חיסון אחד (אני בת 29) בכיתה ז'.

בלינקה

New member
מותר גם? ../images/Emo9.gif

עשיתי דרך טיפת חלב. MMR. לא שילמתי. אפילו לא קיבלתי הפניה מהרופא. אפילו לא קבעתי תור. רק אמרתי לאחות שלפני הלידה היתה לי רמה נמוכה של נוגדנים (אמרתי את המספר) והיא הוציאה חיסון מהמקרר וחיסנה.

למעלה