לעוגה ליום הולדת שנה

מלימלי

New member
../images/Emo101.gif../images/Emo91.gifלעוגה ליום הולדת שנה

שלום, אנחנו אוטוטו בני שנה. במשפחתון שלנו יש 5 ילדים כולל אותנו . המטפלת חוגגת בקטן את הארוע ביקשה רק עוגה פשוטה ולא מקושקשת או מלכלת מדי. ( היא הוציא לי את כל הרוח מהמפרשים) מותאמת לדרדקים בגלאי 8 חודשים עד שנה וחודשיים. חשבתי על עוגת שוקולד אשמח למתכון בלי הרבה ביצים. והמלצות לציפוי וקישוט לא מלכלך . הכיוון הוא עוגה בצורת פרח או פרפר - יש לי תבניות כאלה בבית,או הסיפרה 1 לחתוך מעוגה מלבנית. אז אשמח לקבל רעיונות מתכונים ועוד. תודה
 

michahz

New member
net the jet נתנה כרגע מתכון לעוגת

שוקולד שלה שמאוד מוצלחת. אם הגננת לא רוצה עוגה מלכלכת אז בצק סוכר היא הפיתרון האידיאלי, כך יש מעט מאוד קרם מתחת לציפוי. גם פרח וגם פרפר אפשר עם הבצק.
 

t a l talim

New member
ועוד רעיון-

עוגות שוקולד בגביעי גלידה- מכינים בלילה של עוגת שוקולד, ממלאים עד שני שליש גבה בגביעי גלידה (עדיף את אלה הקטומים מלמטה, בכדי להעמיד בתבנית) ואופים כרגיל. עשמוכן ןמתקרר, ניתן לקשט ברויאל עם במבה אדומה כדובדבן, בצק סוכר, קרם שוקולד וכו'- מהיר וקל להכנה, ומשמח מאוד את הפיצפונים. מזל טוב!
 

net the jet

New member
והנה תמונה שתדגים../images/Emo8.gif

הכנתי לפני שבועיים לקבלת שבת בכתה של הבן.
 
די. איזה יופי ../images/Emo99.gif

וכמה זמן משאירים בתנור לאפיה? כמו בעוגה הרגילה? ועכשיו אני רואה איזה עובי צריך להכין את הצורות כדי שלא יסדקו/ישברו כשמכניסים פנימה את המקל
 

michahz

New member
עושים את בדיקת הקיסם. אני חושבת שזה

יוצא פחות מעוגה, אולי כמו מאפינס.
 

rachel1234

New member
נטע..מה קורה לגביעים אחרי האפיה?

הם מתיבשים ונשארים קשים? מתרככים? ומה קורה אחרי יום יומיים? צריך לשמור בקופסא סגורה? הגביע לא ניהיה כזה רך ולא טרי?
 

מלימלי

New member
תודה../images/Emo140.gif ועוד שאלות

אהבתי את הרעיון של הגביעי גלידה אני חושבת שאותם אתן כמתנה אישית לכל ילד במקום לקנות צעצוע. שאלות הן לגבי מתכונים.
משהי קטבה על עוגת שוקולד פשוטה איפה מוצאים את המתכון?
יש מתכון קרם שוקולד שלא מלכלך כלומר ציפוי קשה.
לגבי הרויאל אפשר לעשות אותו בלי חלמון אשמח למתכון.
ראיתי תמונות של סוכריות על מקל איך עושים אותן? שוב תודה
 

net the jet

New member
תשובות

לגבי המתכון-נתתי פה לפני יום יומיים ויש גם במאמרים, מתכון שלי-מאד מומלץ, קל וידלים אוהבים. לא שצתי שום ציפוי על ה"מאפינס" העוגה גם ככה די עסיסית, וזה סתם מלכלך... ( חוצמזה הילד הפרטי שלי ממש לא אוהב ! ) אני מכינה רויאל עם אבקת מרנג ( בלי חלבון ) אבקת סןכר וטיפה מים . את אבקת המרנג אפשר לקנות בחנויות המתמחות. למקרה חירום, אפשר להכין משהו כמו רויאל-זיגוג מאבקת סוכר עם מים ( פשוט לערבב לסמיכות הרצויה ) זה עובד לא רע ( הילדים ואני ציפינו עם זה פעם עוגיות והיה בסדר גמור ) את הסוכריות מכינים כך- מרדדים גוש בצק לעובי של ס"מ ערך, קורצים צורות, תוקעים מקל, ומיבשים. זהו ! אח"כ אפשר לקשט כיד הדמיון הטובה.
 

galyarok

New member
איזה גובה

רציתי לדעת איזה גובה עיסה צריך לשים בתוך הגביע כדי שלא תגלוש החוצה או שתהיה נמוכה מדי אחרי האפיה. תודה.
 
למעלה