מאחורי השירים- גלעד שליט

../images/Emo102.gif../images/Emo104.gifמאחורי השירים- גלעד שליט../images/Emo102.gif

בבוקר יום ראשון, 25 ביוני 2006, כ"ט בסיוון ה'תשס"ו נחטף גלעד שליט, איש צוות טנק מרכבה סימן 3, שהוצב במארב על גדר המערכת, חייל צה"ל. 1001 ימים עברו מאז, והוא מוחזק בשבי המחאס. מאז נחטף גלעד שליט, תנאי החזקתו בשבי אינם ידועים בבירור. מדינה שלמה, כבר 1001 ימים מחזיקה אצבעות ומייחלת, ביחד עם משפחת שליט ממצפה הילה, שגלעד יחזור הביתה בריא ושלם. גלעד שליט הפך, יש האומרים, לילד של כולנו, ילד של מדינה שלמה שלא תנוח ולא תשקוט עד שהילד שלה יחזור הביתה! עשרות שירים נכתבו עליו- בתקווה ובכמיהה שיום אחד גלעד יזכה לשמוע אותם בעצמו, מחייך שוב ומחובק בין זורעות הוריו- נועם ואביבה שליט. לציון 1000 ימים של גלעד שליט בשבי החמאס אקדיש כאן בפורום שרשור עם השירים שנכתבו עליו ב1001 הימים האחרונים אתם מוזמנים לקרוא, להשתתף, להוסיף, לתקן אם צריך ולהגיב
. מי יתן וביום ה1002 נזכה לראות את גלעד שליט חי ובריא, חוזר הביתה.

../images/Emo104.gifכמו משוגעים- טל שגב

"אני יושב עם מדינה בלי שקט, ומחכה לילד של המלחמות. כולם רוצים לראות אותך חוזר הביתה, בזרועות פתוחות!" "כמו משוגעים" הוא הסינגל הראשון של טל שגב מתוך אלבומו החמישי. שהבית האחרון בו מדבר על החייל החטוף גלעד שליט ועל המלחמה בעזה- "עופרת יצוקה".
טל מספר על השיר: "לפני שנה ומשהו נפגשתי עם שלוש משפחות החטופים, הייתי בקשר רציף עם קרנית גולדווסר, ביקרתי בבית של אביבה ונעם שליט ודיברנו", מסביר שגב. "השיר נולד לפני חצי שנה כשהכל מהדהד בראש. הבית האחרון שדי מדבר על גלעד יצא לי בפרץ יצירתי מבלי לחשוב. ככה יצא. אני שר שכשאוהבים מתנהגים כמו משוגעים, אי אפשר לשפוט וזה לא תמיד נראה נורמלי. עד לפני עשרה ימים המילים היו: 'לא מבין איך מדינה שלמה שותקת כשיש חייל רחוק'. כשנכנסו קרקעית מילים שיניתי אותן ל'איך מדינה שלמה סופגת' ואחר כך 'מדינה שלמה בלי שקט'".
להאזנה לשיר:
http://www.youtube.com/watch?v=EddFP0feDac

../images/Emo104.gifגלעד- אבי ביטון ורפי חוזנצו'ק

מספר ימים לאחר חטיפתו של גלעד שליט, אבי ביטון ורפי חוזנצו'ק אשר משרתים בחיל השריון כתבו שיר על גלעד. השיר "גלעד" נכתב ע"י השניים בזמן הישיבה במוצבים בצפון, מספר ימים לאחר שגלעד נחטף. לאחר זמן מה החליטו להקליט את השיר וליידע את משפחת שליט. אחרי ששפכו את רגשותיהם באולפן, הם פנו למשפחת שליט סיפרו להם על עצמם ועל השיר וביקשו מהם אישור להוציאו לתקשורת. אביבה שליט, אמו של גלעד, אשר החיילים הצעירים והטקסט ריגשו אותה עד דמעות אמרה להם בקול חנוק כי: "כשגלעד יחזור הביתה הוא יהיה נבוך לשמוע כי כתבתם עליו שיר", עוד הוסיפה כי הם מחזקים אותה מאוד ואישרה את הוצאת השיר לתקשורת. "מחכים לך בבית ", כך כתבה על הנייר אביבה שליט לאבי ורפי וצירפה תמונה של בנה גלעד עבור עטיפת הסינגל המצורף בהרבה געגועים, התרגשות וכבוד.

../images/Emo104.gif"זה לא נגמר"- רמי קלינשטיין

"זֶה לא נִגְמַר, עַד נְלַטֵּף אֶת פְּנֵיכֶם אֶת כְּאֵב הַמֶּרְחָק נַרְגִּיעַ זֶה לא נִגְמַר, לִבֵּנוּ פּוֹעֵם בִּשְׁבִילְכֶם הֵן הָרֶגַע הַזֶּה עוֹד יְגִיעַ" מילים:רחלי שביט. באוגוסט 2006 נערכה עצרת הזדהות למען החיילים החטופים- אודי גולדווסר ואלדד רגב זכרם לברכה למען החייל החטוף גלעד שליט. רבים ישתתפו בערב זה, בניהם גם אמנים ישראלים רבים שהתגייסו במאבק לשחרור החיילים. בעצרת הושמע לראשונה השיר "זה לא נגמר" שנכתב ע"י רחלי שרביט על החיילים החטופים והולחן ובוצע בעצרת ע"י הזמר רמי קלינשטיין.
להאזנה לשיר:
http://www.youtube.com/watch?v=F5K2v6EM3aQ

למעלה