האי ומשחקי תפקידים-קווי דמיון

ANGELUSPIKE

New member
../images/Emo103.gifהאי ומשחקי תפקידים-קווי דמיון../images/Emo103.gif

שמתי לב לכמה קווים מקבילים בין האי למשחקי תפקידים ובעיקר למשחק התפקידים מבוכים ודרקונים (D&D באנגלית), ההסבר הוא קצת ארוך, אבל אני אשתדל להיות מובן ככל האפשר. דבר ראשון - יש לנו את גורדון מילר שראשי התבות שלו הם GM, במשחקי תפקידים ל GM יש משמעות מיוחדת, המשמעות של ה GM הוא מנהל המבוך, זה שמזיז את מהלך העניינים, בדיוק כמו שגורדון מילר עשה עד כה בסדרה, הוא ניווט את ליבי והחבורה לפי מה שהוא רצה שיקרה, חוץ מזה ה GM הוא גם האחד שנותן משימות במשחקי תפקידים, בדיוק כמו גרודון מילר ששלח את החבורה מאה שנה אחורה כדי שיצילו את העולם. דבר שני - גרודון מילר הביא לליבי מפתח שפותח תיבה, גם מפתחות וגם תיבות אלה פריטים מאוד שכיחים שמופיעים הרבה במשחקי תפקידים, ישנה גם את הידית שפותחת את הדלת למה שנראה כמו מבוך או שער, גם כן דבר שכיח במשחקי תפקידים, באי ב 1910 יש כמה דברים שמתקשרים למשחקי תפקידים, יש את ריק כמובן שאם הופכים את השם שלו וקוראים אותו מהסוף להתחלה, יוצאת לנו המילה קיר, שזה מה שקורה כשטועים בדרך במבוך, נתקלים בקיר, זה גם מאוד מתאים לאופי של ריק שמנסה לחסום את דרכם של החבורה כמו קיר, ישנו גם את הלפיד האש, הלפיד כמובן מסמל את הדרקונים, דרקונים יורקים אש, אש גם מסמלת את החיים של הבן אדם, בגלל זה כל האנשים שניסו להכנס לאוהל לפני החבורה נשרפו, האש בלפיד כלתה את החיים שלהם, יש לנו גם את אמה שאם משנים את סדר האותיות יוצא לנו מאה, שמרמז על קוביית מאה שמשומשת במשחקי תפקידים בכלל ובמבוכים ודרקונים בפרט, מטרת הקובייה היא לקבוע את מהלך המשחק בכל מני דברים בין אם זה נזק שהדמות חוטפת, אירועים שקורים או יקרו או כל דבר אחר, מה שנראה כרגע שכל מה שקורה בסדרה קורה סביב אמה. דבר שלישי - הדבר האחרון הוא הוא החבורה עצמה, לכל אחד מהחבורה יש עבר שמקביל באופן מוזר למקצועות שיש במשחקי תפקידים, יש לנו את סול שהוא הקוסם, יש לנו את זואי שהיא הלוחמת בחבורה, יש לנו את אנה וליבי הגנבות, יש את מייקי שהוא המכשף עם כוחות ההיפנוט שלו, יש ג'יני שהיא המתנקשת (רצחה בן אדם) ויש את טומי הגיבור המסתורי שאף אחד לא יודע עליו כמעט כלום. שמסתכלים על כל הדברים האלה בנפרד, אפשר לחשוב שזה אולי צרוף מקרים, אבל שאתה מחבר את הכל ויש מגמתיות בצרוף מקרים, צריכים להסיק שזהו לא צרוף מקרים ויש משהו מאחורי הדברים, זה פשוט יותר מדי מכדי שזה יהיה צרוף מקרים ואנחנו יודעים שאצל גיורא אין בדרך כלל צרוף מקרים. מעניין אותי לדעת מה אתם חושבים על כל מה שכתבתי, האם אתם מסכימים או לו זה כבר תלוי בכם. רואי.

Yarinv

New member
חח נחמד

לא מכיר את המשחק הזה אבל יפה שחשבת על זה. השאלה אם זה משהו שגיורא חשב עליו ושיש רבדים יותר עמוקים לבחירת השמות והסמלים או שעלית על צירוף מקרים מטורף

noyyka XD

New member
כמה דבריםD:

אהמממ סוף סוף נזכרתי מאיפה הצירוף GM כל כך מוכר לי אלוהים כבר מתחילת העונה שאני משתגעת ולא מבינה מאיפה הצירוף הזה נשמע לי מוכרD: בכל מקרה אני חייבת לומר שיש לך דימיון מפותח בטירוף [לטובה כמובן!] אם הצלחת לשים לב לדברים כאלה שכביכול חבויים בשמות של דמויות, אני מעריצה אותך לדעתי האמת זה צירוף מקרים למרות שאין לדעת בכל מקרה עלית על דבר מדהים ראוי להתיחסות של חברי הפורום לדעתיD:

yonatan samiya

New member
לפי דעתי,

לא רק שזה צירוף מקרים, אלא שזה סתם דברים שאפשר לחשוב עליהם בלי מאמץ, וזה לא משהו אישי נגדך. אני יכול להמציא עשרות כאלה תוך מחשבה של יום: אם נבלבל את סדר האותיות בשם "ליבי", נגלה את השם "בילי", שזה סדר בערוץ ג'טיקס, על בת יקום לא ידוע, שזה מעל האטמוספרה וזה גם קשור לאסטרואיד וכל זה. "ג'יני" זה גם השם של זה מהאגדות, מאלאדין, שיוצא ע"י שיפשוף של חפץ כזה, והוא גורם לדברים לא מציאותיים לקרות כמו שבאי יש דברים לא מציאותיים. אם נבלבל את השם "האי" נגלה את המילה "היא", שזה גוף שלישי, וגם הספר "שטן" הוא הספר השלישי של גורדון מילר. וזה תוך מחשבה של שתי דקות בדיוק, תוצאות המחשבה שלי הן לא תגלית מסעירה, אבל שוב, אלו דברים שכל אחד יכול לחשוב עליהם. מצטער אבל לפי דעתי זה באמת באמת צירוף מקרים.

ANGELUSPIKE

New member
אבל יש הבדל

צרופי מקרים של כל מיני דברים פה ושם לבין לצרוף מקרים בעל מגמה, את הבאת לי צרופי מקרים שאין קשר בין אחד לשני, אצלי כל מה שכתבתי קשור לנושא אחד והוא משחקי תפקידים, אם זה היה כמו בדוגמאות שלך שההייתי מביא צרופי מקרים בלי קשר אחד לשני, אז אולי ההיית צודקת, אבל ברגע שיש מגמתיות בדבר, זה כבר לא צרוף מקרים.

yonatan samiya

New member
אני עדיין חושב שזה צירוף מקרים, מצטער...

אני יכול גם למצוא צירופי מקרים שקשורים אחד לשני, זו לא בעיה... פשוט חושבים על שמות\אירועים מסויימים ומנסים לקשר אותם לדברים אחרים. שוב, זה לא משהו אישי נגדך, גם אם אחד אחר היה מביא את הרעיון הזה הייתי מגיב את אותה התגובה. נחכה ונראה אם זה צירוף מקרים :)

coullette

New member
לא ידעתי לאן לשרשר את זה...

אבל גיורא צריך לשים לב לפרטים הקטנים.פשוט ראיתי את הפרקים של העונה הראשונה ושמתי לב ש- באחד הפרקים רואים את צ'יף מגיע לחדר במלון והוא שואל את הנער מעלית איזה יום היום והוא אומר לו יום חמישי, אז צי'יף שואל איזה תאריך וההוא אומר לו 20.01.2009 ואז בדקתי ביומן וראיתי ש-20.01.2009 זה בכלל יום שלישי.אז נכון שזה מה זה קטנוני אבל עדיין,הם צילמו את הפרקים האלה לפני שנה וחצי בערך,הייתם מצפים מגיורא שיבדוק באמת איזה יום זה.סתם בשביל שיהיה אמין. ועוד משהו-בתחילת העונה הראשונה טומי מספר לליבי שג'יני היא אמא של דילן אז ליבי אמרה "ג'יני שלנו? היא בת 17" עכשיו ג'יני נולדה הרי בשנת 1990 ככה כתוב על הקבר שלה.וחוץ מזה טומי בעצמו אומר בסוף העונה שג'יני בת 20.אז אמנם הם ישנו שנה אבל יש גבול. ודבר שלישי בנוגע למייקי-במשפט של אמא שלו השופט שאל אותה בן כמה הוא אז היא אמרה 11 פחות או יותר.אבל בדיסק שהיא נתנה לו שהוא נולד כתוב אפריל 1994 מה שאומר שבשנת 2009 הוא צריך להיות בן 15.אלא אם כן הוא נולד ב-1998 ואז היא לא נתנה לו את זה כשהוא נולד אלא 4 שנים לפני אבל אז איך היא ידעה 4 שנים לפני שהוא נולד שיהיה לה ילד בשם מייקי ולכתוב את זה על הדיסק...? קיצר גיורא,אתה גאון וכל זה אבל לשים לב לפרטים הקטנים

yonatan samiya

New member
אתה צודק במיליון אחוז

ואניחושב בדיוק כמוך. גם אני כתבתי הודעה בסגנון הזה לפני מס' שבועות, ודי התנפלו עליי. אבל על תיתן להם את הלגיטימציה להתנפל עליך. גיורא הוא איש חכם, פיקח ומבריק, אבל הוא לא ם לב לדברים קטנים שדי מעצנים שחושבים עליהם, למרות שהסדרות בפני עצעמן מדהימות. כל הטעויות האלה כנ"ל לגבי צבעי החולצות בפרק הראשון שמשתנים, טעויות עריכה מפגרות לחלוטין או דברים שכשאתה רואה אותם אתה אומר לעצמך "נו בחייאת? על זה הם לא חשבו?" (כמו נגיד הזיפים שלפתע הופיעו על הפנים של סול, למרות שאנחנו יודעים שגם בעונה הראשונה היו לו [לעוז זהבי אני מתכוון] והוא גילח, את זה לא יכול לקרות גם בעונה השנייה?

8דושנקה8

New member
יש כמה דברים קריטים אבל לשאר לא צריך

סתם להיטפל.... מתי בדיוק ולמי טומי אמר שג'יני בת 20? אני לא שמעתי את זה.... ומי אמר שהמשפט של ליסה היה ב2009? למרות שעדיין ז לא ממש מסתדר אבל שוב... זאת רק סדרה! אני לא מבינה את הצורך הזה ללכת ולחפש את הפאקים כל הזמן...
את\ה אשכרה הלכת ובדקת ביומן? תזכרו שההפקה מורכבת מאנשים בדיוק כמוכם שאני מניחה שעושים את הכי טוב שהם יכולים ועדיין, אין טעם לצפות לשלמות כי אין דבר כזה! וחוץ מזה עם כל הטימריות וחילופי ההסטוריות גם אם גיורא יאמר שגליץ' בהיסטוריה זו או אחרת גרם לכך שיהיו פחות\יותר ימים בשבוע או שכל שנה תיהיה יותר קצרה\ארוכה או משהו בסגנון... אז זה ישמע הגיוני...

coullette

New member
קודם כל אני בחורה.אני לא יודעת למה החלטתם שלא

בכל מקרה,אין לי צורך לחפש את הפאקים בכוונה...הם פשוט שם ואני רואה אותם זה הכל.זה לא שאני מחטטת ורואה את כל הפרקים מאה פעם כדי למצוא איזו טעות.ממש לא. וטומי אמר לג'יני בפרק האחרון או הלפני האחרון (כשהוא גילה שהוא דילן) אז הוא היה במבצר עם ג'יני וציף ואז הוא אמר לג'יני "את אמא שלי? את בת 20" ואז צ'יף הסביר שהוא נסע בזמן והביא את טומי כשהוא היה תינוק לאדי וסילביה וכו' וכ'ו. ובנוגע לתאריך..פשוט ראיתי את זה וחשבתי לעצמי שה-20.01.2009 זה עוד חודש ובמקרה הפלאפון שלי היה לידי אז הסתכלתי ביומן שם.יכול להיות שזה באמת לא משנה לאף אחד וזה גם ככה ברור שזו רק סדרה אבל עדיין נעשו מלא סדרות מדע בדיוני ובהרבה מהן הקפידו ממש על הפרטים הקטנים אפילו מבחינת תאריכים וימים שזה יהיה מדויק.קצת טיפה מאמץ ללכת ולבדוק.זה לא קשה נורא. ואני מסכימה עם התגובה של יונתן.במשך שנה שהם ישנו במבצר הם לא גדלו הרבה,אבל בין העונה הראשונה לשניה יש הבדלים מאוד מהותיים ולכאורה היו אמורים לעבור רק כמה דקות. ופתאום הזקן של סול גדל מה שלא קרה במשך שנה שהם ישנו, והשיער של זואי, ומייקי שגדל והשתנה לו הקול (למרות שהקול של מייקי זה כבר משהו אחר,לך תשלוט בהורמונים של נער מתבגר). אפילו בסרטי "בחזרה לעתיד" בין הסרט הראשון לשני עברו בפועל איזה 3 שנים ועדיין הם הצליחו לשחזר ככה שאי אפשר לראות הבדלים מבחינת מראה השחקנים בין הסרט הראשון לשני.וזה נקרא המשכיות של העלילה.אז אמנם לא מדובר פה בתקציבי ענק כמו בהוליווד אבל עדיין, לגלח את עוז זהבי ולספר את השיער של ליאת בלו שיהיה כמו בסוף העונה הראשונה זה ממש לא רציני.פשוט עניין של כמה אתה רוצה להשקיע ורמת ההערכה שיש לבמאי לאינטליגנציה של הצופים.

8דושנקה8

New member
קודם כל כתבתי את\ה.. דבר שני טומי אמר

שהיא גדולה ממנו בשלוש שנים סך הכל והגיל של טומי לא ברור בסדרה אמרו משהו אחד ובספר משהו אחרת... ונכון שהם יכלו להשקיע יותר אבל זה ממש ממש לא קריטי, לי אישית זה לא מפריע בצפייה. אז נכון שזה טיפה מעצבן אבל לא צריך להתעצבן על כל דבר קטן...

yonatan samiya

New member
תקשיבי...

אנחנו ממש לא מתעצבנים מזה, אנחנו פשוט אומרים שאלו דברים שאפשר היה למנוע אותם, את לא מבינה שאנחנו בסה"כ מביעים דעה, את יכולה להגיד שאת לא מסכימה אבל "לא צריך להתעצבן" וכל זה- זה כבר מעצבן! זה לא משנה מה טומי אמר או לא אמר, במצבה רשום שהתאריך שהיא נולדה בו זה ה-4.4.1990, ואם הם ב-2010 היא אמורה להיות בת 20 בדיוק.

8דושנקה8

New member
בסדר, אז קרתה טעות או שהמספרים על המצבה סתם

לא ברורים... ועדיין, הבנתי שאתם אומרים שהיה אפשר למנוע את זה ולא מתעצבנים או משהו, אבל כמה אפשר כבר לדון בזה? זה נושא שכבר עלה בעבר...

שירטע

New member
מסכימה איתך לגמרי

אולי הקטע של התאריך והיום זה קצת יותר מידי, כי ללכת ולבדוק ביומן זה קצת מצחיק, אבל הקטע עם ג'יני ממש הפריע לי. [לא זכור לי שטומי אומר בסוף העונה שהיא בת 20 אבל עדיין אם היא נולדה ב1990 ואח"כ זה 2010 זה מעצבן]. ובדיסק לא שמתי לב, אבל אתה צודק~

gilad94

New member
יש לי גם אחד!

בפרק 60 שהם לומדים איך לנסוע בזמן כשג'יני מביא לחבורה את הטיקר המתוקן אנה אומרת "עכשיו אפשר להציל את אחותי?" ואז באותו פרק אחד מהחבורה חוזר לאותו זמן ושומע שהם מדברים ואנה אומרת שמה "עכשיו אפשר להציל את אחות שלי?" תסתכלו על זה!!! :)

yonatan samiya

New member
חחחחחח יואו איזה טיימינג...

בדיוקביום, לפני שעתיים, ראיתי את זה ובאתי לרשום את זה בפורום... זה נגיד אחד מהטעויות שניתן היה לשים לב אליהן עוד בעריכה. שמעו- לכל אלה שאומרים "אבל למה אתה מתעצבן מזה?!" וכל השטויות האלה- אז לפעמים מדברים על צדדים פחות טובים של הסדרה, חייבים כל הזמן להגיד כמה שהיא מושלמת ומדהימה? הלו?! תתעוררו, אנחנו מציאותיים, לא רוצים להתייפייף ולהתנחמד. הסדרה הזו גאונית, ומרתקת, וכ"כ יפה, אבל לפעמים מדברים גם על דברים כאלה. וזו בערך הפעם השלישית שאני אומר את זה...

למעלה