מסרים לחברי הפורום הנכבד

../images/Emo103.gifמסרים לחברי הפורום הנכבד../images/Emo103.gif

כאמור, בין יתר העיסוקים שלי, אני גם עוסקת במיסטיקה, והייתי רוצה לשחק אתכם משחק נחמד. בא לכם? אז ככה: שכל אחד יבחר בבקשה מס' בין אפס לעשרים ואחת, ויספר לי בכמה מילים על עצמו, לרבות שם אמא ותאריך לידה. אני מבטיחה להעביר לכם מסר בימים הקרובים. כדאי לקרוא את ההודעות שלפניכם, בכדי שלא ייווצר מצב ששני חבר'ה יכתבו את אותו מספר
מה אתם אומרים? יאללה, ליהנות קצת

פרויז1

New member
../images/Emo124.gifיללה, מסרים../images/Emo141.gifתודה גילוש../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

בחירת מספר בין 21 - 0 21 שם אמא : נעימה תאריך לידה : 18.7.1952 משהו על עצמי קודם בני המשפחה שלי והבית שלי. אמפתי, אינטיליגנטי, מעניין
.

קדימה חברים! בלי הצגות עכשיו

זה לא הזמן להתקמצן - פרסים...
בלי להתבייש או לא יודעת מה, אם למישהו לא נוח להעביר פה את הפרטים האישיים, אפשר לכתוב פה רק את המספר ואת השאר להעביר לי במסר. מבטיחה לולגלות לאפ'חד.

נשמה טובה שכמוך...

המסר עבורך, הוא לראות את סיום התהליך של משהו שתבע ממך לא מעט רגש וחשיבה, פרוייקט שלקחת על עצמך והתחושה כעת היא תחושה של מיצוי, של סוף הדרך והתחלה של משהו חדש לגמרי. נדמה כי הכרת את עצמך בעוד נדבך, למדת עוד משהו על עצמך לאור התהליך שעברת, וכעת אתה מוכן לסגור מעגל ולהמשיך עם חייך הלאה וקדימה. לשחרר, להודות ולסגור מעגל. אתה חשוף, מגלה טוהר, פיך ולבך שווים הם, הגעת לעמק השווה ויותר מזה - מותר לך לנוח כעת על זרי דפנה. חשוב על עצמך כעל מי שלמד איזה שהוא קורס, וסיים אותו בהצלחה. עכשיו זמן למשהו אחר. הצב לעצמך יעד חדש, וצא לכבוש אותו. בהצלחה.

Davitak

New member
זה מעודד אותי שאין היענות

מיסטיקה זה לחלשי דעת. מסתבר שמערכת החינוך שלנו אינה כה גרועה. ונא לא להיעלב זו דעתי.

פרויז1

New member
ודעתי היא :

חוסר ההיענות מובנית באופי המשתתפים. הם סבילים ואינם תורמים לפורום. פורום תרבות פרס הוא פורום שעיקרו ככולו, לצפייה סבילה בלבד, גם אם אני אביא לכאן את ברז'יט בארדו כביום היוולדה. למה? אולי עצלות. לא בטוח, פתוח לשמוע. לדעתי, זה יכול היה להיות משעשע אילו היו 5-10 אנשים שהיו משתתפים באופן פעיל . גם אם היו מביעים התנגדות, כפי שאתה טרחת לעשות, זה היה מעורר דיון מעניין ופורה. ושיהיה לך לילה טוב ידידי !

IBP1

New member
הממממ.....חלשי דעת.....

בוא ונראה....אני עוסק במיסטיקה וקשה להגדירני חלש דעת אחרי תואר שני במחשבים ,800 בפסיכומטרי 33 י"ח בגרות .מאז היותי ילד אני משחק שח (בעיקר משחקי בליץ [ אלא שמותר לך לחשוב אך ורק בזמן שהמחוג של הסטופר לא עבר שניה ואני מצליח לתכנן מהלכים בהבזק של שניות מעטות ). הבעיה של מיסטיקה , לא נובעת מהמידע העוסק בה ,אלא מהרושם שנובע ממנה . רושם שנצבר לה בעקבות אנשים מסויימים שניצלו את הילתה על מנת להונות אנשים למען ביתם וצרכיהם האישיים. אני לדוגמא אומנם לומד את תורתה ,אך אינני עושה בה שימוש כלכלי ,אני עוסק בגינון והחברה שאני מנהל נתפסת כחברה לאנשים עשירים שכן המחירים שלי גבוהים קמעה. אני עושה שימוש בידע שלי בגינון בכדי להרוויח כסף ,כסף די רב , מהו ההבדל בין זה שאני עושה הקמות כקבלן גינון....לבין זה שהייתי עוסק במיסטיקה וגובה על כך תשלום ? אין הבדל ! ההבדל היחיד הוא הרושם שיש בעניין הצורך באותו רגע . הרמב"ם הסביר זאת בתהייה שלו בעניין האמונות הטפלות וטען כך שאם יש לך בעיה והפיתרון שלה הוא נשמע הזוי והוא עובד .בצע אותו ואל תחפש באותו רגע לחפור בעניין ,אלא בלפתור את הבעיה. יש שלל דוגמאות שאפשר להציגן של טקסים הזויים במאגיה למשל שהמדע בשנים האחרונות מוצא את ההגיון המדעי וההסבר המדעי לטקס הזוי לחלוטין . הידע הוא כלי כמו כל כלי אחר ,השאלה היא המטרה שאתה עושה בחומר ליצור כלי שישרת אותך. אתה יכול לקחת מתכת וליצור נשק ויכולת לקחת את אותה מתכת וליצור מחרשה לחרוש את השדה. שיהיה לנו יום טוב.

תודה איציק, יפה שנית!

האמת היא שאני הייתי פוטרת את זה בהרבה פחות מידע או שיתוף... תודה ידידי, ופרויז יקר, אל נא תרפה ידך, המשך ככל שתוכל/תרצה, רק ברר מה באמת אתה רוצה

Davitak

New member
תרשה לי להבהיר

אלה שעוסקים במיסטיקה הם אנשים מתוחכמים ומבינים בנפש האדם. אלה שמושפעים ממיסטיקה, בעיני טועים והולכים לכיוון שלילי. ואם זה עוזר להם כנראה שהם חלשי דעת ומצבם מושפע בהתאם לאוטו סוגסטיה שהם מפעילים על עצמם.

IBP1

New member
אתה טועה מכיוון שאתה מבין מהי מיסטיקה

לפי ההגדרה שאתה חושב עליה והיא הגדת עתידות ????נכון ?! מה אם אומר לך שהתחום הנ"ל של הגדת עתידות אומנם קיים במיסטיקה , אני כמיסטיקן שמבין משהו במיסטיקה מדגיר את הנושא של הגדת עתידות כפי שהוא נשקף בעיניי ההמון כאגדת ילדים .כן יש דרכים לצפות ולהבין מי האדם העומד מולנו ולנתח את אישיותו על פי דרכים מסויימים ותורות שונות המוגדרות תחת הכותרת של מיסטיקה .....אך אף אחת מהן לא באמת תצליח לגלות מה אכלת לפני דקה ולא לפני שעה. השיטות הקיימות כולן בלי יוצא מין הכלל מבוססות על ניתוח האופי של האדם ועל פי זה לנסות להבין מי האדם שמולנו ואיך הוא פועל ומגיב. בנושאים שונים. מכאן אפשר להשליך איך יפעל במקרים מסויימים. מיסטיקן שיקבע למשל כי בעוד 10 שנים תתעשר למשל תדע שהוא מכר לך לוקשים!

Davitak

New member
אז אני מציע כדלקמן:

שמיסטיקנים יציגו את עצמם כבדרנים, כמו שקוסמים אחראיים מדגישים שהם אינם בעלי כוחות. ולא יגרמו לאנשים תמימים להאמין שהם יכולים להחליף עזרה מקצועית.

IBP1

New member
רצוי להבין שהכוח היחיד הקיים באדם הוא הידע ..

כל אלה הטוענים לכוחות על אנושיים ,נתפסים בעיניי לא כמיסטיקנים.... מיסטיקה היא תורה הבאה להבהיר לנו מי אנו כמו שמתמטיקה באה להבהיר לנו כמה זה 4 +4 . זה שיטען כי הוא על אנושי ויש לו כוחות לקחת אדם מת ולהשיבו לחיים לדוגמא .....מיסטיקן בשום אופן זה לא הופך אותו להיות.....דברים אחרים כן ....אילו דברים זה כבר שאלה אחרת ונושא אחר לגמרי. בדרך שבה גילי למשל השתמשה אנו לומדים מי אתה לפי המגדר האבחוני של מה מאפיין את הבחירות שלך . ומכאן להבין מול מי אנו עומדים. אנו מחלקים את האבחון ל-4 מוטיבים יסודיים ומהם אנו מנסים להגיע להבנה איך 4 אלה מרכיבים את האדם עצמו. ניקח לדוגמא את הטארוט העושה שימוש ב-4 היסודות : אדמה ,אש,אוויר ,מים. יסודות אילו מאפיינים אותנו ועל פי הם אנו מגיבים. אז ניקח לדוגמא את יסוד האדמה המאפיין סוג מסויים של אנשים שמשדרים יציבות ,איטיות מחשבה ,כבדות מסויימת.....אדם שסולד משינויים. .אדם שכזה יתאים למשל לעבודה שיש בה מאפיינים מונוטונים .שאין צורך הרבה לנוע בה ניקח לדוגמא ניהול ארכיב באיזה חדר שאתה 8 שעות סגור שם עם הדוחות. כעת אם ניקח אדם שמאופיין למשל כיסוד אש שזה כמו לראות טיל ביניבשתי שלא ממתין לאיש וכל הזמן חייב להיות בתנועה ,הוא לא יתאים לקצב האיטי של עבודה בארכיון. הוא יתאים יותר לעבודה למשל בתור למשל נהג מרוצים או כל עבודה שהיא שמגוונת ומגוונת וכל רגע אחד אינו זהה לאחר. האנושות בעיקר אינה עובדת על בסיס של יסוד אחד ולכן אנו רב גוניים כל כך.אבל בעיקרון כל התורות המיסטיות כמעט בנויות על הבסיס הזה . זה היה על קצה המזלג במה מדובר ומה ההבדל בין המיסטיקה שאני מכיר ומבין לבין המיסטיקה שמוכרים לאנשים.

למעלה