סדנא ווירטואלית להכנת גליל

אור224

New member
../images/Emo103.gifסדנא ווירטואלית להכנת גליל

אני מעלה סדנה ווירטואלית,להכנת גליל ספירלה עבור מי, שהתחום חדש לה. מגליל כזה ניתן להכין מגוון תכשיטים,לשלבם עם חרוזים ועוד ויעוד. מבקשת לא להגיב עד ,שאסיים כדי שיהיה רצף בהעלאת התמונות וההסברים. ****הקדמה קטנה- כאן בהדגמה השתמשתי בשלושה צבעים: אדום,כתום וצהוב-2 שכבות מכל צבע. באותה מידה ניתן לגוון ולשנות 3 שכבות מצבע אחד ו3 שכבות מצבע שני, פחות שכבות (אז הגליל יהייה צר יותר כלומר חרוזים קטנים יותר) ,צבעים שונים ומגוונים וכו'. אז, יאללה מתחילים.

אור224

New member
רשימת "המצרכים".

משטח -מחצלת ווילון או מחצלת סושי בהחלט מספיקה . מים חמים סבון -אני השתשמתי בסבון משמן זית,ניתן גם להשתמש בסבון כלים. טול קנקן בו הכנסתי מים חמים וסבון שלם. צמר -כאן השתמשתי במרינו.

אור224

New member
על גבי המחצלת אני מניחה שכבות

של צמר. מושכת פיסות פיסות ומסדרת על המחצלת בגודל לערך של נייר a4 . הערה-חשוב לזכור כיצד הנחנו את סיבי הצמר. (לא משנה כיצד מתחילים ) אך אם נתחיל בשלב זה בהנחת סיבי הצמר לאורך , השלב הבא יהייה לרוחב. בשלב זה התחלתי עם צמר אדום.

אור224

New member
אני ממשיכה שוב עם צמר אדום

ומניחה את השכבות הבאות לרוחב , מעל השכבה הקודמת.

אור224

New member
בשלב זה החלפתי צבע .

עברתי לצבע כתום. מניחה שוב מעל 2 השכבות הקודמות שיכבה נוספת. עכשיו יונחו שוב לאורך המשטח. לדאוג לשמור על כיוונים ,כדי שיווצר שתי וערב.

אור224

New member
השלב הבא,אני ממשיכה עם כתום

מניחה לרוחב המשטח. כלומר עד כה יהיו לנו 2 שכבות אדום ו 2 בכתום.

אור224

New member
2השלבים הבאים -בחרתי בצבע צהוב.

---עכשיו נניח שכבה אחת לאורך. -----שיכבה נוספת לרוחב. בדיוק כפי שעשינו ב 4 השלבים הקודמים. אני מדלגת על תמונה כי תפוז מקשה מאוד. התמונה כאן היא לאחר 2 שכבות נוספות בצהוב. כלומר המשטח שלנו יכלול כעת- 2 שכבות אדום 2 שכבות כתום 2 שכבות צהוב הכל הונח בשתי וערב.

אור224

New member
הערה-

בשלב זה בודקים את המשטח שלנו, מסדרים את הקצוות. ונשתדל לשמור עד כמה שניתן על משטח מסודר.

אור224

New member
נרטיב את המשטח במים החמים המהולים

בסבון. לא להציף את המשטח ,לשפוך בעדינות .

אור224

New member
השלב הבא -נדאג שכל המשטח

יורטב. נעזר בידיים ונבדוק שהכל רטוב אבל לא מוצף. לא ללבד כלומר לא לשפשפף את המשטח.

אור224

New member
אנו מרימים בעדינות את בד הטול

ומגלגלים בעדינות את המשטח לגליל.

אור224

New member
בשלב זה "נפנק" את הגליל.

נשפשף אותו בעדינות מבחוץ ונוסיף מתמיסת המים והסבון. אנו עובדים בשלב זה מאוד בעדינות, הגליל עדיין לא הוקשה ואנו רוצים לשמור על צורתו. המים והסבון תפקידם לזרז את תהליך הליבוד של הצמר.

אור224

New member
בשלב זה המעטפת יציבה יותר

וכעת נתחיל לגלגל את הגליל בעדינות על המחצלת,כדי שפנים הגליל יתלבד. המחצלת נותנת לנו חיכוך ועוזרת לתהליך הליבוד. הערה- לא לשכוח לשפוך מעל מים חמים וסבון .

אור224

New member
כאשר אנו מרגישים שהגליל

מתייצב ,נגלגל את הגליל על המשטח בקצב מהיר וחזק יותר. נעבוד במרץ:)))

אור224

New member
נשטוף את הגליל במי ברז

מכל הסבון שעטף אותו ונחצה את הגליל במספריים.

אור224

New member
עוד תמונה והערה לבנות המגיעות לסדנה

את הגליל ניתן לפרוס במגוון אופנים- רחב,צר ,מעט באלכסון,להשתמש בקצוות ועוד. רצוי שתביאו אתכן גליל ולא פרוסות חתוכות ,כדי שתוכלו להחליט במפגש מה אתן רוצות לחרוז וכיצד. כמובן תחצו את הגליל כדי לראות מה יצא לכן. ושוב, כפי שציינתי בהתחלה, ניתן להרכיב גליל כזה במגוון צבעיםלשלחק עם מספר השכבות, החלוקה וכו' הכל לפי ראות עינכן.

אור224

New member
הנה התמונה../images/Emo178.gifתפוז מקשה מאוד היום

בהמשך השבוע אעלה סדנה ווירטואלית נוספת. שיהייה שבוע טוב לכולם.

אור224

New member
אני מבקשת לא לשרשר כאן תגובות.

מיד פותחת הודעה חדשה לשאלות.

למעלה