סדנת קבושון ווירטואלית.

אור224

New member
../images/Emo103.gifסדנת קבושון ווירטואלית.

מיד אעלה הדרכה מצולמת להכנת קבושון מלובד. תודה ענקית לרבנית קוקייה ,שעזרה לי בהבאת הסדנא הזו לפועל , צילמה צילומים נפלאים ואומנותיים וערכה אותם עבורנו.
אז מתחילים..... ולמי שיש שאלות,אפתח שירשור נוסף המיועד לכך.

אור224

New member
החומרים הדרושים:

-מעט צמר מרינו ב2 צבעים או 3, -נגץ או אבן שטוחה,בגודל רצוי. -מים חמים וסבון (אני השתמשתי בסבון משמן זית). (תמיסת הליבוד-בקנקן אני מכינה מים חמים ומכניסה לתוכו את הסבון.) -מספריים קטנות עם חוד. -מחצלת –לא חובה. כאן בתמונה- מגוון צמרי מרינו, מבחר נגצים במגוון צבעים, מים חמים וסבון משמן זית, מחצלת.

אור224

New member
ומתחילים בעבודה---1.

ניקח את האבן ונתחיל לעטוף אותה בצמר. עטיפה בצבע זה תהווה את החלק הפנימי ביותר, של הקבושון . (כלומר הצבע הנ"ל כמעט ואינו נראה). הערה- נעטוף יפה יפה את האבן אך לא נשתמש בהרבה צמר,כפי שניתן לראות בתמונות. אם לקחנו כמות גדולה ,נתלוש שאריות צמר בעדינות.

אור224

New member
2.

עטיפה נוספת בצמר, בצבע נוסף., אותו נעטוף מעל הצמר הקודם.

אור224

New member
3.

נסיים בעטיפה בצבע שלישי. זה יהיה הצבע הדומיננטי, החיצוני.

אור224

New member
4.

נשפוך מתמיסת הליבוד על האבן העטופה ונתחיל לעבוד על האבן , בלחיצות עדינות, בין שתי הידיים. בשלב זה הצמר עדיין לא מלובד,זז ונוטה "לברוח" לצדדים,לא להיבהל ולהמשיך לעבוד.

אור224

New member
5.

נמשיך ונעבוד על האבן העטופה, בעדינות . נשפשף בזהירות בין האצבעות ,עד שנרגיש , שהצמר מתחיל להתייצב.

אור224

New member
6.

בשלב זה ניתן לשפשף את האבן בעדינות על המחצלת. החיכוך והמים החמים ,בתוספת הסבון, מזרזים את תהליך הליבוד. אם יש צורך, ניתן לשפוך עוד מעט מתמיסת הליבוד על האבן העטופה ולהמשיך לשפשף אותה עם האצבעות , עד שנרגיש,שהצמר התלבד.

אור224

New member
8.

ניקח את המספריים ובעדינות נחתוך חתך קטן , במרכז ומשם נמשיך הלאה וניצור מעין חלון. הערה-לא לגזור יותר מידי ,שכן לאחר שלב זה נמשיך ללבד "והחלון" יגדל. כמו'כ לא לגזור מידי,כדי שהאבן, לא תברח לנו מהכליאה שלה

אור224

New member
והנה 2 דוגמאות

לחריזת 2 מחרוזות, של קבושון מלובד. מצורפת דוגמה מצולמת של הקבושון , מלפנים ומאחור. בהצלחה ובהנאה אור-לי( אור224.)

מקסים! תודה אור ../images/Emo24.gif

אני מקווה להכין תליון מלובד עפ"י ההסבר שלך בקרוב. ותודה לרבנית על הצילומים המדהימים!

הציירת

New member
איזה יופי! מקסים!

עכשיו נותר לי לחכות לצמר שהבטיחה לי סמדי... וזה יהיה מושלם....

למעלה