ותודה לך אודי
על התמונה של חימנז בשירשור קטע 6 כמדומני
כאן התמונה בה ניצח חימנז במדי באניסטו היתה הטריגר ששלחה אותי לחפש קצת בארכיון של הוואלטה על חימנז , זהו הכוח של פורום שאלתי שאלה מן חידון ידע קטן שמטרתה היתה לבדוק את חוזקה של קלמה והתשובה אותה לא ידעתי שלחה אותי ללמוד ולהוסיף ידע , וזה היופי בפורום בו נמצאים ידענים כמוך אודי וכמו בועז ולמרבה הצער יאיר כבר לא נמצא
כאן. קשה לדעת מה עובר בראש לרוכב שיוצא לקטע שקרוי על שמו של חבירו לקבוצה קטע שהוא הרוכב ניצח בעבר , אין ספק כי אנשי הוואלטה עצמם שכתבו ברור על חימנז ( el chava) הכינוי של חוזה מריה ועל אלדיו באותה נשימה בדברי ההסבר על הקטע , ציפו וקיוו שיקרה הבלתי יאומן וחימנז ינצח
כאן בקורט דל קאטי בניגוד לכל הסיכויים. חימנז עצמו מן הרגע הראשון שהצטרף לבריחה קפץ ואמר זה שלי , ויש לי הרגשה כי הפעם דברה המסורת ואפילו המנהלים הספורטיביים הקשוחים ביותר בראשות מנולו סאייז חיכו רגע ונתנו לבריחה סיכוי ,לפני ששלחו את הפלוטון בראשות איבן גונזלס דה גאלדיאנו שהיה מצוין אתמול לרדוף ולתפוס את הבריחה . איגור הצליח נדמה לי בתוך 20 ק"מ למחוק 10 דקות מהיתרון אך ה זמן שנותר הספיק לחימנז שראו עד כמה הוא נלחם אתמול כדי לנצח את הקטע הזה להגיע ראשון למעלה . אני לא בטוח שחימנז יכל לנצח קטע אחר בוואלטה הזו אך אתמול היה תורו להיכנס להיסטוריה והוא עשה זאת כמו גדול . שנת 98 היתה השנה הטובה בקריירה של חוזה מריה חימנז כמו גם של מטפס ענק אחר מרקו פנטני שזכה בדבל באותה השנה , חימנז ניצח באותה שנה ארבעה קטעים והגיע למקום השלישי המנצח היה אברהם אולאנו . חימנז כבר מיד לאחר הניצחון ההירואי אתמול הבין מה משמעותו של הניצחון ואמר
למרקה שזה הניצחון שלו!!! ניצחון בקטע שלא יחליף באף ניצחון בקטע אחר או בטור אחר ( טור דה פרנס ) עד כדי כך , והנה נוצרה לה הסטוריה !!! אלדיו הוסיף ואמר שלאחר התאונה אותה עבר לא האמין שיצליח לחזור לרמה הזו והוא מאד מאושר . שמענו אלדיו רשמנו ונחכה לשנה הבאה . שנה טובה . נתי