בהמשך לשאלה של להבה ירוקה

BellA עלמה

New member
../images/Emo104.gif בהמשך לשאלה של להבה ירוקה

ששאלה מי הוא ישראלי אני רוצה קצת לסבך את העיניין ולשאול לדעתכם מי הוא יהודי
הרבה ניסו לענות לשאלה הזו בין אם זה מהפן הדתי או פילוסופי התשובה די מורכבת ולא ממש חד משמעית. 2 מועדים\ חגים שהם (לדעתי ) הכי יהודיים בלוח שנה מתקרבים ראש השנה ויום כיפור (באוקטובר) שחייתי בחו'ל אילה היו 2 המועדים שגם מי שלא דתי היה מקפיד ללכת לבית הכנסת. אנשים שבשאר השנה לא היו הולכים לבית כנסת בראש השנה וביום כיפור היו שומרים להם מקומות (בתשלום) בבית הכנסת .

מממ...

יהדות זו דת, עפ"י השקפתי וכל מי שמאמין באלוהים (עפ"י היהדות) הוא יהודי. לא מוצאת הרבה קשר להקפדה על המסורת. את המסורת אני מחבבת מאד על שום המשפחתיות וקירוב הלבבות שבה.

BellA עלמה

New member
אממ

יהדות בשונה לנצרות זה גם לאום (ככה אומרים?) . ז'א נצרות זה דת אבל לא לאום - אני יכולה להיות נוצריה ושייכת לעם היווני או כל לאום אחר. ביהדות לא משנה אם אני אנגליה , או מצרפת עדיין הלאום שלי הוא יהודי. ולגבי "יהדות היא דת" אם אני לא דתייה האם אני עדיין יהודיה?

thankful

New member
BY DEFINITION ,

יהודי הוא מי שאימו יהודיה (הגדרה רקורסיבית) .

BellA עלמה

New member
אממ

בתקופת השואה ההגדרה הייתה אחרת . ז'א למשל נגיד שאימי התנצרה אבל סבי וסבתי היו יהודים עדיין נחשבתי כיהודיה.

לכן כתבתי שזה עפ"י השקפתי

אני בעד להפריד בין דת ומדינה וכך לא יהיה בלבול בין לאום לבין אמונה.

מיהו יהודי?

אם מבחינת ההלכה- כל בנאדם שאמו נחשבת כיהודיה. אם מבחינה רגשית- כל בנאדם שמרגיש קשר אל העם היהודי, שרוצה להפוך להיות יהודי וכו'. תאמינו לי שיש אנשים שהם לא יהודים ורוצים לעבור תהליך גיור ומתנהגים יותר יהודים מיהודים אחרים שלא שמים שום דבר על המסורת והדת. אני לא בנאדם דתי, אבל מסורות חגים וכו' אני שומרת מתוך כבוד לעצמי, ליהדות ולמשפחתי.

רננהלי

New member
ציטוט

קראתי משהו שטומי לפיד כתב פעם. הוא כתב שכשהוא קורא על אנשים שמנסים להתחזות ליהודים כדי שיוכלו להגר לישראל, יש בו שמץ שמחה. כי הוא נזכר במשפחה שלו שבשואה ניסו להתחזות לנוצרים. סתם חלף במוחי שמעתי פעם, שכשנקבע שמדינת ישראל היא מדינת היהודים. ושכל יהודי רשאי לקבל אזרחות ישראלית. לא חשבו על זה שמישהו יהיה מטורף מספיק כדי לרצות להיות יהודי.ולהתחזות. ולקח זמן עד שהגדירו את זה חוקית. סתם הערה אין לי הרבה זמן כרגע, אני לא בבית. מקווה להכנס פה שוב יותר מאוחר.

למעלה