במלאת שנה למלחמת לבנון

ganbarimasu

New member
../images/Emo104.gif במלאת שנה למלחמת לבנון

במלאת שנה למלחמת לבנון, ולפי יוזמה מבורכת של מנהל פורום בופור, אשמח אם תכתבו (ותביאו גם עוד אנשים שיכתבו) את חוויותיכם ממהמלחמה. איפה תפסו אתכם הקטיושות, מה עשיתם, לאן נסעתם, האם נשארתם בעיר וכו'. הכל מכל. ממה הרגשתם, ועד איך פרקתם את הרגשות הללו. אשמח אם תשתפו ואם נהיה פה ונזכור את הקיץ הלא נעים, את מי שלא חזר (בין אם נהרג ובין אם בשבי ונקווה שיחזור במהרה). בתודה, חיים

ganbarimasu

New member
אני אתחיל...

ביום שהחלה המלחמה לא הייתי בנהריה. אני וזוגתי שתחיה היינו בתל אביב היות וערב קודם היינו בהופעה (המדהימה!) של ריטה "ONE". בערב ההופעה, כשחזרנו לבית המלון והדלקתי את חדשות הלילה נודע לנו שהיו מטחי קטיושות על הצפון ושנחטפו שני חיילים ומייד התחלנו בסדרת טלפונים בהולה למשפחה לוודא שהכל בסדר. על הבוקר, מוקדם ככל האפשר עשינו את דרכנו חזרה לנהריה, בחשש כבד. מאזור הקריות וצפונה הדרך הייתה פנויה למדיי אולם מאזור שומרת התחיל פקק אדיר לכיוון נהריה והחששות שלנו גברו. לאחר כשעה של התקדמות איטית התברר לנו כי קיים מחסום של המשטרה שלא מתיר לאיש לעבור לאזור נהריה, אלא לתושבי העיר. הגענו הבייתה ואחה"צ הגיע מטח כבד ששמענו מכל כיוון. עבורי זו הייתה הפעם הראשונה ששמעתי קטיושות, היות ועברתי לתגורר בצפון רק לפני כ-4 שנים. אולם אשתי הייתה מבוהלת מאד וכל חרדות הילדות שלה כנהריינית במלחמת שלום הגליל ולפניה צצו ועלו - במיוחד כשיש לנו בת שאז הייתה בת 6. החלטנו מייד ששאשתי ובתי תתגוררנה אצל הוריה של אשתי ברחוב קפלן ששם יש להם מקלט גדול ומרווח, ואני במשך הלילות אשן בבית היות ולא רציתי לזנוח את שאר משפחתי וחיות אחרות (עם דגש על חיות - הכלבה והחתול שלנו...), שהקטיושות הבהילו אותם מאד ועם הזמן הם התרגלו לרוץ אל חדר המדרגות עוד לפניי עם הישמע המטחים... כאידיאליסט מושבע (ואיש מעש קצת פחות דגול...
) לא הייתי מוכן לשמוע על עזיבת העיר. לא הייתי מוכן שאף אחד, במיוחד לא חיזבאללה, יבריחו אותי מביתי ומעיר מגוריי. היו ימים שהסתובבתי בגעתון והתחושה הייתה קשה. שדרות ריקות מאדם פרט לניידות שידור של ערוצים זרים שונים ומשונים, שאפילו כתב קיקיוני של ערוץ טלויזיה גרמני ראיין אותי כי הייתי היחיד ברחוב - תמהוני שיוצא לטייל עם כלבה בשדרות מרכזיות של עיר רפאים. אבל העיר לא הייתה עיר רפאים. עם הזמן וההתרגלות (מה לעשות - מתרגלים גם למצב של מלחמה) ראיתי בהפוגות שבין המטחים אנשים, בעיקר קשישים ועולים חדשים, יוצאים מן הבתים ונהנים קצת מזיו השמש. עדיין לא מתרחקים מכניסות הבתים והמקלטים אבל יוצאים, מדברים, מחליפים חוויות. באופן אבסורדי היה משהו קסום באויר בעיר בתקופת המלחמה. מעין ניגוד מוזר בין השלווה והשקט הפתאומי לבין הרעש והחרדה של כל מטח ותהייה היכן יישמע הבום הפעם. גם כשמטח נפל 30 מטר ממני ולחמש דקות כל גופי רעד מההלם חזרתי מהר לעשתונותיי. לא עניין של גבורה או משהו. סתם התרגלות למצב ואמונה שאנחנו צודקים. כמו כל איש קטן שלא ידע מה לעשות הדפסתי במחשב בבית סטיקר אידיוטי נגד החיזבאללה ותליתי באוטו והרגשתי כאילו ניצחתי כבר את הקרב. אבל לא ממש הפחדתי את נסראללה בסטיקר שלי. איזה באסה. התנהלתי כרגיל. בכל מטח הקוים קרסו או שהיה תמיד תפוס כי אשתי ניסתה להשיג אותי ואני אותה. איכשהו ברחוב אחד העם כל המטחים נשמעו קרובים (חלקם ממש נפלו מסביבי) אז המשפחה הייתה יותר באטרף ממני (אבל הכי באטרף היה החתול שעם כל מטח רץ להתחבא עם פרווה סומרת ופרצוף של סוציופת מסוכן ואי אפשר היה למצוא אותו עד שעה אחרי...). לאחר מספר ימים גם סגרו את מקום העבודה אז שהיתי עם המשפחה בבית חמיי כל היום ופעמיים ביום ובלילה הייתי שב לביתי על-מנת לצאת עם הכלבה לטיול ולישון (לישון על רצפה במקלט בוער מחום ביולי אוגוסט זה ממש לא בשבילי - הקטיושות קטנות על זה!). וכך התנהלו להם הימים... ימי מלחמה שהפכו להרגל...

renez

New member
../images/Emo59.gifמלחמה

גם אני נשארתי בעיר בזמן המלחמה. אני רוצה לשתף אתכם בחויה של יציאה ליום מהעיר. נסעתי לבקר משפחה בנתניה. יצאנו מהעיר השקטה והשוממה והתחלנו נסיעה. כשהגעתי לנתניה הייתי בשוק, החיים התנהלו כסדרם, המוני אנשים וילדים ברחובות (חופש גדול..), בתי קפה ודוכני פלאפל פתוחים!!! הרגשתי כמו חוצן שנחת מפלנטה אחרת. בערב חזרתי לנהריה, מסביבות צומת כפר מסריק היתה דממה, כלי רכב לא נעו בכבישים, איש לא צפצף, והיתה תחושה של בדידות. שמחתי לחזור הביתה אבל היה משהו מאוד מפחיד בחוויה הזו. כל זמן ששהיתי בנהריה אלה היו החיים, ועל כל המוטרפות שבמצב זה התקבל כטבעי, פתאם הבנתי עד כמה זה לא טבעי ושגרתי ...

ganbarimasu

New member
וואלה... הזכרת לי... ../images/Emo21.gif

זה אולי מצחיק, אבל אחד הדברים שהפריעו במלחמה, אחד הדברים הקטנטנים אבל המעעעצצצבבבננניייםםם זה שלא היה שום מקום לקנות איזו שווארמה או להזמין משלוח... כמה התגעגעתי לאיזה פלאפל או המבורגר...!!!

הייתי בבגרות מועד ב' של מתמטיקה

בזמן הבגרות הייתה את החטיפה ולא שמעתי כלום ולא ידעתי כלום. סיימתי את הבגרות וחזרתי הביתה, אמא שלי שואלת אותי אם שחררו אותנו בגלל הקטיושות ולא ידעתי מה לענות אז אמרתי "מה?", מאיפה היא נחתה עלי עם זה. ראיתי בחדשות שחיזבאללה תקף וחטף 2 מכוחותינו. מאז אני שומע מהבית את הפצצות צה"ל בלבנון בומים על גבי בומים. למחרת אני קם לרעש של בום חזק מאוד שלא שמעתי אף פעם, התעשתי מהר והבנתי מה קורה, ישר התלבשתי ואני אחי ואמא שלי רצנו לחדר המדרגות. כבר אז הרגשתי שזה רציני, כי אני זוכר שכשהחיזבאלה היה יורה קטיושות, זה לא היה עובר את טרומפלדור. כל העיר הייתה בתחושה של סוף סוף אפשר להכנס בחיזבאללה ולגמור ואתם אחת ולתמיד. אבל ציפיות לחוד ומציאות לחוד. הנהגה מטומטמת של אולמרט-לבני-פרץ....ומחכים למערכה שנייה עם החיזבאללה ואולי גם סוריה, עזה ואירן שמסייעת בקטנה.

אוקי

אם זה בסדר,אני לא מנהריה...אני ממושב שהוא די קרוב לנהריה-אבל נהריה היא חלק בלתי נפרד מחיים,אני כל יום שם. אז אני התעוררתי בערך ב10 (מהווליום הגבוה של הטלויזיה,כמובן שהודיעו על החטופים,על ההרוג ועל קטיושות) מהקטיושות לא חששתי לרגע,כי פעם או פעמיים בשנה יש לנו יום כזה של קטיושות והכל חוזר לקדמותו. השתדלתי להתמקד בבגרות שהייתה אמורה להיות לי בשעה 13:00,הלכתי לחדר לחזרות אחרונות וכל הזמן חשבתי מה יהיה על החטופים,אם הם חיים בכלל או מתים....אם הם יחזרו מהר או לא. אני בחדר,שומעת את אמא שלי מדברת בטלפון עם המזכירה של בית ספר ואני חושבת לעצמי **מי ביקש ממנה להתקשר?איזה דאגנית!** ואז אני מקבלת את ההודעה -גלית אין לך בגרות היום! ואני כזה "מה?! זה רק קטיושות!!!כאילו אנחנו לא חוטפים כאלה מדי פעם,מה יהיה עם הבגרות?" הייתי עצבנית כי רציתי לסיים עם זה כבר! שמים לב למה דאגתי? לבגרות שלי,כמו ילדה מטומטמת. אחר כך הגיע ידיעה שיש אזרחים שנפגעו...ואז הבנתי שזה קצת יותר רציני מבד"כ. במשך השבוע חברות שלי נסעו כבר למשפחות שלהן במרכז והרגשתי די לבד,אפילו לנהריה לא היה אפשר ללכת...יכולתי לראות מהגג מה הולך שם...אז הייתי די עצובה ומתוסכלת מכל המצב. מבלי לשים לב-לא אכלתי בכלל...וירדתי כמה ק"ג (אל דאגה-עליתי בחזרה) ואז הגיע ה19 לחודש....יום לפני היום הולדת שלי. הייתי לבד,הלי החבר'ה...האחות בצבא,האח באילת,ההורים מתוסכלים והקטנה מפוחדת. וכולם חסרי חשק..כל יום נהרגים חיילים וכל יום אני הולכת לישון עם תפילה קטנה והכרית שוב נרטבת על אותם חיילים...וזה כואב. "בן 19 נהרג" "אב לשלושה נהרג" בן 18 פצוע קשה ואיבד יד" וזה לא נגמר. התיעצתי עם ההורים והחלטתי לנסוע לדרום...ההורים לא רצו לבוא בגלל אחותי החיילת שהייתה נאלצת אולי להישאר לבד.הבנתי את זה. ונסעתי בלב כבד למושב בדרום...לדודים שלי. אני,לבד,עוד דקה בת 16,לוקחת אוטובוס לאילת לבד ביום ההולדת שלי,ועוד שלושה חיילים נהרגו. נשארתי בדרום עד סוף המלחמה...ההורים שלי הצטרפו אחרי שבועיים. את היום הולדת לא רציתי לחגוג...לא אמרתי לאף אחד מהדרום שיש לי יום הולדת,כי זה לא יום חג-בטח לא בשבילי. עברה שנה מאז...כל כתבה שיש בעיתון על החיילים ההם אני שומרת בארון,או מתחת למזרון...כל מטוס שעובר גורם לי ללכת לחדר בשקט-לפחד ולפעמים לבכות. אני אהיה בסדר,אבל יש כאלה שכבר לא,ואני לא אפסיק לזכור אותם כל עוד אני חיה. ואני מאחלת לנו שנה שקטה,ובכלל עוד הרבה שנים של שקט.

ganbarimasu

New member
זה ממש בסדר

שבהתחלה דאגת למבחן הבגרות שלך... את בן-אדם ותמיד, במיוחד כשעדיין לא ידועות כל העובדות, אנחנו נדאג לעצמנו. כל תגובה היא נכונה. אין צודק או לא, נכון או לא. כל אחד מגיב אחרת ללחץ ולמתח. והתמודדת עם זה נהדר. ואני מאחל לך שהשנה תחגגי יום הולדת ע-נ-ק עם הרבה
ו
! ואני תקווה שהשנה יהיה קיץ שקט, וגם בשנה הבאה. וכל זה יישאר זכרון עמום שתספרי לילדייך... ואני מקווה גם שבנינו יחזרו הבייתה משביים במהירה, בריאים ושלמים. אמן.

s h o o s h a

New member
עוד דקה בת 17

ומי ייתן ןמעתה ואילך יהיו דאגותייך רק בחינות ו'בעיות' דומות. ריגשת אותי מאד. שוש

s h o o s h a

New member
שנה למלחמה

את הידיעה על נפילת קטיושה בנהריה שמעתי ב'פריצה למערכת' באמצע תוכניתו של נתן זהבי, כשהייתי בעבודה. בשניה הראשונה חשבתי שאינני שומעת טוב, אבל ככל שנקפו הדקות, הלכה והתבהרה התמונה. 'אני חייבת להגיע הביתה. הבנות שלי לבד. ונופלות קטיושות ליד הבית'. כך, בהסטריה גמורה ובסערה ענקית פניתי לבוס שלי. ותוך פחות ממחצית השעה פינו את כל העובדים לבתיהם. את הימים הראשונים של המלחמה 'בילינו' בבית. בין מטח אחד למשנהו. שמענו את הנפילות קרוב מאד לבית [טרומפלדור שספגה לא מעט קטיושות ופגיעות ישירות], לא היו אזעקות אלא רק את המכונית שהסתובבה וביקשה מהתושבים להישאר בתוך המקלטים. לאחר כשבועיים, כשהתברר שלא ברור מתי המלחמה תיגמר, התפנו בנותיי יחד עם אביהן לדרום. לא היה טעם להשאיר אותן כאן. אני נשארתי. לא יכולתי לעזוב. העבודה. חששתי שלא יהיה לי לאן לחזור אחרי המלחמה. אז 'חוויתי' קטיושות אחה"צ ובערב בבית ובמשך היום כשנפלו סמוך מאד למקום העבודה שלי [מעלות - תפן]. לא היה לי 'רגע דל'. חשבתי שאני מחוסנת מפני המלחמה שכן הייתי שנה בלבנון, [הייתי חיילת בסדיר], חוויתי את הימים שטרם מלחמת שלום הגליל ואת הקטיושות שהפגיזו את נהריה, אבל הסתבר שלא כך היה. פחדתי. נורא נורא פחדתי [מודה ומתוודה]. היינו צמודים לחדשות, היינו צמודים לאינטרנט, וכל דיווח על נפילת קטיושה, על נפגעים אזרחים, על חיילים שנהרגו, כאלו שנפצעו, והחשש הכבד לגורל שני החיילים החטופים, כל אלו ליוו כצל כבד את כולנו במהלך כל ימי המלחמה. ועד היום בעצם. ועוד נושאת תפילה ותקווה כי אהוד גולדווסר ואלדד רגב ישובו הביתה. נושאת תפילה לשלומו של גלעד שליט. מי ייתן והשלושה ישובו לחיק משפחותיהם והמדינה שלנו תדע ימים של שקט.

בכנס חוסן לישראל בגנוסר.

התכנסנו קבוצה קטנה ב11 ביולי לכנס של מתרגלי התעופה היוגית למען השלום. לא היה מקום במלון לכולם. הקטיושות החלו, ואורחים אחרים של המלון ברחו. אנחנו נשארנו כל המלחמה. וגם נוספו אלינו עוד חברים במשך הזמן. קיוינו להגיע לקבוצה בגודל שבאמת יגן על ישראל, אבל היינו רחוקים מאד מן המספר הדרוש. גם לא היה לנו כסף לממן את השהות הממושכת במלון. וחברים שהמשיכו בעבודה בחוץ מימנו את שהותנו שם. זו הזדמנות נוספת לומר להם תודה. גם אם היינו קבוצה קטנה מדי לישראל, אנחנו לפחות חוינו שם שקט ואושר, למרות הקטיושות. נקווה שיום אחד תהיה בישראל קבוצה של 500 מתרגלים קבועים במקום אחד, וכל הארץ תדע שקט כמו הולנד, ומדינות אחרות במערב שיש בהן קבוצות קבועות כאלה.

למעלה